niche

niche

Mielőtt az Orbán-kormány bedöntéséért rimánkodnál

2016. november 25. - nicheblog

A Pharaon-ügynek sok tanulsága van, érdemes róla olvasgatni, például azért, mert a sztori segít megérteni, hogy mennyire nem osztható fel a világ fekete-fehér, jó-rossz, Kelet-Nyugat, terrorista-nem terrorista tengelyek mentén. A magyar politikai elit természetrajzát is jobban érted, ha megismered ezt a történetet. A 444 remek cikkben bontja ki az ügy szálait. A cikket olvasva felmerülhet bennünk: mi lehet az USA szándéka a Pharaon kártyával? Ennek megfejtésére én őszintén szólva nem mernék vállalkozni, ezért kicsit általánosabban teszem fel a kérdést: mit lehet/érdemes csinálni az Orbán-kormány ellen felhasználható kártyákkal?

Röviden válaszolva a kérdésre: semmit, bővebben: itt és most az a jó, ha senki nem kezd vele semmit. Pedig a fejlemények kapcsán biztosan sokan kiáltanak fel ismét, hogy na, akkor most ezzel megbuktatható lesz Orbán, ezt már biztos nem ússzák meg, most aztán végük van - és ehhez hasonlók. A magát demokratikus ellenzékinek valló lelkes puccsisták figyelmébe szeretném ajánlani az álláspontom indoklását, hátha sikerül kettőt lépni a realitás irányába.

A káosz nem lehet alternatíva. Sokáig lehetne azon merengeni, hogy mi az arányos, mi a morálisan helyénvaló, és ha átlépnénk a morális kérdéseken, mi a hatékony külső beavatkozás. A bejegyzés végén kicsit körbejárom a morális kérdéseket is (az elveken bőven lehet vitatkozni, simán lehet, hogy hülyeségeket írok), de először nézzük pragmatikusan: Az biztos, hogy csak akkor szabad fát, szobrot és kormányt dönteni, ha tudjuk merre és mire dől, és mi lesz a helyén. Tudja ezt ma valaki Magyarországon? Ja, látom a DK-s néni piros kötött sapkában jelentkezik, és mondja, hogy a Gyurcsány...

Egy válságot csak úgy lehet megoldani, ha kimondjuk az igazságot. Ha felismerjük, hogy betegek vagyunk, ha beismerjük, hogy nem szeretjük a feleségünket, ha elismerjük, hogy hülyeséget csináltunk, ha megismerjük a válságunk mibenlétét. Ez a válság nem a kormány válsága. Magyarország válsága nem csak a rossz kormány válsága. Ez a válság igazából az alternatíva teljes hiányáról szól. Az ellensúlyok leestek, a fékek elkoptak. 

Szóval, kedves demokratikus ellenzéki: majd valakik bedöntik Orbánt, és? Mi lesz? 

Talán az USA megtanulta már a hidegháború után, hogy csak akkor érdemes kormányokat buktatni, ha a helyükön nem a káosz, és a korábbinál is károsabb jelenségek ütik fel a fejüket. Belegondolva: nem biztos, hogy megtanulta, az Arab Tavasz például azt mutatja, hogy nem tanulta meg. De az is lehet, hogy pont nem érdekli őket, mi lesz egy arab országban a ledöntött szobrok helyén. De egy EU tagállam sorsa azért összetettebb kérdés. Szóval az USA vagy óvatos, vagy nem, de hogy az EU óvatos, az biztos, és bizonyára partnereit is óvatosságra inti. És ez az óvatosság azt jelenti, hogy mérlegeli a lehetséges következményeket. Nézzük a lehetséges scenariókat, abból kiderül, mire gondolok. Szóval tegyük fel, hogy az Orbán-kormány belebukik a Pharaon ügybe, és rendkívüli választások jönnek, mi történhet?

a.  A Fidesz bedurvul, és az eszközökben nem válogatva megnyeri a választásokat: ez elég valószínű forgatókönyv. Egészen szánalmas bukás lenne az ellenzéknek, és tök mindegy, milyen eszközökkel nyer a Fidesz, ez óriási erőt adhat nekik, és az érzetet, hogy most aztán mindent szabad, semminek nincs következménye. Mindeközben ismét messzebbre mennek a nemtelen eszközök használatában, és aki egyszer messzebb megy, annak már az marad a norma - nem túl szívderítő vízió.

b.  A Fidesz simán, a szokásos "soft" csalásokkal megnyeri választásokat: nagyon hasonló az előző esethez. Talán még nagyobb önbizalmat ad a kormánynak, de annyival jobb lenne ez a scenario, hogy nem előzné meg a demokráciát halálra ítélő választási manipuláció.

c.  A "demokratikus ellenzék" nyer: Szeretnék majd azzal is foglalkozni, hogy ezt miért tartom tök esélytelennek, de ok, tegyük fel...A Fidesz elképesztő erővel és arroganciával uralja az országot, és mindent, de mindent meg tud, és meg is fog tenni egy új kormány munkájának ellehetetlenítése érdekében. Látja valaki azt az erőskezű és tehetséges miniszterelnököt és kormánytagjait, akik ebben a helyzetben el tudnák kerülni a teljes csődöt? A piros sapkás néni el tudja, de én nem. Az ország elképesztően szar állapotban van, és a beépített emberek mindent megtesznek, hogy kormányozhatatlan is legyen. A baloldali kormány rövid úton bukna. A helyét jobb esetben újra a Fidesz, rosszabb és valószínűbb esetben a Jobbik venné át.

d.  A Jobbik nyeri a választásokat: Ezt tartanám a legvalószínűbb forgatókönyvnek, ha nem tudnám, hogy a Jobbik nagyrészt unintelligens barmokból áll, az elnökük pedig egy elcseszett porszívóügynök. De a pénz, a hatalom-perspektíva és az orosz hátszél könnyen odavonzhat pár tehetséges és hatékony figurát, szóval ez igenis valószínű történés. Főleg azért, mert a Fidesz bukása és az ellenzék töketlensége iszonyú könnyű terepet jelentene az ék egyszerűségű Jobbik retorika sikerének: mindenki tolvaj, mindenki leszerepelt, mindenki nemzetellenes áruló (hohó, Pharaon arab, és Orbán vele korruptkodott), míg a Jobbik a tiszta és ártatlan erő, a rend letéteményese, a nemzeti akarat kardja, a problémák kimondója, a tabuk megdöntője. Egy esetleges Jobbik kormányzás következményeit talán nem kell ecsetelnem. Maradjunk annyiban, hogy vágnának egy fura fejet azok, akik most Orbán buktatásért kiabálnak, aztán elvesztik a választásokat, aztán meg menekülni kényszerülnek.

e. Senki nem szerezné meg a kormányalkotáshoz szükséges többséget: Na ebből tényleg senki nem tudja, mi lenne. A káosz és a nemtelen alkuk világa, nyilván - ez sem egy álom. Aztán a helyzet feloldása úgyis az a. b. c. d. pontok valamelyike lenne, csak még előtte még mélyebbre csúsznánk.

Szóval elvtársak és elvtársnők: lehet utálni Orbánt, lehet gyűlölni a kormányát, lehet sírni és lehet rettegni, de hasznosabb volna alternatívát kínálni, és nem kívülről várni a csodát. Leszerepelt, kiégett káderek, tehetségtelen, hiteltelen megélhetési politikusok, nettó beépített emberek, és jószándékú balfaszok gyülekezete vagytok. A politikában a sírás, a démonizálás nem lehet alap, maximum egy eszköz. Az alap az erő. Erőt kéne mutatni, alternatívát kéne kínálni. Ha tudnátok, már megtettétek volna, ha képesek lennétek rá, nem valósult volna meg az Összefogás nevű szánalom. Egy dolgot tehettek, elmentek dolgozni, és ha feltűnik végre egy szalonképes ellenzéki erő, akkor nem fúrjátok meg, vagy ami még kártékonyabb lenne, nem próbáltok meg felszállni a hajójára, és szétkompromittálni a puszta szalonképtelen jelenlétetekkel a rajtalévőket. 

És a Pharaon-kártyára visszatérve: ha lenne alternatíva, akkor elképzelhető, hogy a kormány elsodródna odáig, hogy a morális szempontokat átlépve megpuccsolnák őket külföldről, főleg, ha a Nyugat vs. Oroszország háborúban egyértelmű (még egyértelműbb) harctérré válnánk. Ennél kedvezőbb forgatókönyv lenne, ha elég lenne a visszafogottabb eszközök használata, mert egy potenciális jó kormány egyik ismérve éppen az lenne, hogy le tudja győzni ezt a rettenetesen rosszul kormányzó hatalmat, anélkül, hogy radikális külföldi beavatkozás érné a jelenlegi kormányt.

Aki ma várja a kívülről jött csodát, miközben nem látja ezt az óriási politikai, ideológiai, szervezettségi deficitet, ezt a hatalmas üres feketeséget, ami ma az ellenzéki oldalon létezik, az nyugodtan elnevezheti magát így is: én vagyok az ember, aki pont úgy gondolkodik, ahogyan a többi hülye liberális, akik a saját kiüresedett elveiket mormogva ásták meg a saját elveik sírját. 

Pragmatikus megközelítésből nézve ez a csodavárás tehát egy baromság, de emellett van pár egyéb megfontolandó szempont, ezek elolvasását csak a hardcore vekengőknek ajánlom: 

1. Az intervenció, az intervenció. A - nevezzük így - magyar baloldal régi, vissza-visszatérő vágya, hogy Merkel, az EU, az USA stb. vágjon mára oda Orbánnak, küldjön neki selyemzsinórt, alkalmazzon szankciókat, hozzon az ország számára előnytelen döntéseket, szivárogtasson kompromittáló titkosszolgálati információkat, azaz, avatkozzon be az ország belügyeibe. Ezzel több gond is van. Az egyik, hogy akik beavatkozást várnak, azok éppen olyan tetteket várnak el, amiknek a szellemisége pont az általuk idealizált világ alapvetéseivel ellentétes, mondjuk azzal, hogy külső szereplő nem avatkozik egy másik szabad ország belügyeibe

2. A bélyeget lemosni fájdalmas és hosszadalmas. Ha tovább is lépnénk a fenti kérdésen, akkor gondoljuk át, milyen hatása lenne egy ilyen akciónak. Milyen kategóriába helyezné az országot? A válasz egyszerű: a befolyásolható, mozgatható, ráncigálható, megvehető kategóriába. Ne tévedjünk, az Orbán-kormány "külpolitikája" már így erősen ebbe a kategóriába sodorta az országot, miközben, paradox módon, éppen ennek az ellenkezőjét kommunikálja. De egy nyugati intervenció éppen ezt a bélyeget erősítené meg, és tenné örökre levakarhatatlanná. Miért baj ez? Egyrészt, mert nem ilyen országot akarunk (ugye?), másrészt mert a precedens szokást teremt. Pandora szelencéjét nem lehet egy percre kinyitni, aztán visszacsukni. Ha egy kisvárosban valakiről kiderül, hogy kurva, akkor hiába várja, hogy a potenciális feleséget lássák benne, és ne a megvehető prédát. Persze a bélyeg lemosható, mondjuk pár évtized alatt.

3. Amit ebül szerzel, ebül vész el. Ha intervenció hatására bukik egy kormány, és így kerül hatalomra egy másik, akkor az ne csodálkozzon, ha őt is megpuccsolják, mondjuk Keletről. Egy ilyen hatalomváltás ugyanis belül bosszúszomjat szül, és legalizálja az aljas eszközöket; kívül szintén reváns-vágyat kelt, és beindítja a hidegháborús doktrínák világából ismert reakciófolyamot; nem az igazi társadalmi akaraton és nem a demokratikus versenyen alapul, így nem lehet stabil; és a legfontosabb: egy csúnya játékot kezd, aminek nem szokott szép vége lenni.

4. Amikor az eszköz besározza a szent célt. Értem a "cél szentesíti eszközt" elv népszerűségét, csak rohadtul nem értek vele egyet. Ha nincs valakinek ereje tisztán nyerni, az ne akarjon kormányozni se. Ja, hogy Orbánék is manipulálták a választásokat? Igen, manipulálták, és ennek megfelelő stílusban és színvonalon is kormányoznak. Remélem érted...

Szóval nincs jó és rossz intervenció. Ahogyan a sakkban sincs kicsi és nagy, jó és rossz csalás. Ha megléped, akkor a majd az ellenfél is meglépi. Először csak egy parasztot tol arrébb, míg nem nézel oda, de a vége úgyis táblaborítás és ökölharc lesz.

Pár kiegészítés:

Nyilván van egy határ. Ami marha nehezen meghúzható. Az általunk is aláírt nemzetközi egyezmények persze támpontokat nyújthatnak, de ezzel együtt is iszonyú nehéz meghatározni, hogy mikor lépi át a kormány azt a határt, amin túl nem lehet és nem szabad tolerálni a ténykedését. És ha átlépi, akkor mik az arányos és célszerű eszközök...

Nem szeretnék olyan naivnak látszani, hogy azt hiszem, nincsenek folyamatos kisebb-nagyobb beavatkozások a magyar belpolitikába. Persze, hogy vannak, és mindig is voltak. Én ebben a bejegyzésben arról beszélek, amikor egyértelműen kormányt akar buktatni egy külső szereplő, amelyik az ehhez szükséges ütőkártyát is bedobja.

ÉS: tudom, hogy unalmas lehet a moralizálás, én is unom. De azon csak el kéne gondolkodni, hogy a liberális álszentség nem pont ott kezdődik-e, ahol bejönnek az "ezek ellen nem lehet tisztán játszani" érvek. Ez amikor a balfaszság és a kiüresedett gondolatiság frusztrációval keveredve álszentségbe torkol.

Ha tetszett a poszt, >>> ide kattintva <<< kövess Facebookon, még nagyon friss az oldal...:)

Ha pedig >>> ide kattintasz<<< máris olvashatsz tőlem egy másik véleményt, arról, hogy miért a hülyék mennek politikusnak?  

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr911995258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

histar007 2016.11.27. 02:05:45

Egy hatékonyan működő szervezet kizárólag akkor vált vezetőt, ha az utána jövő biztosan jobb eredményeket fog elérni. Ha csak a kétely is felmerül, hogy csak ugyanolyan vagy rosszabbat ér el, akkor nincs váltás.
Boxban is meg kell verni a címvédőt, döntetlennél marad az öv. Orbán a regnáló bajnok egyre több szervezet ismeri el, az önjelölt kihívókat már a mérlegelésen kiszórják, a valódi kihívó pedig talán még nem is bokszol, ha ugyan megszületett egyátalán.
Putyin a cimbije (ujujujj) és úgy tűnik Trumppal is kijöhetnek. Merkel papíron a szövetségese és már az EU-ban is hullanak az ellenfelei.
Erre itt valaki előjön ezzel a Pharaon sztorival...

s 2016.11.27. 02:27:23

@6.Lenin: Tévedés tévedés hátán.

Senki nem akar beavatkozni a magyar politikába, buktatni meg még kevésbé akar bárki is. Az ok rendkívül egyszerű. Magyarország nem tétel semmilyen szempontból. Gazdasága lófasz, saját pénzét bassza tönkre, nem másét, tokkal vonóval vannak kb. kilenc milliónyian. Tehát érdektelen. Két reális ok miatt lehet nem szokványos eljárásra számítani: 1. nem kívánt precedenst teremtünk a baszakodásunkkal olyan országok számára, akik a közösségi pénzt használják, 2. más országok adófizetőinek a pénzét keféljük el raklapszám, amivel azok fasza hamar tele lesz (a pénzalapok megvonása nem számít a magyar belpolitikába történő beavatkozásnak, a hatásai ellenére sem, hanem ez az eu. magánügye és a mi szopásunk).

A gyurcsány, a dk, meg a többi értelmetlen faszkirály NEM SZÁMÍT A RENDSZER ELLENZÉKÉNEK. Az, hogy nem jutnak hatalomra a legjobb bizonyíték arra, hogy ők maguk is a rendszer részei. Miként az árnyék sem létezhet fény nélkül, úgy ők is nélkülözhetetlen elemei orbán hatalmának. Ha szemléletesen akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy orbán voltaképpen gyurcsány, álruhában.

Adódik a kérdés, - hiszen erről szól a bejegyzés - hogyan lesz akkor váltás? Hirtelen, váratlanul és meglepő módon. Nincsenek forgatókönyvek, amiket a szerző felvázolt. Az események leginkább valószínű menete egy olyan kiindulóponthoz lesz köthető, amit a habony-matolcsy-varga-orbán quartett képtelen lesz előre kiszámolni (intellektuális gyengeségük okán) és megfelelően reagálni sem fognak tudni rá ugyanezen okból. Ez az ügy nem politikai, hitelességi kérdés lesz, mert abból már bőven volt eddig is (kitiltások, baltás gyilkos, vagyonosodás, stb.) és ezek sem vezettek bukáshoz. Ez a tömegek széles körét érintő gazdasági természetű ügy lesz. A felbukkanása sem feltétlenül Magyarországon fog bekövetkezni, ide inkább csak a hatása jutnak majd el egy régióból kiinduló, esetleg más világrészről származó pénzügyi egyensúly megbomlásnak. Tehát orbán vélelmezhetően úgy fog megbukni, hogy az előtte lévő hónapban még senki nem akarta, - őt magát is beleértve - a következőben pedig elmossák a történések, mint csigaházat a hullámzás a tengerparton. Hogy ki jön utána, az talány. Aki éppen akkor ott van, jókor, jó helyen. Minden számítás csak tippelés. orbán hatalma ingatagabb, mint amilyennek kinéz. Ugyanis nem valódi hatékonyságra épül, hanem seggnyalók ezreire, ami azt jelenti, hogy az első komolyabb válság hatására megmutatkoznak rendszerének gyengeségei. Nem minden a kommunikáció. Néha csinálni is kell valamit és ebben ezek a gyerekek nem nagyon tudna felmutatni semmit. Békeidőben ez elmegy, válsághelyzetben azonban nem.

s 2016.11.27. 02:36:11

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: A poltpetike még a tarsolycsbikát sem tudta sittre baszni. Csak nem képzeled, hogy akkor az orbánnal kezd el baszakodni? Ezek egymás végbelében melegítik a nyelvüket.

s 2016.11.27. 02:43:40

@chrisred: "az egész, 89-90 környékén rendszer helyett generációt váltó hatalmi elitnek kellene eltűnnie"
Lassan természetes halállal kimúlnak. Emiatt nem aggódnék. Sokkal zavaróbb, hogy a hitvány és korcs szellemiségük tovább él. Mert a fiatalok hibásan szocializálódnak a rossz társadalmi gyakorlatok következtében.

s 2016.11.27. 02:46:53

@kvadrillio: Látom nálad is kibaszta biztosítékot a hódmezővásárhelyi tanulatlan köcsög szentbeszéde. Ennek a fasznak kb. annyi köze lehet az oktatáshoz, hogy ő az, aki gecire kimaradt belőle.

s 2016.11.27. 02:47:43

@kvadrillio: Azért a mészáros sem panaszkodhat.

DFK 2016.11.27. 06:04:15

Az a helyzet, hogy 10 éve bevallotta a baloldal, hogy nem tud többet, nem tud jobbat, mint tönkrevágni az országot. Nincsenek megoldásaik.

chrisred 2016.11.27. 06:25:34

@Jakab.gipsz: Úgy tudtam, az utóbbi hetven évben egyetlen háború volt a világon, olyan mirelitféle, az összes többi annak az egyik mellékes hadszíntere volt.

$pi$ 2016.11.27. 07:52:47

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "te tényleg nagyonhülye vezérbirka, a hozzád hasonló 3,3 milió csőcselék miért ment el népszaqvazni?"

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem körülbelül 99%, hogy iskolázottabb, tájékozottab, intelligensebb, műveltebb vagyok nálad. Nem gond ez, mert ettől még akár neked is lehetne igazad, csak gáz a csőcselékezés.

" Mert orbán diktátorod azt üzente nektek hogy 300-an meghaltak terrortcselekményben,"

Az interneten nap mint nap látni olyan videókat, ahol brutálisan gyilkolnak felnőtteket és gyerekeket vallási okokból. Mivel én ateista vagyok nagyon nem szeretném, ha európa fundamentalista vallási fanatikusokkal telne meg, akik nálunk is bevezetnék a vallási gyilkolászást. Véleményem szerint ráment tönn száz évünk, hogy a keresztényekből embert faragjunk, nem akarom most ugyanezt muszlimokkal.

Nem orbán beszédeiből meg a plakátokról tájékozódk. A plakátok olyan embereknek szólnak, akik nem tudnak angolul és akiket hosszabb szövegek kifárasztanak.

" vagy mert orbán diktátorod azt üzente nektek hogy minden muzulmán migráns terroritsa"

Pont egyetlen egy szóval sem utalt erre. Nagyon-nagyon-nagyon primitívnek kell lenni valakinek, hogy ilyennel vádaskodjon. Bizarr, groteszk, értelmetlen azt mondani, hogy "minden muzulmán terrorista".

"meg hogy hordában erőszakolja meg az asszonyidat, lányaidat"

Nos, igen, a világon a legtöbb nemi erőszak Dél-Afrikában van, a második Svédország. Malmö a nemi erőszak fővárosa. A legtöbb nemi erőszak csoportosan történik. És tudod miért? Mert a Sharia szerint ha egy nő kihívóan öltözködik vagy viselkedik, akkor azt meg kell erőszakolni. A legtöbb (NB. gyakorlatilag az "összes") vallásos muszlim szerint a nemi erőszak az erkölcsös viselkedés ilyen esetekben.

De ezt megint nem Orbán mondja, a youtube-on szoktam nézni külföldi híreket. Meglepően keményen és őszintén beszámolnak ezekről egyes hírcsatornák.

" és ezeklet milliószámra akarja betelepíteni az EU? "

Nos, az index számolt be arról nemrég, hogy eddig 52 000 bevándorlót akrtak idetoloncolni különféle európai országokból, közöttük épp svédországgal. De a vicc az, hogy néhány nappal ezelőtt jelentette be Törökország, hogy ha Európa nem úgy táncol ahogyan ők fütyülnek, akkor megindítanak mintegy 3,5 millió bevándorlót európa felé. Magyarország épp útban van.

Tudom, hogy neked semmi sem drága ha orbán gyalázásáról van szó, de azért ízlelgesd ezt: 3,5 millió muzulmán férfii egy tömegbe megindul felénk.

Tanultál történelmet?

Jakab.gipsz 2016.11.27. 08:08:36

@chrisred: Egészen jó a megközelítése a témának, és most keresd meg a tanács adókat is (az elnöki tanács adókat) és rakd őket kronológiai sorrendben.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 08:09:20

@chrisred: Egészen jó a megközelítése a témának, és most keresd meg a tanács adókat is (az elnöki tanács adókat) és rakd őket kronológiai sorrendben.

Netuddki. 2016.11.27. 08:23:56

@A jobbik is hazaáruló LIBSI párt: "Szoval a libsik gyozelmet , BARMI ARON MEG KELL AKADALYOZNI, BARMILYEN ESZKOZ MEGENGEDETT. "

Nem csodálom, hogy ennyire fosik a tolvaj fajtád a "libsiktől". Hosszú börtönbüntetés fog itt várni sok fideszesre...

Netuddki. 2016.11.27. 08:27:33

@s: "Középiskolai tanulmányait 1989–1993 között a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte."

Az összes köcsög fideszes vezérürü valamelyik református iskolába járt. Képzelheted mit tanultak ott ha ez lett belőlük. Az is sokat elmond arról, hogy az egykori tanáraik, iskoláik nem tagadták meg őket.
Na, ilyen iskolába nem szeretném a gyerekeimet járatni.

nu pagagyí 2016.11.27. 08:46:27

Úgy látom, a cikkíró elfelejtette azt az opciót, hogy Magyarországon állítólag (maga a diktátor állítja) demokrácia van. Egyik kormány megy, a másik jön. Tehát, ha választáson leváltják Orbánt, akkor egy másik kormány lesz, nem történik semmilyen tragédia. Ugye?

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.27. 09:00:34

Nincs faraonkártya, a téma nem érdekli a kisembert.

Hidvégi Mihály 2016.11.27. 09:04:40

@$pi$: Már megbocsáss, hogy belebeszélek a párbeszédetekbe, de kissé mintha egyoldalúan gondolnál az iszlámra, az iszlám vallásúakra.

Úgy beszélsz, mitha az iszlám vallásban szinte előírás lenne, hogy embereket kell legyilkolni. Úgy beszélsz, mintha az egész iszlám egy szélsőséges vallás lenne. Ha így lenne, nagy baj lenne, bocs a szóismétlésért, semmi kedvem rövid írásomat minden szempontból kifogástalanná tenni, mert a lényeg a lényeg, hogy ezzel a vacak mai szófordulattal éljek.

Ami én tudok az iszlámról, az annyi, hogy tök normális emberek is vallják, akik ugyanolyanok mint te meg én, meg bármelyik más keresztény honfitársunk. Sőt, barátom is van, aki valsezg iszlámhívő, nem kérdeztem sosem rá, Boszniából jött, legnagyobb valószínűség az, hogy az iszlám vallás követője.

Nos, a te álláspontod szerint ezt az én barátomat azonnal el kéne távolítani, legalábbis elűzni Magyarországról, de nagyon sok honfitársunk szerint, akikre hatott Orbán félelmet gerjesztő hatalmi játszmája, sok honfitársunk szerint azonnal falhoz kéne állítani vagy a Dunába lőni.

Te is így gondolkodsz, barátom? A művelt, tájékozott, intelligens kis fejeddel?

Szóval hogyan éled meg, hogy a miszlim vallás követői is tök normális emberek. Vannak közöttük szélsőségesek, ahogyan voltak a keresztények között is, ugye ne felejtkezzünk el a keresztények által elkövetett bűnökről sem, amit a vallás(unk) nevében tettek, gyilkoltak, lehet videóra nem vették fel, ahogyan az indiánokat gyilkolták az újvilágban. De azt állítani egy tanult, művelt, intelligens és tájékozott embernek, hogy minden muzulmán véres kezű gyilkos, akiknek nem járt kegyelem, mikor elűzik őket (orosz segítséggel, ugye) Szíriából, hanem le kéne őket géppuskázni, titokban, ugye, nem videózunk, ugye, hiszen mi művelt, tájékozott és még irgalmas emberek is vagyunk.

Netuddki. 2016.11.27. 09:09:47

@Hidvégi Mihály: Ez egy tolvajfidesz troll, a fideszes agitprop nyomatása a feladata. Gyakorlatilag falra hányt borsó amit itt összehoztál neki.

igazi Ténytár 2016.11.27. 09:12:19

@ fantasztikus cikk hogy mindegy hogy arab terroristákkal is üzletelünk de NE LEGYEN VÁLTOZÁS, MERT...

Igaz a REZSIM OLYAN MOCSKOS, hogy maga a blogíró elismeri a 2. pontban hogy a Poltok, AB es egyéb csicskák a demokratikus választás ellen működnének, de akkor is inkább maradjon Orbán.

végül is ezt írhatta volna Niche Hitler alatt is, hogy nehogy kinyírja mar valaki Adolfot mert utána csak nagyobb káosz jött volna.

Dettó Stalin elvtárs eseteben is. nehogy változás legyen maradjon csak mert jaj a generalissimus után...

mennyit fizet a Habony PR ezekert?

nu pagagyí 2016.11.27. 09:23:51

A posztíró kissé túlspilázta a diktátor elvtárs féltését. Nyugodjon meg, az MTI, a közmédia és a piacinak álcázott Habony-Vajna mocsári híradók említést sem tesznek arról, hogy a diktátor úr veje sötét maffiózókkal és terroristákkal üzletel, apósa támogatásával. Hogy is lenne ebből botrány?

2016.11.27. 09:31:39

"Leszerepelt, kiégett káderek, tehetségtelen, hiteltelen megélhetési politikusok, nettó beépített emberek, és jószándékú balfaszok gyülekezete vagytok.". Szóval ezek állnak szemben Magyarországi újkori (vagy teljes) történelmének leghatékonyabb maffiájával. Hát nem tennék rájuk nagyobb összeget. Sajnos.

Nagy szarban vagyunk, ez tény.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 09:43:07

@pityókabor sommelier: "Nagy szarban vagyunk, ez tény."

Igen, sajnos egyet kell értenem a konklűzióddal.

2016.11.27. 09:47:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Én azt nem értem, hogy rendes, gerinces emberek miért nem akarnak többen is politikával foglalkozni? Pontosabban, van egy sejtésem a válaszra, de az annyira rémisztő, hogy inkább nem is gondolok rá.

Hidvégi Mihály 2016.11.27. 09:51:39

@pityókabor sommelier: mi a sejtésed, ha kérdezhetem. mert ez engem is igen érdekelne...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 09:58:45

@pityókabor sommelier: Azt tudom, hogy a fidesz már a kilencvenes években azon dolgozott, hogy a becsületeseket kivesse magából. Mostanra tökéletesen gerincenten párt lett, a Hadházy, Ángyán csak alacsony hibaszázalék volt.

A töbi pártról nem tudom. Azt viszont tudom, hogy az átkosban arra voltunk trenírozva, hogy az állami vagyon mindenkié, vagyis senkié. a Hofi vicce, hogy "Tudod, mi a korrupció? Amiből kihagynak." azt jelenti, hogy ha lehetőséget kap rá az egységsugarú állampolgár, akkor igenis korrumpálható. A kilencvenes években nem lett gyökeres pozitív változás, és a fidesz kormány alatt, megint erős a visszarendeződés, bárki láthatja, hogy lopni, segget nyalni kifizetődő.

savanyújóska 2016.11.27. 09:59:02

@chrisred: Illúzióid ne legyenek, mind a három bármikor bármilyen választást nagy fölénnyel nyert volna. (Na jó, az első éveiket leszámítva.)
Ha a hatalmi elit eltűnik, kitermelődik az új, és ugyanolyan minták alapján, mint az előző. A mostani elitnek igazából már nem sok köze van az úgynevezett rendszerváltókhoz, néhány régi bölény van még Orbán körül, a többiek nagyrészt már azok közül kerülnek ki, akik a hőskorszakban még gyerekek voltak. Látsz valami minőségi változást? (Úgy értem pozitív irányban...)

2016.11.27. 10:10:32

@Hidvégi Mihály: Hát jó, legyen. Több is van:

1. A legtöbben egyszerűen nem hiszik el, hogy valaha is bekerülhetnek, ezért sem próbálják.
2. Sokan gusztustalannak találják az egészet, és inkább kimaradnak, hogy tiszta maradjon a lelkiismeretük.
3. Van, aki anyagilag is jobban jár, ha a saját dolgával foglalkozik.
4. Olyan is van, aki az állását kockáztatják, ha aktívan politizálna.
5. A legrosszabb: aki bejut, és a "rendszer" bedarálja. Ök lesznek jobb esetben a bábuk (bólogatójánosok, mamelukok), rosszabb esetben a korruptak.

Úgy vélem, ezek a magyar kirakatdemokrácia tünetei, és egyben a kirakat-jelleg fennmaradásának tényezői. Egy normálisan szerveződő közösségben (az ország is egy közösség), az emberek nem szembesülnek sem objektív sem szubjektív (ld. fenn) akadályokkal, ha közügyekkel akarnak foglalkozni, illetve közösségi döntéshozói feladatra (képviselő) pályázni.

2016.11.27. 10:19:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
Én is ezt látom. Add hozzá ehhez a nepotizmust és a kontraszelekciót, és már benne is vagyunk a kupac trutyiban.
Véleményem szerint még van egy jelentős felfogásbeli probléma, ami ebben az állapotban tart minket: a legtöbben úgy látják az államot, mint a nemzet fölött lebegő, és azon uralkodó entitást. Aki lent van, nem szól bele a nagyok dolgába, aki felkerül, az tényleg elkezd úgy viselkedni, mint aki a nemzet felett lebeg, és a közösség szolgálata helyett uralkodni kezd.

Hidvégi Mihály 2016.11.27. 10:32:24

@pityókabor sommelier: Köszönöm, bár kissé félreértettük egymást.

Te azokról írtál (miért nem akarnak rendes emberek politikával foglalkozni) , akik olyan magas szinten foglalkoznának politikával, hogy akár esélyük lenne bekerülni a parlamentbe.

Engem azok az emberek érdekelnének, akiknek eszükben sem lenne politikában ilyen szinten gondolkodni (mondván, hogy van nekik rendes fizető foglalkozásuk), hanem akik csupán azért foglalkoznának közügyekkel, hogy ne a fejük felett döntsön a nagypolitika. Tehát politizálnának, érdekelné őket, hogy a választókerületükben kik indulnak, segítenék a számukra szimpatikusokat, gátolnák azt, akikről tudják, hogy csak hatalmi érdekeik vannak, de elvük semmi; ilyenek vannak sokan, a legtöbb ember ilyen, ők vajon miért nem érdeklődnek. Kishitűek, a gondolatom szerint, legyintenek, hogy úgysem ér semmit a figyelmük, segítésük , adott esetben gátló tevékenységük.

Amelyik párt ezeket meg tudja találni, annak nyert ügye lenne. Akkor nyert ügye lenne az országnak, mert az ügyeskedők, gerinctelenek nagy része ki lenne csukva a politikából, ott helyben, ahol ismerik egymást az emberek.

2016.11.27. 10:40:38

@Hidvégi Mihály: Nem teljes a félreértés. Az is aktív politizálás, amit te írsz, és - normális helyeken - ez az út vezet a jelöltlistát is, ha valaki úgy dönt, hogy az addigi támogató tevékenységból továbblép. Igazából az én 5 pontomból legalább a 2. és a 4. azokra is vonatkozik, akikre te gondoltál.

Aranyi Gábor 2016.11.27. 11:05:52

@$pi$: Ideje megkérni Babilóniát (YPJ-osztagparancsnok), hogy két humwee-vel álljon már föl Röszkénél. Az egyikre Rojava sárga-zöld-piros, a másikra a peshmergák piros-fehér-zöld lobogóját tűzzék, és fűzzék össze a golyószórók hevedereit, valamint a két toronylövész úgy viselje a felsőt, hogy AZONNAL le tudja vetni, ha jön a 3,5 milla mopszlim, hogy lássák a nyomorultak: gyönyörű kurd NŐK kezétől fognak elesni, és nem a szerbek-magyarok által kihúzott botlódrótban... Szerintem a mopszlim csürhe 1000x is meggondolja, hogy tovább csörtessen-e... Ezek a hogyfogmegbukniorbán-ötletelések sehova nem vezetnek. Ui. SEHOGY. A nép nem hülye. Orbán a Jobbik 10-12 pontjából már 8-at megcsinált, lassan, felemásan, a maradék 2-4-et meg akkor sem, ha ... Hogy lopnak, mint a gép? Persze. Ha nem lopnának, Amerika hozzánk járna kölcsönkérni... Snassz lenne... Trump és Putyin legjobb barátja, amikor ez a két nagy pont normalizálja a kapcsolatait. Szerintem ez a sz@rosguru-"lapcsalád" kollektíven alliázhatna... Ja, ott meg terrorista bozóttűz van... Nincsallah!

nu pagagyí 2016.11.27. 11:20:14

@Hidvégi Mihály: A kiépült centralizált rendszerben már nem elég apolitikusnak lenni, be is kell hódolni, ha valaki nem akarja feladni az egzisztenciáját. És pont "helyben" prímán tudja mindenki, hogy a helyi kiskirály jóváhagyása kell bármihez, és rajta keresztül lehet csak lehetőséghez jutni. Aki kihúzza a gyufát az megnézheti magát. Vajon miért is nyugszanak bele az emberek vidéken a közmunkába, a földek elbitorlásába, a pökhendi hatalomgyakorlásba? Félnek. A nagyobb városokban még csak-csak akad olyan, aki vállalja, hogy bíróságról bíróságra jár a nyakába akasztott "becsületsértési" perek miatt, mert úgymond személyében sértette meg a helikopterező, vagy bűnözőkel bizniszelő főembert. Vidéken viszont már per sincs, szép csendben kicsinálják aki szót emel, a közvélemény nem is értesül róla. Ez a nép erre szocializálódott, a kussolva túlélésre. A hatalom mindig félelmet gerjesztett, képviselői mindig a nép ellenségei és egyben kisstílű bűnözők voltak.

nu pagagyí 2016.11.27. 11:24:44

@Aranyi Gábor: Te már önként alattvalóvá degradáltad magad, nem is kellett hozzá semmilyen megszálló. Hova lehet ezt még fejleszteni?

Jolka40 2016.11.27. 11:35:02

@Hidvégi Mihály: Mindig így kezdődtek a népirtások. Az emberi butaságot meglovagolva. És nem tanulunk.

kvadrillio 2016.11.27. 12:16:23

"""Csak azt tudjuk bizton, és nekünk, magyaroknak a múlt ezért különösképpen is fontos, hogy az elmúlt ezer esztendő magyar sikerei azon múlottak, hogy a fiatal magyarok keresztények, keresztyének voltak-e, és hogy mertek-e jó magyarokká válni. Ez volt a fő kérdés a mögöttünk hagyott időben, és nekünk, akikre a választópolgárok ma ennek az országnak a vezetését bízták, az a meggyőződésünk, hogy a magyar nevelésben, a magyar oktatásban ez a két legfontosabb tartópillér."""""...:O)))))

...MEG PERSZE, DIREKTBEN BEMUTATJÁTOK NEKIK, HOGY "JÓ KERESZTÉNY, KERESZTYÉN -KÉNT, HOGYAN LEHET KIFOSZTANI AZ ORSZÁGOT, HOGYAN LEHET ELLOPNI AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT.....ÉS HOGYAN LEHET ELÉRNI, HOGY AZ ORSZÁG TÖBB MINT FELE....A LÉTMINIMUMON VEGETÁLJON !!!
...ÉS MINDEZT KIZÁRÓLAG " KAPZSI-HARÁCS-JÓÓÓMKERESZTÉNY-------JÓKERESZTYÉNKÉNT"""CSINÁLTÁTOK !!!

NEM TEMPLOMBA KELL JÁRNI, HINTENI AZ IGÉT....., MEG MISÉKET MORMOLNI ÁLSZENT MÓDON, HAZUDNI, LOPNI, CSALNI....., HANEM LEHETŐLEG TISZTESSÉGESNEK....MARADNI...

KERESZTÉNYSÉG-KERESZTYÉNSÉG.........KÖZBEN MEG LOPTOK, CSALTOK, HARÁCSOLTOK !!!! LÁZÁRJANCSIKA !!!

$pi$ 2016.11.27. 12:53:19

@Hidvégi Mihály: "de nagyon sok honfitársunk szerint, akikre hatott Orbán félelmet gerjesztő hatalmi játszmája, sok honfitársunk szerint azonnal falhoz kéne állítani vagy a Dunába lőni.

Te is így gondolkodsz, barátom? A művelt, tájékozott, intelligens kis fejeddel? "

Beteg vagy? Mondtam én bármi olyasmot, hogy bárkit is a dunába kellene lőni? Kapj a fejedhez!

"Orbán félelmet gerjesztő"

A muszlimok embereket köveznek meg, gyerekek fejét vágják le, nyilvánosan végják el emberek nyakát, bevalott céljuk európa leigázása, európában folyamatosak a gyújtogatások, a nemi erőszak, ártatlanokat vernek, rugdosnak, de ahonnan jönnek, ott sokkal súlyosabb a helyzet, tömegsírokat tárnak fel, kutakba dobálják a hullákat.

Te komolyan be akarod mesélni, hogy az emberek azért félnek, mert az orbán mondta nekik? Hát öreg, hülye vagy?!

"ugye ne felejtkezzünk el a keresztények által elkövetett bűnökről sem, amit a vallás(unk) nevében tettek"

Én öregem nem felejtettem el. Ezért nem akarom, hogy megint egy vallás vegye át az irányítást európa felett. Vagy szerinted csak azért, mert a keresztények gyilkoltak európába háromszáz évvel most meg kellene engedni a m uszlimoknak is? Mi a fenéért hoztad elő a keresztényeket? Akkor már nem is ciki a dzsihád vagy mi a franc?

"Szóval hogyan éled meg, hogy a miszlim vallás követői is tök normális emberek."

Elmebetegek. Ha elhiszi valaki, hogy Dart Vader figyeli, akkor beteg az agya. Ha elhiszi, hogy az ufók figyelik, a gyíkemberek figyelik vagy Allah figyeli, akkor szintén elmebeteg.

"De azt állítani egy tanult, művelt, intelligens és tájékozott embernek, hogy minden muzulmán véres kezű gyilkos"

Ilyen nem állítottam, légysíves hagyd abba a hazudozást. Egyébként a kormány sem mondta. Orbán sem mondta. Ilyet csakis és kizárólag azok az emberek terjesztenek, akiknek elvette az eszét a gyűlölködés. a kormány, a magyarok, az orbán, a fidesz gyűlölete. Állandóan "mindenki bűnös" meg "minden muzulmán gyilkos" meg "minden arabot meg kell ölini" dumákat nyomtok öreg, nem igaz, hogy nem veszitek észre, hogy csak ti mondjátok ezeket!

$pi$ 2016.11.27. 12:56:22

@Aranyi Gábor: "Ideje megkérni Babilóniát (YPJ-osztagparancsnok), hogy két humwee-vel álljon már föl Röszkénél."

Hát nem tudom, de ha megindul a másfél millió törökországból, akkor hogy úgy modjam igen hamar eszkalálódni fog a helyzet. :D Nem két géppuskára lesz szükség, hanem ezerre. Lehet, hogy a karóbahúzást is újra be kell majd vezetni. :(

$pi$ 2016.11.27. 13:05:10

@$pi$: miket beszélek, három és félk millió, törökök ennyit mondanak

Hidvégi Mihály 2016.11.27. 13:55:43

@$pi$: hm... azt írod, hazudok. Tettem ezt akaratomon kívül, mert valamit nem értettél meg abból amit írtam. De akkor magyarázz meg nekem valamit még.

Azért írtam, hogy minden muszlimot kiírtana a magyar kormány és lelkes szurkolótábora, mert úgy tűnik, hogy minden muszlimot egy kalap alá vesztek. Ha muszlim, akkor gödörbe vele.

Nem így gondolod? Akkor cáfolj meg, s mondd ki, hogy a muszlimok közül azokat kell üldözni, azok ellen kell harcolni, akik azokat a szörnyűségeket elkövetik, amelyekről írtál (ezek a muszlim szélsőségesek, tudod, ilyen van minden népben szinte, főleg ha ott felüti fejét a hülyeség) .

Azokat pedig, akik csupán az életüket mentik, úgy kell segíteni, ahogyan azt a biblia is tanítja, felebaráti szeretet elvét alkalmazva. Ugye?

S azt nyugodtan leszögezhetjük, mielőtt még tücsköt-békát kiabálnál rám, hogy minden embernek ott kellene meghalnia (végelgyengülésben), ahol megszületett. Nehogy a fejemhez vágd, hogy én ide muszlimokat szeretnék importálni, hogy gyönyörű bokrétás Magyarországunkat tönkre vágják...

Visceroid 2016.11.27. 14:25:27

Én ilyen cikkeket szeretnék olvasni a liberális lapokban! Ez az érdektelen témák kezdete. Jöhet még Gyárfás, meg Hosszú Katinka, meg Kishantos, azaz olyan dolgok, amikről nemhogy az átlagember, de az érdeklődő sem tudja hogy micsoda. "Valakinek nagyon fontos, de nem nekem. Belügy." - gondolja az átlag szavazó, amellé, hogy minden rendben van, mert ezek a legnagyobb problémáink.

nu pagagyí 2016.11.27. 14:32:20

@$pi$: Sokféle muszlim van, kisebb részük gyilkolászik, nagyobb részük menekül. Viszont Európában a terrorcselekményeket az utóbbi időkben már nem muszlimok követik el, a hatóságok eredményesen fülelik le a köztük megbújó terroristákat,ha figyeled a híreket. A terrorcselekmények manapság azokhoz köthetők, akik a menekültellenességet lovagolják meg, sőt muszlim sem kell már, célpontnak az olyanok is megteszik, akik még nem elég rasszisták, esetleg az állam alkalmazottai.

Mordechaj 2016.11.27. 15:25:27

Kedves Cikkíró! Sztem jól látod a helyzetet, nem sok mindent lehetne hozzátenni. A DK és vezére alkalmatlanságát mi sem mutatja jobban, hogy nem veszik észre, hogy Fletónak rég el kellett volna tűnni a sűllyesztőben. Kb. akkor, amikor 10 éve szétverte a baloldalt...

$pi$ 2016.11.27. 15:51:38

@nu pagagyí:" Sokféle muszlim van, kisebb részük gyilkolászik, nagyobb részük menekül."

Nagyon gyerekes azt hinni, hogy a világ ilyen egyszerű, hogy aki menekül az biztos nem gyilkol... vannak jó emberek, azok menekülnek, vannak rossz emberek, azok gyilkolnak.

"Viszont Európában a terrorcselekményeket"

Jajj, mert ez így megy, vannak terroristák meg vannak jó emberek. Aki éppen nem terrorista azt nyilván be kell fogadnunk, mert az nem verekszik, lop, nem ingyenélő, nem követ el nemi erőszakot, nem követel sháriát, nem akarja leigázni az őslakosokat.

"egbújó terroristákat,ha figyeled a híreket. A terrorcselekmények manapság azokhoz köthetők, akik a menekültellenességet lovagolják meg,"

Ne haragudj, ez már amolyan vallás nálad, osztod az észt miközben fogalmad sincs semmiről. Hagyjuk ezt a mesevilágot!

sőt muszlim sem kell már, célpontnak az olyanok is megteszik, akik még nem elég rasszisták, esetleg az állam alkalmazottai.

$pi$ 2016.11.27. 16:06:05

@Hidvégi Mihály: "Azért írtam, hogy minden muszlimot kiírtana a magyar kormány"

Mert hazudtál. A magyar kormány nem mondta, hogy bárkit is ki kellene irtani.

"és lelkes szurkolótábora, mert úgy tűnik, hogy minden muszlimot egy kalap alá vesztek."

Te egy elmebeteg vagy vagy mi a fene a bajod? Figyu, elmagyarázom neked, de ez olyan primitív, hogy tíz éves kor felett azért nem kellene belekeveredned:

Kérdés: hány lába van az embernek? Kettő! Minden embert egy kalap alá veszel?! Nem, de b+ mindnek két lába van.

Érted a hasonlatot?

Leszarom, hogy minden muszlim más, a lényeg, hogy senkit nem akarok ellenőrzés nélkül beengedni az országba. Sem muszlimot, sem keresztényt, senkit. Sőt, nagy tömegbe még ellenőrzéssel sem akarok beengedni, világos?

A négerek is mind mások, az eszkimók is. Egyiket sem hívom meg magamhoz, mert nem ismerem őket. Téged sem hívlak meg, kerítés van, kutya van, megharap, kihívom a rendőrséget ha megpróbálsz átmászni a kerítésen. Egy kalap alá veszlek a többiekkel? Nem öreg, nem érdekel, hogy mik a finom különbségek az eszkimók és te közötted. Ilyen egyszerű, ne próbáld bemagyarázni, hogy csak azért nem mászhatsz át a kerítésen, mert rasszista vagy.

"Nem így gondolod? Akkor cáfolj meg, s mondd ki, hogy a muszlimok közül azokat kell üldözni,"

Nem, nem cáfolok semmit. Te tettél egy állítást, te bizonyítsd be, hogy igaz. Bizonyítsd be, hogy a kormány bántani akarja a muszlimjaidat, hogy a dunába akarja lőni őket, hogy én bármikor is a muszlimok meggyilkolására bíztattam. Bizonyítsd be, hogy én üldözni akartam valaha is őket.

"azok ellen kell harcolni,"

Azok ellen kell harcolni, akik erőszakkal el akarják foglalni az országunkat, akik az engedélyünk nélkül akarják átlépni a határt.

"akik azokat a szörnyűségeket elkövetik, amelyekről írtál (ezek a muszlim szélsőségesek, tudod, ilyen van minden népben szinte, főleg ha ott felüti fejét a hülyeség) ."

Nem érdekel. Nem érdekel, hogy kik a szélsőségesek és kik nem azok. Nem érdekel, hogy az igazi skót érvelési hibával próbálod megmagyarázni, hogy a muszlimok nem is olyanok, mert az az igazi muszlim, aki nem nyakaz. A helyzet a következő:

Jelenleg a világon a keresztények nem nyiszálják vallási okokból mások nyakát, nem gyilkolnak tömegeket a szent könyveikre való hivatkozással ezért elviseljük a hülyeségeiket. A muszlimok közt sokan vannak, akik gyilkolnak, ezért a vidéket ahol élnek karantén alá kell helyezni.Ide senkit beengedni nem szabad.

bekerült 2016.11.27. 16:35:52

Kedves nitsche !

Elmész te a sunyiba !

Mindent felsorolsz, csak azt nem, hogy mi van, ha Orbán marad ?

Márpedig ezerrel dolgozol te is azon, hogy maradjon !

Bizony, gondoltál már arra, hogy micsoda "tehetségek" is ezek a mostani regnálók és mennyi kárt tudnak még tenni ? Egy Német Szilárd, egy Semjén, egy Harrach Péter, egy Rogán, stb. igazán csábító kép lehet a számodra.
Szerinted lehet ettől nagyobb katasztrófa ?

Miért csak az ellenzékiek töketlenségét látod, a Lázárfélékét meg nem ?

Persze mert nekik volt elképzelésük a hogyan továbbról !
Igen, a folytatjuk !

Mit is ?
Ja, a lopásokat !

Támogasd őket minden erőddel, hátha adnak neked is valamit !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.27. 16:36:00

@nu pagagyí: Ha jól emlékszem az esetek többségében a terrorcselekményeket, muszlim bevándorlók, vagy azok leszármazottai követték el. A két kultúra összeegyeztethetetlennek látszik, nem szeretném ha a szülőföldemen kísérleteznének ezzel.

MEDVE1978 2016.11.27. 16:37:13

Nos sokban igaza van a cikkírónak. Kiemelnék két dolgot még:
1. Jelenleg a FIDESZ szavazók döntő része nem FIDESZ-re szavaz, hanem Orbánra. Ez kb. azt jelenti, hogy a botrányok - mivel döntően nem Orbánhoz kapcsolódnak - nem fogják eltántorítani őket. Ez a jó király meséje, akit félrevezetnek a gonosz, korrupt tanácsadói vagy a háta mögött lopják a pénzt. Természetesen ez nem így van, de rengeteg FIDESZ szavazó úgy fogja gondolni, hogy Orbán még mindennel együtt (korrupt államszervezet, erkölcstelen szolgálók stb.) is jobb, mint bármi más. Ő beégett ezeknek az embereknek legkisebb rosszként.
2. A FIDESZ jelentős rétegeket pozicionált az intézkedéseivel. Az egykulcsos SZJA, a gyerekkedvezmények stb. mind abba az irányba mennek, hogy sokaknak már nagyon nem érné meg az, ha őket leváltanák. Emlékezzünk, hogy 2010 előtt az SZJA 36% volt a magasabb jövedelemkategóriákra. Emellett rengeteg vállalkozási adó is kedvezményes, tehát ha valaki (pl: Gyurcsány) ezt vissza akarja csinálni, akkor masszív károsulti táborra számíthat, ez pedig a gyors bukását okozhatja.

Sajnos egy elég szar pályán mozgunk, amelyen egy normális vezetés beválasztása sajnos jelenleg nem nagyon tűnik opciónak. Akik Gyurcsányt szeretnék, azok elfelejtik, hogy 2010-ben több millióan voltak abban egységesek, hogy őt soha többé. Ezek között pedig messze nem csak FIDESZ-esek voltak.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2016.11.27. 17:15:58

"Ez a válság igazából az alternatíva teljes hiányáról szól. Az ellensúlyok leestek, a fékek elkoptak."Tévedés! A fékek és ellensúlyok nem leestek, elkoptak, hanem Orbánék módszeresen megsemmisítették ezeket. Mellesleg: úgy bármelyik mostani ellenzéki politikus el tudná kormányozni az országot, mint Orbán.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.11.27. 17:27:08

Már a kiinduló feltételezés is rossz.
Az egész gondolatmeneted olyan, mintha még a hidegháború alatt élnénk, ahol a CIA kormányokat képes megbuktatni, de ez történelem. A CIA költségvetése és ügynökhálózata már sehol nincs az egykori önmagához képest.
Az Arab Tavasz nevű felkeléshullám semmivel nem volt kisebb meglepetés az amcsiknak, mint az érintett diktátoroknak.
Honnan veszed, hogy ez az egész ügy valamiféle Orbán-ellenes összeesküvés? Most úgy őszintén, szerinted mennyire érdekli az USA-t Magyarország? A magyar GDP kevesebb, mint 1%-a az amerikainak. Amerikai szempontból Magyarország annyira marginális jelentőségű, hogy belegondolni is rossz.
Az, hogy nem adták ki az összes adatot, annak a legvalószínűbb oka nem valamiféle játszma, hanem az a prózai ok, hogy az amerikai hivatalokban is csak hivatalnokok dolgoznak és a hivatalnokok gyakran hibáznak.

Egyébként az "e" esetben semmi nem történne. A Fidesz folytatná a kormányzást ügyvezető kormányként.

Itt hozzátenném, hogy Orbánt megbuktatni nem csak azért nem érdemes, mert ezek, vagy hasonló okok, hanem mert Orbán nem a betegség maga. Ő csak egy tünete a magyar demokrácia tökéletlenségének. Ha valaki meg is döntené ( nem mintha csak úgy meg lehetne dönteni egy miniszterelnököt), pár év múlva a kitermelődne egy másik.

$pi$ 2016.11.27. 18:03:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ritka eset, amikor egyet értek veled. "

Nos, említésre érdemes, az biztos. :D De büszke vagyok rá, azt jelenti, hogy bennem és benend is van valamennyi rugalmasság meg ésszerűség. :)

jamroll 2016.11.27. 18:04:07

"A káosz nem lehet alternatíva."

Spanyolorszagban tobb mint 300 napig nem volt kormany. Ezido alatt nott a gazdasag, a fogyasztas, a turizmus es csokkent a munkanelkuliseg. A 2016-os koltsegvetes lesz a 2017-es. Nem omott ossze a rendszer, megy magatol minden. Az emberek azzal viccelodtek, hogy tulajdonkeppen maradhatna akar igy is.

Csak mielott meg kaoszt vizionalnank.

chrisred 2016.11.27. 18:04:48

@Jakab.gipsz: És ha megteszem, kiderül, hogy a nyugat elvesztette a hidegháborút?

$pi$ 2016.11.27. 18:08:12

@gébics: "Mellesleg: úgy bármelyik mostani ellenzéki politikus el tudná kormányozni az országot, mint Orbán. "

Hát nem tudom öregem, amikor lehetőségük volt rá, akkor valahogy nem jött össze nekik. :D Akkoriban nem nagyon írtak az indexesek cikket arról hogyan kell 2,5% adóval vállalkozni, defláció sem volt, az alapkamat sem volt 0,9%, a gáz ára se csökkent egyszer sem, és a reálbéreket is ott adták át, ahol nyolc évvel előtte átvették. Szóval nem, nem tudtak *úgy* kormányozni. :)

nu pagagyí 2016.11.27. 18:10:03

@$pi$: Konkrétan menekültszállásokat gyújtanak fel szériában Németországban, vagy nem "árjákat" lőnek halomra. Nálunk meg Györkös barátod és köre készült valamiféle gyilkolászásra, csak nem találtak menekültet, így végül egy rendőr lett az áldozat. A Teréz-körúti eset is elég furcsa volt, pont a kvótakampány finisében történt.

$pi$ 2016.11.27. 18:17:08

@nu pagagyí: "Konkrétan menekültszállásokat gyújtanak fel szériában Németországban"

KOnkrétan üreseket. De persze az volt a kérdés, hogy én bíztattam -e valakit gyilkosságra vagy a magyar kormány tett -e ilyet. Nem, nem bíztattam senkit.

$pi$ 2016.11.27. 18:23:06

@nu pagagyí:" csak nem találtak menekültet, így végül egy rendőr lett az áldozat."

A gyurcsány alatt meg nácikat akart gyilkolni a csávó, de mivel nem talált cigánygyilkosságok lettek belőle. Na látod, én is tudok ilyen hülyeségeket írni. :D

nu pagagyí 2016.11.27. 18:23:54

@$pi$: Tudtommal senki sem élt rosszabbul, mint manapság. Pedig akkor még világválság is volt végén. Amúgy sejtésem szerint a válság előtti életszínvonalat, GDP-t, adósságállományt, vagy éppen a valós munkanélküliség adatait 6,5 év alatt sem sikerült a kiváló Fidesz-kormánynak elérnie. Ezért is menekül innen minden teljesítőképes fiatal, csak az idősek és a tolvajok maradnak lassan. Annyira rosszul vezetik az országot, hogy minden szomszédunk elhúzott mellettünk, bármilyen adatot is nézünk. Pedig nem csak nálunk korrupt az elit, de a miénk úgy tűnik ebben az egyben jobban teljesít, nálunk a vetőmagot is ellopják. Nem hazudni kell a sikereket, hanem a nemzetközi versenyben demonstrálni. Akkor szólj, ha sikeresen visszaelőztük Szlovákiát, a balti államokat, Lengyelországot, Romániát és behoztuk legalább a cseheket. A te elégedettséged valószínűleg az igényeid leépítéséből fakadhat, lemondtál már mindenről.

6.Lenin 2016.11.27. 18:33:48

@s:

Álmodozol?
Nem kéne már felnőni?
Nem akar senki beleavatkozni?
Természetesen a politikai változások általában úgy történnek, mint a májusi hózápor, jön, aztán sokan meg csodálkoznak, mert nem értik..

sírjatok 2016.11.27. 18:46:17

@nu pagagyí: baszki nézz már utána mikor szakadt le MO...
2002-től 2008-ig minden ország gdp-je mint a golyó úgy ment fölfele.
Magyarország faszán stagnált.
2008, világválság, minden ország veszít 10%-ot.
Csak a többi ország a korábbi pár év nyereségéből veszít Magyarországnak nem volt ilyen buffere.
És ez után a totális elbaszás után mikor egy másik kormány visz ki az államcsődös-imf hiteles-30% plusz hiteles gödörböl, van pofád nekiállni, hogy jaj nem élük úgy, mint a válság előtt. Ami mellesleg még csak nem is igaz.

nu pagagyí 2016.11.27. 18:48:58

@$pi$: Hogy te mire buzdítottál, azt te jobban tudod, nincs kedvem végigolvasni az "életművedet". A magyar kormány és az állampárt kisebb-nagyobb funkcióval bíró ügyeletes megmondóemberei konkrétan megszállóknak, terroristáknak állították be őket, hol műveletlen tömegnek, hol olyanoknak, akik majd elveszik a munkádat (ezt a logikát!). És persze az egységes címke: a migráns, ami a jól bevált cigányozás és zsidózáshoz hasonlóan összemossa a menekültet a gazdasági bevándorlóval, a terroristát az áldozattal. Ezek tehát nem is emberek a rezsim szerint, sőt fenyegetést jelentenek, így hát könnyen támadhat a falkaösztönt csúcsra járatva olyan debil, aki rögtön ölni akar, ahogy a cigány gyilkosságokat is az azt megelőző "sikeres" cigányozás váltotta ki. Nem, valószínűleg te nem uszítottál (ismerve civilizált modorodat, a finom distinkciókat) , csak nem gondoltad végig, minek, mi lehet a következménye.

nu pagagyí 2016.11.27. 18:59:15

@sírjatok: Magyarországnak elég nagy "buffere" volt. Ott volt rögtön az el nem költött IMF/EU hitel, ami csak paíron emelte meg az államadósságot, ott volt aztán az évek alatt felhalmozott nyugdíjvagyon, ott volt az átadáskor már normális forint árfolyam és a növekvő GDP. A hitelfelvétel és a válság miatt csökkenő GDP előtt egyébként csak 67% volt a GDP arányos államadósság. A válság egyébként közepesen érintett minket, a csehek, osztrákok, németek, szlovének is kb 10%-kal estek, mint mi. A balti országok 15-16%.kal. A lengyelek és szlovákok vészelték át viszonylag kis veszteséggel a dolgot. Semmi tragédia nem történt, semmi sem indokolja azt a totyogást, ami a sikerjelentések ellenére bekövetkezett és a Fidesz-érát jellemzi. Illetve indokolja valami, túl sokat lopnak, ezért az ország fejlesztésére már nincs forrás. Amire költenek, sajnos az sem fog termelőerővé válni, így a jövőbeni gyorsuló leszakadás is determinálható. Békésből már Romániába járnak dolgozni az emberek.

Zsoltbacsi 2016.11.27. 19:52:20

@MEDVE1978:

" Jelenleg a FIDESZ szavazók döntő része nem FIDESZ-re szavaz, hanem Orbánra. Ez kb. azt jelenti, hogy a botrányok - mivel döntően nem Orbánhoz kapcsolódnak - nem fogják eltántorítani őket. Ez a jó király meséje, akit félrevezetnek a gonosz, korrupt tanácsadói vagy a háta mögött lopják a pénzt. "

Ne haragudj, de ez oriasi fassag. Epp a balfek oldalon vannak a szektasok, foleg a DK szineiben.
Itt van egy diagram az elmult 6 ev kozvelemenykutatasi adatairol:
i.imgur.com/Wlv19WI.png

Vilagosan latszik, hogy a Fidesz 2x is megreccsent (20% a kitiltasi ugy miatt, 15% a netado idejen), es latszik, hogy a fidesztol elpartolo embereket senki se tudta megszolitani az ellenzek kozul. En csak arra tudok gondolni, hogy lehet hogy csalodnak az emberek a fideszben, es elpartolnak tole, de a DK/MSZP stb-t meg jobban utaljak...

Weißkopf 2016.11.27. 21:53:02

"Az ellensúlyok leestek, a fékek elkoptak." Csak úgy maguktól, mi? Orbánnak és a mamelukjainak semmi közük nem volt hozzá? Új alkotmány, új választási törvény (az "ingó" körzetek fideszbiztos kerületekhez csatolásával), az AB feltöltése fidesznyikekkel, Polt elvtárs megválasztása legfőbb ügyésznek 10 évre... Hol csinált ilyent bármelyik baloldali kormány korábban?

nicheblog 2016.11.28. 00:04:11

@chrisred: igen, tök igazad van. de ha belegondolsz, a cikk valahol erről is szól. csak nem akartam még abba a kérdésbe is direkt belemenni, hogy teljes elitváltásra van szükség, stb..

nicheblog 2016.11.28. 00:10:59

@ősbölény: hu, ez marha nehéz kérdés. amikor írtam a bejegyzést, volt egy pont, amikor majdnem kitöröltem az egészet :D mert éppen arra gondoltam, hogy hiszen ez maga a káosz...és csak azért nem tűnik fel, mert amit napról napra látsz, annak a változása egy idő után nem is annyira érzékelhető, ha nem vizsgálod meg egzakt módszerekkel. végül azért gondoltam mégis helyénvalónak a dolgot, mert bár káosz van, de lehetne durvább is, és azt tényleg el kéne kerülni. pl: Kádárt is meg kellett volna dönteni korábban, tegyük fel, hogy meg is lehetett volna, de voltak olyan pontok, amikor abból csak még nagyobb baj lett volna. nehogy félreérts, nem azt mondom, hogy addig jó, míg Orbán él, csak...érted, ismételni tudom magam: akkor dönts, ha látod, mi lesz a következménye, és tudod, hogy irányítani tudod. szerintem...

nicheblog 2016.11.28. 00:14:09

@Weißkopf: bocs, de egy percig sem mondtam, hogy ezek csak úgy leestek. ahogy sok más felvetésre is reagáltam itt: ez megint egy másik téma, ami csomó egyéb kérdést felvet, de valahogy azért kontextusban kell tartani még egy ilyen terjengős cikket is :)

nicheblog 2016.11.28. 00:18:56

@jamroll: igen, és van ahol meg fekete elnököt választottak kétszer. nem ismerem a spanyol helyzetet, de feltételezem, hogy nem releváns példa. a magyar viszonyokat viszont - sajnos - ismerem, így emiatt azt kell gondolnom, hogy a felsorolt scenáriók reálisak és rosszak.

de, remélem senki nem azt olvassa ki a bejegyzésből, hogy a jelenlegi rendszert védem, káosszal riogatva. annyit mondok: aki győzni akar, az legyen győztes, legyen jobb, erősebb, kormányozzon jobban, és ne a csodát várja - ez mindannyiunk érdeke.

nicheblog 2016.11.28. 00:42:44

@Lord_Valdez: direkt azzal kezdtem, hogy nem tudom mit lehet kezdeni ezzel az üggyel. azért kezdtem ezzel, mert tényleg nem tudom, és aztán azzal folytattam, hogy inkább nézzük általánosságban: mi lenne, ha...

a bejegyzés lényege nem az, hogy mit tud, akar, fog tenni mondjuk a CIA. hanem az, hogy mennyire szánalmas erre várni, és hogy egy ilyen esetleges intervencióból hogyan jönnénk ki.

azzal azért talán vitatkoznék, hogy az Egyesült Államoknak nincs ráhatása a világ dolgaira. akkor kinek van? persze ez az új izolacionizmus hozhat ilyesmit, ha aztán tényleg megvalósul, de ez is kétséges.

az e. ponthoz: igen, ügyvezető kormány lenne=a nemtelen alkuk világa. minden egyes tv. javaslat szavazása előtt mennének a telefonok, borítékok pénzzel, vagy kompromittáló cuccokkal tele.

és az utolsó gondolatodhoz: ja, elég betegek vagyunk sajnos így kollektíve, de erre soha nem szabad hivatkozni. sztem ez a "szar az egész, hagyjuk az egészet" mentalitáshoz jó alap. mondom ezt úgy, hogy iszonyú ember-szkeptikus vagyok, és a magyar társadalom természetéről sincs túl optimista véleményem. szeretnék írni arról is, hogy miért gondolom mégis, hogy ezzel is lehet kezdeni valamit. a lényeg röviden: szerintem el kell fogadnia az 'adottságokat' és azok tudatában szenvtelenül alakítani a stratégiát. egy percig sem hivatkozni arra, hogy ez a nép/ország ilyen meg olyan. nehéz.

nicheblog 2016.11.28. 01:01:04

@gébics: láttál már közelről ellenzéki politikust? ne haragudj, de ezzel muszáj vitatkoznom. ha igaz lenne, amit írsz, akkor nem lenne ilyen rettenetes kormányunk. ha ugyanis lenne valódi alternatíva, nem engedhetnék meg maguknak, amit megengednek.

a kormány hatalma az ellenfelei gyengeségéből és silányságából fakad. nem, nem másból (mert a minden más is ebből fakad), csak könnyebb mindenkinek másra hivatkozni, mint elismerni ezt a tényt. tudom, hogy ez sarkosan hangzik, sejtem, hogy nem fogsz ezzel egyetérteni, de nekem ez meggyőződésem.

s 2016.11.28. 01:06:53

@pityókabor sommelier: Egy fontos kimaradt. Értelmes ember azért nem áll politikusnak, mert végignéz a potenciális szavazóin és arra gondol, hogy egy jó (tehát hazug) kampánnyal ugyan hatalomra juthatna, de ezek után nyilván semmit nem tehetne az országért, mert azonnal leváltanák. Egy őszinte, tényfeltáró kampánybeszéddel viszont sosem jutna hatalomra, csak nevetség tárgya lenne.
Az ideális jelölt tehát egy olyan figura, aki a népeket átbaszva trükkös propagandával megválasztatja magát valahogyan, majd az erő birtoklása után szembemenve az addigi összes ígéretével következetesen Magyarországért cselekedve kihúzná a népet a szarból. Ennek az embernek meg kellene küzdenie az egész eddig kialakult korrupt intézményrendszerrel is, aminek szereplői akár merényletet is elkövetnének ellen, csakhogy a korábbi hatalmukat megőrizzék. A kihívás elég nagy. Az esélyek elég kicsik. Ide egy valódi államférfi kell, de a jelenlegi felhozatalban nincsenek ilyenek. Ennél sokkal gyengébbet is csak elvétve találni.

nicheblog 2016.11.28. 01:09:30

@Visceroid: köszönöm, azért örülök, hogy ezt írtad, mert szerintem is nagy baj, hogy a liberális értelmiség csak liberális értelmiségi dolgokkal foglalkozik. ezzel egyszerre lenézi és irritálja azokat, akiknek nem a fák, a melegek és a feminizmus a legfontosabb problémája. szerintem Trump győzelme is éppen erről szól btw.
(tudom, hogy az eü helyzete, a szegénység stb is téma az ellenzéki sajtóban és polkommban, de nem túl meggyőző, úgy értem, engem sem győz meg, pedig, ha csak engem kéne..)

nicheblog 2016.11.28. 01:12:01

@s: pont ezen gondolkodtam pár napja, és ilyesmire is jutottam, szomorú :(

nicheblog 2016.11.28. 01:18:37

@bekerült: szomorú látni, amikor valaki egyáltalán nem tudja értelmezni az olvasott szöveget.

arról beszélek, hogy Orbán rossz, és azért van kormányon, mert az ellenzéke egyik része nem tudja, másik része nem akarja leváltani. és ha le is "váltódna", nem tudna kormányozni, még ilyen szarul sem.

például, akit sejtésem szerint te ellenzéki politikusnak nézel, az sem akarja. leváltani. imádom, amikor emberek meg akarnak győzni, hogy a magyar ellenzék kormányt akar váltani...megsúgom: nem mind akarja igazán. azt még jobban szeretem, amikor emberek azt mondják, hogy az Orbán-kormányt támogatom, zseniális, feldobtad a vasárnap estém (nemám)

s 2016.11.28. 01:18:41

@6.Lenin: Álmodozol? Ki akarna beavatkozni, ha már itt sem akar senki semmit csinálni. Ez egy tét nélküli ország és nem csak belülről néz ki annak. Kívülről nézve sincs benne semmi különleges. Te csak azért értékeled túl, mert több közöd van talán hozzá, mint bárki másnak itt a Földön. De ettől ez mégy egy teljességgel érdektelen ország. Nincs pénze, ásványkincse, semmije. Miért ne volna mindegy bárkinek is, hogy ki a fasz itt a főnök.

nicheblog 2016.11.28. 01:21:48

@nu pagagyí: remélem nem azt akarod te is sugallni, hogy ez egy Orbán melletti cikk :)

abban sajnos egyetértek, hogy amúgy kicsit mindegy is, hogy milyen ügy kerül napvilágra, mert az emberek már rég nem látják a nap világát.

nicheblog 2016.11.28. 01:26:25

@histar007: tetszik a hasonlat...

tök jogos, és én sem gondolok arra, hogy ezzel dönthető a kormány. arról írok, hogy mekkora hülyeség ilyesmitől várni, és igen, arról, hogy először állítson már oda valaki egy legalább súlycsoportban egyező ellenfelet..

s 2016.11.28. 01:27:24

@nicheblog: Nincs ellenzék. A kormány és az ellenzéknek csúfolt rész egy és ugyanazon dolog két oldala. Nem az egyik oldaltól kell megszabadulni, hanem magától a dologtól.
Itt csak akkor lesz érdemi előrelépés, ha az egész politikai hatalom és az ellenzékének mondott emberek egyszerre lesznek elzavarva a bánatos faszba.

nicheblog 2016.11.28. 01:39:32

@kalbász: a választókat nem nézem le, nekik nem kell tudniuk, hogy ki és milyen aljas szándékokkal befolyásolja őket. nem ez a dolguk egész egyszerűen, és sajnos pont elég nagy szarban vannak ahhoz, hogy a hozzád hasonló kikupálódott seggfejek a félelmeik és a csalódásaik révén hassanak rájuk. így nem, tényleg nem tudom megvetni őket azért, mert felülnek mondjuk az orosz propagandának, meg a jobbikos álmagyarkodásnak.

az, hogy vannak politikusok, akik szerint a jövő az, hogy a múltba révedünk, és tagadunk mindent ami a valaha volt legjobb társadalmi berendezkedés alapja, az más kérdés. kérlek, kímélj meg attól, hogy kifejted, milyen szar világ is ez a 45 utáni nyugati társadalom. kösz

$pi$ 2016.11.28. 07:13:18

@nu pagagyí: "Hogy te mire buzdítottál, azt te jobban tudod, nincs kedvem végigolvasni az "életművedet"."

Pár hozzászólással feljebb azzal vádoltak meg, hogy gyilkosságokra buzdítottam. Ez ellen védekeztem. Csak, hogy tudd miről vitatkozol. Szívesen!

"A magyar kormány és az állampárt kisebb-nagyobb funkcióval bíró ügyeletes megmondóemberei konkrétan megszállóknak,"

Mert megszállük. Nézd meg a youtube-on miket mondanak az imámok, mikre buzdítják a tömegeket. Legközelebb olyan dolgokról vitatkozz, amiről tudsz is valamit.

"terroristáknak állították be őket,"

Nem, nem igaz. Azt állították, hogy vannak köztük terroristák is. Ez persze igaz.

"hol műveletlen tömegnek,"

Konkrétan igaz. A felmérések szerint 0,5%-uk rendelkezik felsőfokú végzettséggel, azok is nagyrészt afrikai rendszerben szerzett végzettséggel rendelkeznek. Az európai standardhoz képest erősen alulműveltek.

" hol olyanoknak, akik majd elveszik a munkádat (ezt a logikát!). "

Igen, elveszik a munkát, a n émeteknek kimondott célja ez, állítják, hogy így lesz, ezt akarják tenni velük. Persze nem a magyar orvosok és mérnökök elől, hanem a máveletlen magyar rétegek elől veszik el a munkát.

"És persze az egységes címke: a migráns,"

Az emberi agy és a nyelv így működik. Nevet ad a dolgoknak, címkéket ragaszt a dolgokra. Mint pl.: fideszfasszopó, orbáncsurha, takonynáci... tudod, ilyenek.

"ami a jól bevált cigányozás és zsidózáshoz hasonlóan összemossa a menekültet a gazdasági bevándorlóval,"

mint ahogyan minden főnév összemossa az apró különbségeket.

"a terroristát az áldozattal."

Nem áll módunkban kitálálni, hogy a zöldhatáron átfutó afrikai külföldön harcos vagy áldozat volt -e. Van persze elképzelésünk: ahonnan jött, ott az utazáshoz szükséges ezer eurókat csak zsoldosként lehet megkeresni, de tudni persze nem tudjuk, hogy tettesek vagy áldozatok -e. Mint ahogyan járványok esetén sokszor nincs módunkban tudni, hogy egészséges vagy fertőzött -e az illető, aki épp közelít. Ilyenkor használunk karantént.

"Ezek tehát nem is emberek a rezsim szerint,"

Hazudsz, ilyet soha nem mondtak, ilyet ti szoktatok terjeszteni.

" sőt fenyegetést jelentenek,"

Igen, azt jelentenek.

"így hát könnyen támadhat a falkaösztönt csúcsra járatva olyan debil, aki rögtön ölni akar,"

Az, hogy meg akarod védeni a hazádat nem falkaösztön, nem alávaló dolog. Normális emberi dolog.

"ahogy a cigány gyilkosságokat is az azt megelőző "sikeres" cigányozás váltotta ki."

A rasszizmus ellen a szólásszabadság betiltásával küzdeni álságos és hasztalan is. A ti szóhasználatotokkal kifejezve: a nácik ellen akarsz náci módszerekkel küzdeni, ez ostobaság.

"Nem, valószínűleg te nem uszítottál (ismerve civilizált modorodat, a finom distinkciókat) , csak nem gondoltad végig, minek, mi lehet a következménye. "

De igen, de végiggondoltam. Ha például törökország beváltja a fenyegetését és elenged 3,5 millió menekültet, akkor azok elsöprik magyarországot. Egy ónap múlva megszűnhet az, amit ma úgy hívunk, hogy "Magyarország". Lehet, hogy az lesz a következménye, hogy nem lesz házad, nem lesz gyereked, nem lesz feleséged, nem lesznek szüleid. Nem lesz munkahelyed, nem lesz vagyonod, nem lesz autód. A sarokba fogsz vinnyogni és nem mersz senkinek a szemébe nézni.

Lehet.

De persze akkor már nem fog eszedbe jutni, hogy mekkora baromság volt az idegenből a hazádba betörő megszállók pártját fogni... mert tudod ők nem a te pártodat fogják, nekik te csak egy idegen senki vagy, akinek igazságtalan módon több jutott mint nekik.

$pi$ 2016.11.28. 07:17:48

@nu pagagyí: "444.hu"

Egyrészt mondjuk a 444 hazudik mint a vízfolyás. Ők találták ki, hogy majd az oroszok mondják meg nálunk mennyi legyen a villany... hazudnak.

Másrészt meg kit érdekel? Ha azt mondom, hogy védekezz a betörők ellen és te legyilkolod a betörőt, akkor én vagyok a felelős a tetteidért? Nem öreg, nem bíztatta, nem bírta rá a dologra senki a csávót, ó helyból, önálló munkával ilyen hülye.

Pár idióta mindenütt van, ezt neked tudnod kellene. :)

$pi$ 2016.11.28. 07:30:32

@nu pagagyí: "Tudtommal senki sem élt rosszabbul, mint manapság."

Rosszul tudod, én például sokkal rosszabbul éltem. Rengeteg ember sokkal rosszabbul élt.

"Pedig akkor még világválság is volt végén."

2006-ban indultunk el lefelé, nézd meg az adatokat. A hócipőm tele van, hogy citáljam a GPD növekedést, az adósságot, a reálbéreket az inflációt a leminősítéseket, hogy emlékeztesselek benneteket mi történt 2006-ban. Szerinted véletlenül mondta gyurcsány, hogy "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon"? Nem öreg, az a számokon nagyon látszik.

"Amúgy sejtésem szerint a válság előtti életszínvonalat, GDP-t, adósságállományt, vagy éppen a valós munkanélküliség adatait 6,5 év alatt sem sikerült a kiváló Fidesz-kormánynak elérnie."

Rohadtul nincs igazad, de ráadásul megpróbálod az elkúrást a fideszre tolni.

"Ezért is menekül innen minden teljesítőképes fiatal, csak az idősek és a tolvajok maradnak lassan. "

A magyar életszínvonal az 50-es évek óta elmarad a nyugatitól. Az egész keleti blokk életszínvonala elmarad. Felesleges azon erőlködni, hogy ezt a fidesz nyakába varrd, az idő nagy részében, majdnem az egész idő alatt az mszp volt hatalmon. Csak akkor még nem úgy hívták.

"Annyira rosszul vezetik az országot, hogy minden szomszédunk elhúzott mellettünk,"

Nézd meg a grafikonokat legalább! 2006-ban húztak el mellettünk, akkor fejlődtek gyorsabban, most már együtt haladunk.

"bármilyen adatot is nézünk."

nem néztél te semmit, ha néztél volna nem állítanál ilyen hülyeséget

"Pedig nem csak nálunk korrupt az elit, de a miénk úgy tűnik ebben az egyben jobban teljesít, nálunk a vetőmagot is ellopják."

A korrupció, jah, mert azt nem lehet mérni. A korrupcióval lehet kampányolni, mert a számok sajnos nem a barátaid. :(

"Nem hazudni kell a sikereket, hanem a nemzetközi versenyben demonstrálni. Akkor szólj, ha sikeresen visszaelőztük Szlovákiát, a balti államokat, Lengyelországot, Romániát és behoztuk legalább a cseheket. "

A nyolc év alatti kapitális elbaszásokat, elkúrásokat, a sőd szélére lavírozott országot nem lehet ripsz-ropsz rendbetenni. Amúgy persze sokkal jobban állunk mint románia, de igen, a csehek pl. rohadtul elhúztak mellettünk 2006 és 2010 között.

"A te elégedettséged valószínűleg az igényeid leépítéséből fakadhat, lemondtál már mindenről. "

Öregem, neked fogalmad sincs! Még a "vakószínűleg" szó jelentésével sem vagy tisztában. Az rendben van, hogy a te és haverjaid nem elégedettek, hogy nektek proletároknak nem jött be a kapitalizmus, az rendben van, hogy a vérszívó életmódotok miatt most szorultok, de ne általánosíts! Nekem bejött a kapitalizmus, pedig nem kapok állami megrendelést, pályázatokon nem nyerek, korrupcióban, adócsalásban nem veszek részt.

2016.11.28. 08:56:12

@s: Ez az 1. és 2. pontomban foglaltak egyik konkrét esete. Egy szó mint száz bármelyik értelmes ember lehetne államférfi, ha leküzdené abban az öt mondatban leírt kishitűséget. Nem tudom, és attól tartok, ahogy telnek az évek, egyre kevésbé érdekel.

Weißkopf 2016.11.28. 09:10:05

@nicheblog: "egy percig sem mondtam, hogy ezek csak úgy leestek": ez esetben más igealakot kellett volna választani. Esetleg alannyal kiegészítve. Mondjuk így: a 2010-ben hatalomra került párt (vezetője) kiiktatta az ellensúlyokat, elkoptatta a fékeket. Így máris neve lett volna a gyereknek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.11.28. 09:35:29

@nicheblog:
Na, de senki nem várja a csodát egy CIA-intervenciótól. Egyedül a Fidesz és szubkultúrája az, amelyik ezt reális veszélyként kezeli.
Ennek fő oka viszont az, hogy bár polgári pártnak nevezik magukat, de mentalitásukban anti-polgáriak. Nem tudják elképzelni, hogy léteznek nem felülről, vagy kívülről irányított mozgalmak.
Ugyanezért keresik a pl. Sorost minden elégedetlenségi mozgolódás mögött is. Vagy ahogy Lázár mondta, nem tartja életszerűnek, hogy egy iskola igazgató nyílt levelet írjon.

"az e. ponthoz: igen, ügyvezető kormány lenne=a nemtelen alkuk világa. minden egyes tv. javaslat szavazása előtt mennének a telefonok, borítékok pénzzel, vagy kompromittáló cuccokkal tele."
Nem látom, hogy ez milyen változást jelentene a mostani helyzethez képest.

Ha a Fideszt le akarod váltani, akkor ahhoz azt a gondolkodási rendszert kell előbb leváltanod, ami hatalmon tartja.

bekerült 2016.11.28. 09:44:17

@nicheblog:

Úgy látszik , hogy neked mániád az, hogy ne érts meg semmit, sőt ráadásul még félre is értelmezz dolgokat.
Orbánék tényleg rosszak , sőt, szándékosan rosszak, amit elfelejttessz kihangsúlyozni.
És az ebből való következtetéseid is, ezáltal, igen csak sántítanak.

Az ellenzéket szapulod, miközben te, mint egy "nagy Orbán utáló " szerepben tetszelegve meg akarod mondani a tutit, az ellenzék töketlensége okán.

Szögezzük le : Orbánék kártétele napról napra csak nő és évtizedek kellenek a károk helyreállításához, pláne demokratikus úton.
Ritka egy bunkó társaság került a hatalomba, amely a lopáson és a szájkaratén kívül semmihez sem ért.

Az, hogy a hatalomba maradhatnak és egyáltalán oda kerülhettek, kellett a választók igen széles táborának az átverése is.
Az, hogy a választók megtéveszthetők, a populista politika legnagyobb megelégedésére, nem az ellenzék hibája.
Így van ez az évszázados demokráciákban is és nálunk is.

Állapítsuk meg, hogy a demokratikus politizálás csak egy demokráciában elképzelhető.
Egy autokráciában ezt számon kérni , egy nagy blődséget jelent.

Ma Magyarországon, bevallottan, nem demokráciát építenek a hatalmon lévők!

Akkor te mit akarsz számon kérni az ellenzéken ?
A jobboldali demokratikus ellenzék szét van verve és ez hiányzik a legjobban a demokratikus oldalon.

A baloldali ellenzék pedig, küzd a baloldal válságával, amely az egész világon érezteti a hatását.
A mai magyar baloldal sem vonhatja ki magát ennek hatása alól.

Mit tehet az ellenzék ilyen körülmények között ?
Vergődik bizony.

És te, nagyokos, mivel tudod segíteni, hogy Orbán kártevése minél kevesebb legyen ?
Szapulod, meg elmondod mindennek őket.

Ha már segíteni nem tudsz, vagy nem akarsz, akkor ne árts, ha értelmes embernek tartod magad.

Szerény véleményem szerint, minden demokratikus megoldás, a mai helyzettől csak jobb lehet.
Sajnos, nem a demokratikus megoldások felé megyünk és ebből jó nem fog kisülni.

nicheblog 2016.11.28. 11:36:06

@lol7: ebben nem fogunk egyetérteni :)

de ha úgy teszem fel a kérdést: nem lenne jobb úgy kormányt váltani, hogy utána biztosan jobb helyet építsünk? ahol persze nincs karlendítés, mert az már rosszabb.

nicheblog 2016.11.28. 11:41:47

@bekerült: sajnálom, nem fogok vitatkozni veled ebben, mert én ismerem a magyar ellenzéket.

és tudom, hogy alkalmatlanok és balfaszok. erre nem ad felmentést az, - amiben amúgy mi ketten egyetértünk - hogy a jelenlegi kormány szörnyű, és igen, szándékosan ilyen szörnyű.

egy dolgot azért kérlek gondolj át: ha ilyen rossz a kormány, az nem hogy felmentést nem ad a töketlen ellenzékének, hanem éppen súlyosbítja a felelősségét és a bűneiket. ez a rendszer nem kinőtt a földből, ezt hagytuk, hogy így legyen. aztán mikor látta a rendszer, hogy az ellenzék egyik fele kilóra megvehető, a másik meg a kilóra megvettek által szétbomlasztható, akkor persze, hogy ledobtak minden demokratikus ellensúlyt, mint média, igazságszolgáltatás stb.

nicheblog 2016.11.28. 11:48:39

@DFK: szerintem sincsenek, sajnos. kialakult egy óriási gondolatdeficit az egyik oldalon. így tudott ennyire felborulni az egyensúly, és ezért lett ennyire kontrollálatlan a kormány.

talán kiderülhetett a fentiekből, hogy nagyon nem szeretem GYF-et. DE: azért nagyon becsülöm, hogy 10 éve éppen ezt mondta ki, hogy a baloldal kiüresedett, nincs válasza mondjuk a szociális ellátórendszerek reformjának kérdésére, csak arra, hogy hogyan okosítsa meg az önkormányzat gazdasági bizottságában, amit meg akar okosítani., hogy keressen vele.

persze a mostani jobboldal még inkább ki van üresedve, még inkább csak a vagyonszerzés érdekli, de abban ügyesebb, hatékonyabb, és ebből a vagyonból fel tudja tartani a látszatot, hogy van gondolata a világról. az emberek meg beveszik, de az emberek már csak ilyenek, ezen nem kell sírni.

az mszp például szépen tolta haza a pénzt, de annyi esze nem volt, hogy berendezkedjen 4-8 évnyi ellenzékiségre. média, háttérműhelyek, semmi nem maradt.

Gerardus A. Lodewijk 2016.11.28. 11:58:29

Lehet, hogy túlságosan determinista a felfogásom (vállalom), de szerintem ha ez az ország a mostaninál (ill. az elmúlt közel 30 évre jellemzőnél) jobb politikusokat (kormányt ÉS ellenzéket) érdemelne, akkor lettek volna és lennének ilyenek.

@s: Mundus vult decipi, ergo decipiatur. Aki azt szeretné, hogy verjék át, azt át is fogják verni. Ez mindig így volt és így is marad.

A káoszt illetően pedig egyre kevésbé hiszem, hogy a jelenlegi rezsim polgárháború nélkül eltakarítható. (Ne legyen igazam.)

bekerült 2016.11.28. 16:48:55

@nicheblog:

" egy dolgot azért kérlek gondolj át: ha ilyen rossz a kormány, az nem hogy felmentést nem ad a töketlen ellenzékének, hanem éppen súlyosbítja a felelősségét és a bűneiket. ez a rendszer nem kinőtt a földből, ezt hagytuk, hogy így legyen. aztán mikor látta a rendszer, hogy az ellenzék egyik fele kilóra megvehető, a másik meg a kilóra megvettek által szétbomlasztható, akkor persze, hogy ledobtak minden demokratikus ellensúlyt, mint média, igazságszolgáltatás stb."

Na ebben a részben írod meg azt, amivel nem értek egyet.
Legalábbis amit az ellenzékről írsz.
Itt állapítsuk meg, hogy aki jelenleg a FIDESSZEL van, az nem ellenzéki, márpedig igen sokan vannak velük.
Természetesen azok is, akik alaposan meg vannak tévesztve.

Abban sem értek egyet, hogy hagytuk, hogy így legyen, mert nem hagytuk, csak a helyzet nem kedvezett annak, hogy ne hagyjuk.
Mert azért a világgazdasági válságról sem illik megfeledkezni, meg a EU konvergencia programjának a végrehajtásáról sem Ezek mind kötelező jellegű feladatokat jelentettek, amik bizony nem tették népszerűvé az akkor hatalmon lévőket.

Erről sem illik megfeledkezni, meg arról, hogy nem a baloldaliakat lehetett megvenni kilóra, hanem azokat az ingadozókat, akik nem nagyon tartoznak sehová és csak a zsebük után mennek.
Nekik aztán érvelhetsz bár mivel.

Ami a legszomorúbb a részedről, hogy mindezeket figyelmen kívül hagyva még arról is elfeledkezel, hogy a hozzád hasonlók mi a lófaszt csináltak, hogy ez ne így legyen !
A fanyalgáson kívül persze !
Az ellenzék töketlenségébe ugyanis ti is benne vagytok nyakig, ha belegondolsz.
Ti is ellenzitek azt, amit az Orbán csinál ugyanis.
Mégis a baloldaltól és mástól várjátok a megmentő dolgokat.

Tessék megmutatni , OKOSKÁK, hogy ti, hogy csinálnátok !
Senki nem áll az utatokba, hogy ezt tegyétek és ne a sült galambot várjátok.

Ehelyett nekiláttok még azokat is orrba verni, akik talán még tenni is akarnának valamit !

Nem ártana magatokba nézni egy kicsit.
Persze, ha mindezt szándékosan csinálod, akkor igazad van, te csak a dolgod végzed !!!

$pi$ 2016.11.28. 17:09:11

@Gerardus A. Lodewijk: "Mundus vult decipi, ergo decipiatur. Aki azt szeretné, hogy verjék át, azt át is fogják verni. Ez mindig így volt és így is marad."

Nem ezt jelenti. Azt jelenti, hogy "a világ azt akarja, hogy rászedjék, tehát szedjük rá".

Gerardus A. Lodewijk 2016.11.28. 17:39:55

@$pi$: Non verbum e verbo sed sensum de sensu. (Előre tartottam tőle, hogy ebbe lesz a legkönnyebb belekötni.)
Esetleg érdemben valamit?

$pi$ 2016.11.28. 18:08:21

@Gerardus A. Lodewijk: "Non verbum e verbo sed sensum de sensu."

Teljesen megváltoztattad a mondás értelmét. Nem arról van szó, hogy nem szó szerint fordítottad, hanem arról, hogy teljesen megváltoztattad a jelentést is.

"Esetleg érdemben valamit? "
Ha legközelebb valami bölcs latin mondással akarod alátámasztani a gondolataidat, akkor ügyelj rá, hogy olyan válassz, ami oda is illik. :D

6.Lenin 2016.11.28. 18:37:10

@Gerardus A. Lodewijk:

".. hogy a jelenlegi rezsim polgárháború nélkül eltakarítható. (Ne legyen igazam.) "

Azt az 5-6 emberkét, akinek nem tetszik a jelenlegi, leverjük, mint a vak a vázát (csak úgy, minden erőfeszítés nélkül)

Hidvégi Mihály 2016.11.28. 18:43:57

@Lord_Valdez:

"...pár év múlva kitermelődne másik" Itt ellent kell mondjak, a nagy számok törvénye alapján ritkán születik olyan elvetemült, ugyanakkor zseniális ember (értsd: negatív zseni), mint Orbán. Iszonyatos nagy pechünk van.

6.Lenin 2016.11.28. 19:41:42

@s:

" Ki akarna beavatkozni,"

Talán véletlenül keverte itt a szart a "jóbarát"? Talán véletlenül fizetnek le újságírókat különböző nyugati lapoknál, hogy hamis hírekkel növeljék jó hírünket? Kezdeményeznek ellenünk mindenféle eljárásokat, amik aztán többségében szép csendben elhalnak?
Jelentéktelen ország? Nyugat és Kelet ütköző zónájában?

Természetesen én nem arra gondolok, hogy lebombázna bennünket a NATO (különben is tagja vagyunk), hanem minden eszközt bevetnek, hogy gazdaságilag, politikailag belebukjon a jelenlegi kormány, aztán jöhetne egy nekik megfelelő seggnyaló társaság, pont olyan, mint eddig is volt az ezt megelőzően.
Miért tolták Bajnait? Miért néztek el bármit Gyurcsányinak? (hamis adatokat, Almunia elvtárs pl.)
Írtam már, hogy lehetne vitázni ezen, hogy mi jön ne egy kormányváltással, de nem így.
Torzítva, amit csak lehet. Már csak azt nem értem, hogy ez kinek jó? Különösen, ha megnézzük a pártok támogatási adatait 1,5 évvel a választások előtt.
Itt meg arról álmodoznak, hogy mi lenne az Orbán után? Mi lenne? Ki lenne?
Mint eddig, váltás után jön a csőd. Már 2x volt rá példa. A gárda a régi, akkor meg mi lenne?
Már a kérdés feltevése is ......, de ma még messze a válasz. Jelenleg nincs értelme.
Szerintem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.11.29. 10:05:46

@Hidvégi Mihály:
Nézd, a politika piac. Ahol van fizetőképes kereslet, ott kitermelődik a kínálat is. Már pedig a primitív, demagóg szövegekre jelenleg igen nagy a kereslet. Tehát nem kell aggódni, a korszellem hamarosan kitermel új hasonló politikai vállalkozókat. Persze, nem biztos, hogy egyszerre csak egyet, illetve kell idő ahhoz is, hogy újra megkaparintsanak mindent és kiszorítsák a riválisokat, de a végén újra lesz egy hasonló társaság.

Merlot 2017.04.12. 17:49:28

Niche, esze semmi se.

Lehetne még folytatni verselve, de te ezt sem érdemled meg, mert egy sík hülye vak egér vagy. (Braille-ben nyomod, aztán valaki átírja ide? :D)
A látókat kérdezd meg: Hol volt ellenzéki a tüntetéseken???
Párt logók és zászló nélkül, fegyelmezetten, ötletes rigmusokat kántáló FIATAL tömeg volt a tüntetéseken.

El vagy tévedve barátom, sajnálatos módon egy pesszimista idióta vagy, az ilyenek soha nem láttak és nem indítottak még el egy flashmobot sem, nem hogy polgári engedetlenséget vagy forradalmat.
süti beállítások módosítása