niche

niche

Miért hagyták magukra a politikusok az országot?

2018. március 25. - nicheblog

Vajon minek köszönhető, hogy a minden elképzelhetőnél alacsonyabb morális szinten, teljesen ötlettelenül kampányoló kormánypárt a 2 hét múlva esedékes választások toronymagas esélyese? Pontosítva a kérdést: az ellenzéki oldal miért nem adta meg nekünk, egy rendes országot óhajtó magyar embereknek, a lehetőséget, hogy leváltsuk Orbán bűnszervezetét?

Ne szépítsük, 2 héttel a választások előtt már nem lehet csodát tenni. Pedig a megoldás kristálytisztán látszik, ahogyan látszott fél évvel ezelőtt is. Akkor, amikor el kellett volna kezdeni cselekedni. Ha egy valódi ellenzéki jelölt indul minden kicsit is esélyes körzetben, a Fidesz nem nyeri meg a választásokat - ezt tudjuk, látjuk, de mintha senki nem akarná ténylegesen megnyerni ezeket a körzeteket.

Az ellenzéki pártok vezetőinek le kellett volna ülnie egy eldugott, lehallgathatatlan terembe, és addig ki nem jönni onnan, amíg nincs lematekozva mind a 106 egyéni körzet. (persze ez már csak azért is utópisztikus gondolat, mert maga GYF küldte volna ki SMS-ben az információkat)

Aztán nekik és a kampányfőnökeiknek újra be kellett volna zárkozniuk ide, és addig ki nem jönni, amíg nem találják ki az egységes politikai kommunikáció alapelveit, a közös kampány operatív sarokpontjait, a kormányzati média ellen felépített alternatív csatornák tervét (2018 van, meg internet...), és aztán neki kellett volna állni dolgozni.

Ehelyett 2 héttel a választások előtt ott tartunk, hogy a legegyenesebb, leghatásosabb és legérthetőbb kommunikációt egy óriáscsirke csinálja.

Az összes többi összevissza beszél, üzenget, taktikázik, cselezget - esélyt sem adva a választóknak arra, hogy megtalálják a kormányváltó jelöltet a szavazólapon.

Biztos sokan kíváncsiak arra, miért viselkednek így a politikusok. Korábban ezen a blogon már írtam arról, hogy egy jelentős részük egyszerűen azért, mert a Fidesz irányítja őket. De mi van a többivel?

A többi egyszerűen végletesen korlátolt és önző. És mint ilyen, egyáltalán nem érdemli meg, hogy kormányra jusson. Azok az emberek ugyanis, akik az ellenzéki politika környékén maradtak, egzisztenciálisan függenek a politikától. Nem magabiztos, a piacon is megélni képes, független emberek, hanem a saját jelenlegi és jövőbeli remélt mandátumaik foglyai. A magyar ellenzéki politizálás ma arról szól, hogy sok dühös ember beáll sok kicsi párt mögé, amit kevés önző, korlátolt, bukott értelmiségi vezet.

Mit kezdene magával Karácsony Gergely a munkaerőpiacon? A válasz egyértelmű, a korábbi liberális kormányzati hátszél nélkül semmit. Ehhez képest az a parlamenti mandátum, amit most meg fog szerezni, parádés megélhetést biztosít neki, nulla felelősséggel. A polgármesterség nem ilyen jó biznisz, ott dolgozni kell, felelősség van, talán meg is unta ezt Gergő, ezért beleállt ebbe a miniszterelnökösdibe, amit ő maga sem hitt el egy percig sem. Felment egy olyan lista élére, ami tele van bukott szocikkal, azokkal a bukott szocikkal, akiket Gergő teli szájjal, undorodva szidott még 5 éve. 

Szóval mi, a Fidesz ámokfutásától viszolygó állampolgárok azért nem tudunk (pár egyéni körzet kivételével) olyan jelöltet választani, aki esélyes legyőzni a Fidesz-maffia helytartóját, mert a Gergő-félék megígérték otthon az asszonynak, hogy meglesz a havi 4-500ezer. Ezért elbábozzák, hogy ők miniszterelnök jelöltek, meg kormányváltó politikusok, és remélik, hogy valahogy összejön a listán annyi szavazat, ami az ő helyezésüket is mandátummal jutalmazza.

A helyi szinten politizáló párttársak pedig lila körmökkel kapaszkodnak a gondolatba, hogy ők lesznek az egyetlen jelölt, mert ők is megígérték otthon az asszonynak. (Igen, persze ők is tudják, hogy az egy jelölt a megoldás, de kizárólag magukat tudják annak az egynek elképzleni) A probléma az, hogy minden körzetben van 4-5 ilyen figura. És nincs a pártok élén egy ember, aki azt mondja: ő indul, ő meg visszalép, mert ez a megállapodás, és hát igen...a nemzetünk érdeke.

Közben az az ember, aki valószínűleg a legtöbb nettó munkaórát töltötte a választókörzetének megdolgozásáért, az azt mondta: hátralép. Juhász Péter 2014-ben is hátralépett, akkor viszonylag biztos mandátumtól, mert akkor is megszólalt az igazságérzete. Amíg Karácsonyok vannak és nem Juhászok, addig mi, szerencsétlen, jobb világot akaró emberek egyet tehetünk...ő, nem tudom, mit tehetünk. 

Szóval, miért is hagytak minket cserben ezek az emberek? Azért, mert még annyi eszük és/vagy szorgalmuk sincs, hogy felfogják, egy győztes kampány nekik is jobb lett volna, ők is nagyobbat szakítatának vele. De magukról sem hiszik el egy percig sem, hogy meg tudják csinálni. Rohannak elöl a zászlóval, szegény megtévesztett híveik utánuk, közben pedig pontosan tudják, hogy kizárólag a személyes egzisztenciájukért rohannak, a mögöttük lévők sorsa (és a többi sok millió sorsa) pedig sokadlagos kérdés.

Orbánnak végülis igaza van, ezek hazaárulók - csak nem olyan értelemben, ahogyan az egyre aljasabb gazemberré váló miniszterelnökünk mondja. Mondja, mert mondhatja, mert senki nem vágja szájba érte.

Szóval magunkra lettünk hagyva. És addig nem változik semmi, amíg ezt fel nem fogja minél több ember. Amíg egy percig is elhisszük a megélhetési politikusok zagyvaságait, amíg Gyurcsány fejével van kiplakátolva Budapest, amíg a kilóra megvett hitgyüli csordavezére tulajdonolja az 'ellenzéki TV-t', addig csak asszisztálhatunk az ország pusztulásához. 

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr8013778986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojszipupi 2018.03.25. 18:37:31

Ezt a választást Orbán nem nyerheti meg. Ezt a választást Karácsony és Vona nyerheti meg a fidesznek.
Ha így lesz, takarodjon mindkettő. Számomra nagyobb hazaárulók lesznek, mint a fidesz maffiát vezető Orbán. Biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor fordított helyzetben azonnal elmagyarázná a szavazóinak, miért is kell egyéniben a legesélyesebbre szavazni. Karácsony és Vona bűnrészessé válnak az ország kirablásában, ha Orbánt hatalmon tartják. Amennyiben a fidesz többséget szerez, az a minimum, hogy Karácsony és Vona örökre eltakarodik a közéletből, hogy MZP felépítsen valamit, ami örökre eltakarítja a fideszt

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.25. 18:55:47

A nép mindig a kisebb rosszat választja. Ki akarna ismét ballib országrontást?

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.03.25. 22:43:10

"Vajon minek köszönhető, hogy a minden elképzelhetőnél alacsonyabb morális szinten"

Egyertelemu, hogy a kulfoldi ellenseg altal felberelt sertett libsi csocseleknek. Akiknek nincs mit vesziteniek, mert ez az orszag szart sem jelent szamukrai, ezert vegtelenul aljasok, gatlastalanok.
Csak pusztitani akarnak meg bezsebelni Soros penzet.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.26. 00:35:19

Demokrácia van. Az emberek döntenek. A liberális pártoknak kellett volna egy kemény szocialista-DK ellenes fellépéssel elbizonytalanítani a balos szavazókat. De mivel punciliberálisok, nem vállalták fel a konfliktust. És mivel ilyenek, a szavazók bizalmát sem érdemlik meg.

bigdata 2018.03.26. 04:31:14

Sajnos a poszt feltevése, hogy egy bukott jelölt semmit nem ér a pártnak, nem igaz. Az állami pártfinanszírozás jutalmazza a jelöltet, a választási rendszer meg a listára viszi a töredékszavazatokat. Csak azért visszalépni, hogy másik 2 ellenzéki jelölt bukjon a fideszessel szemben, egyértelműen értelmetlen.

gaston 2018.03.26. 07:08:31

A baj az, hogy ilyen cikkek születnek, melyekben van képe leírni ennek a " szerzőnek", hogy " leghatásosabb és legérthetőbb kommunikációt egy óriáscsirke csinálja". Hát azt gondolom, ez egy baromság.

VáradiJános 2018.03.26. 07:14:23

@mojszipupi: gyurcsótány már megnyerte neki

Judit Éva 2018.03.26. 07:19:07

A jóember végig-végig "választásokról" beszél. REndben. De feltette magának a kérdést, hogy a választások után kormányozni kell? Ugyan képes ez e "színes" semmilyen, de szó szerint semmilyen kötő-elemmel nem rendelkező társulat? Karácsony Gergő, mint miniszterelnök??????? Elképzelem, ahogyan életünkbe, húsunkba vágó kérdésekről dönt. Egyedül, Anyuci nélkül. De előtte el kell ám olvasni 200-300 oldalas jelentéseket, beszámolókat, szakvéleményeket, stb. Vagy: ugyanez az italozva röhögő Kunhalmiról feltételezhető? Kiről feltételezhetú uram, vagy hölgyem, hogy képes egyetlen épkézláb döntést hozni arról, pld. hogy az oktatás ne arról szóljon, hogy szerencsétlen tanár a 40 percből 35-öt azzal töltsön, hogy az alfa, vagy minek nevezzem korosztályt fegyelmezze? Hülyeségeket lehet beszélni, de volt valaki már Nevelési Tanácsadóban? Tele van beteg, hiperaktív, az internet és facebook által tönkretett óvodás gyerekkel ... és akkor még nem beszéltem pld. szerződés felbontásról az oroszokkal, ha már annyira csípi az atomerőmű a szemüket? Ha ... mi van, majd Gergő? Vagy éppen ugyanazok a titkosszolgálatok ... akiknek a kapcsolati tőkéjük és erejük megvan ... Nem választást kell nyerni Gergővel, Ágicával .. fene tudja kivel: kormányozni!!!!!!!!!!!! Ahhoz pedig ezek nagyon kicsik és műveletlenek!

bigdata 2018.03.26. 07:29:54

@Judit Éva: elnézve a mai kormány teljesítményét és kommunikációját, nincs az a szellemi és morális igénytelenség, amivel ne lehetne kormányozni. A 2-300 oldalas jelentéseken meg aztán tényleg röhögnöm kell, némelyik agybajnok az utóbbi 8 évben összesen nem olvasott ennyit, egyáltalán Németh Szilárd tud olvasni?

srip 2018.03.26. 07:39:27

Miért bloggol valaki, aki nem tud írni-olvasni? Értem én, hogy a "fogja" szót beveszi a helyesírásellenőrző – bár mást jelent, mint amire itt a költő gondolt –, de a "fogjai"-t már a helyesírásellenőrző is aláhúzza. Én először nem is értettem, mit akar mondani, csak második nekifutásra esett le, hogy "foglyai"-t szeretett volna írni, ha tudott volna magyarul.

werinter 2018.03.26. 08:00:05

A Fideszt még akkor sem lehetne leváltani, ha elveszítenék a választásokat. Ebben az egyben Gyurcsánynak teljesen igaza van. Annyira mélyen és elmozdíthatatlanul be lett ágyazva a magyar közéletbe és gazdaságba a Fidesz, hogy képtelenség őket elmozdítani. A másik dolog, hogy Orbán is világosan kijelentette, ha nem ők nyernek (vagy ha ők is nyernek) megtorlások lesznek. Ha így jobban tetszik leszámolnak mindenkivel aki valamilyen szinten is kritikát fogalmazott meg velük szemben (ezt jelentheti pl.: egy másik pártra adott szavazat is).

alfacharlybravo 2018.03.26. 08:27:33

Milyen jó ízűt lehetne röhögni ezen és hasonló szövegeken, ha nem lenne esélye a demokratáknak kormányváltásra randalírozásra?

Szelid sunmalac 2018.03.26. 08:53:10

Most mar kezd kurvara elegem lenni a magat fideszlevaltonak aposztrofalo bloggerekbol, akik mast sem tudnak csinalni, mint latvanyosan rinyalni, hogy "jajj...hat nincs kire szavazni, most mar mindegy, a fideszt sajnos nem lehet levaltani es minden az ellenzek hibaja". Elmentek ti a picsaba mocskos bujtatott fideszesek. Akkor bazdmeg allj ki es mondd meg, hogy azert neked annyira nem szar a fidesz, hogy egy kibaszott ikszet mashova rakj. De ne hazudozz meg ferdits itt bazdmeg. Nalad epkezlababb fidesztrollokkal is szembesulunk minden nap.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 09:08:40

Tehat: konkretan pont leszarom baszki, hogy neked ki a hiteltelen, meg ki akinek belso viszalyai voltak, meg a kutyafasza. Mondj egyetlen olyan pontot bazdmeg, ami a fidesznel NINCS. Asszonyveres? Hiteltelenseg? Hazugsag? Lopas? Belso viszaly? Melyik nincsa fidesznel nagysagrendekkel nagyobb mertekben?

Azt se mondd nekem l,hogy te aztan mindegyik kibaszott jeloltrol tudod, hogy kicsoda micsoda, legyen az ellenzeki vagy fideszes. Egy lofaszt! Hazudsz! Hazudsz minden erveleseddel. Ha tenyleg kormanyt akarsz valtani, akkor fogod magad aztan elmesz es egysdzeruen nem a fidesz melle huzod az ikszet. A tobbi smafu.

nicheblog 2018.03.26. 09:14:41

@Szelid sunmalac: te nem érted a cikket, ehhez képest meglepő magabiztossággal hazugozol le.

nicheblog 2018.03.26. 09:16:56

@srip: sajnos a chrome-om elfelejtett helyesírás ellenőrzőt alkalmazni pár hete, én meg nem akarom átállítani, mert rájöttem, hogy már mindenhol autocorrectort használok, így lassan elfelejtek írni - úgy tűnik beigazolódott ez a hipotézis, elnézést, javítottam.
de ettől még a saját mandátumuk foglyai :)

nicheblog 2018.03.26. 09:18:09

@Judit Éva: egyetértek, erről írtam már korábban, most ebben a cikkben csak utaltam erre a nem elhanyagolondó körülményre
niche.blog.hu/2016/11/25/pharaonkartya

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.03.26. 09:33:48

"Korábban ezen a blogon már írtam arról, hogy egy jelentős részük egyszerűen azért, mert a Fidesz irányítja őket." — nem mintha nem éreznénk ilyet néha, de azért ez messze nincs így. Illetve, ha teszel egy ilyen állítást, akkor azt alaposan bizonyítani kéne. Puch valóban alkut kötött a Fidesszel, ez bizonyított, mert az állami hirdetések mutatják a nyomát, a Fidesz finanszírozza a szoci médiát, ezért a szocik is a felszínen tudnak maradni. De azért azt nem hinném, hogy a szocik minden lépését Orbán mondaná tollba. Ez csak sima trollkodás így. Távol álljon tőlem, hogy a szocikat védjem. Más pártról meg nem tudok, amelyiket a Lendvayból kicsit is lehetne irányítani. A Munkáspárt ténykedését is inkább önkéntesnek vélem. A pártok közötti együttműködés egyébként normális egy parlamenti demokráciában. Sőt követelmény. Tehát de: Orbánnal is kell legyen alku.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 09:39:22

@nicheblog: Nem hat. Persze hogy nem. Tehat nem ezt irod mar a bevezetoben: "az ellenzéki oldal miért nem adta meg nekünk, egy rendes országot óhajtó magyar embereknek, a lehetőséget, hogy leváltsuk Orbán bűnszervezetét?" Majd nem ezt fejted ki a poszt tobbi reszeben. Elaruljam mit jelent ez? Hogy - Nincs meg a lehetoseged levaltani az Orban kormanyt, mert az ellenzek nem adta meg a lhetoseget - na most lehet, hogy en vagyok a hulye, de ezt mult idoben irtad, ami arra utal, hogy el van dontve, az Orban kormanyt nem lehet levaltani, es a felelost is megnevezted, illetve az okat, amiert te sajnos nem tudod levaltani. Mondd mit ertek felre?

gyurmicsek 2018.03.26. 09:41:58

@Judit Éva: Mert az oktatást ezek tanult jogászok faszául rendbe tették, mi?

GyMasa 2018.03.26. 09:42:56

Mondjuk azt tegyuk hozza a dologhoz, hogy ennek az osszefogasnak nem 6 honappal ezelott kellett volna veglegesednie, hanem a 2014 bukta UTAN 6 honappal.
Aztan egy ujabb 6 honap alatt ki kellett volna dolgozni egy minel reszletesebb, kozos programot a mostani "orbantakaroggy!"-on felul.
(Mondjuk bonuszkent valami olyat, amit realisan meg is lehet valositani, es moge lehet allitani 3 millio magyart.)
Es aztan ezt a programot meg kellett volna ismertetni az orszag nepevel is.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.03.26. 09:46:44

Mit értünk kormányzás alatt? Mert a fidesz sem kormányoz, az is holt biztos. Semmi mással nem törődik az állam kifosztásán kívül.

csárlszbrunzol 2018.03.26. 09:52:19

Nincs picit eltévedve a posztoló?
"Ehhez képest az a parlamenti mandátum, amit most meg fog szerezni, parádés megélhetést biztosít neki, nulla felelősséggel. A polgármesterség nem ilyen jó biznisz, ott dolgozni kell, felelősség van, talán meg is unta ezt Gergő, ezért beleállt ebbe a miniszterelnökösdibe..."
Felelősség? Nincs felelőssége a miniszterelnöknek? Kisebb mint egy polgármesternek?
Tehát a miniszterelnöki ellátmány akkora biznisz (hét kiló bruttó körül lehet, ha jól tévedek, míg egy polgármesteri sem lehet ettől sokkal rosszabb), hogy csak emiatt pályázik rá Karácsony?
Ha meg nem csak ez "képezi részét a "csomagnak"", akkor meg lopni fog? Ő is?!
És akkor nincs az idézett rész ellentétben azzal, hogy ne a pénzért csinálják, hanem magasztos eszmék miatt..?

Szerintem nagyon sok ellentmondás feszül itt a blog mélyén.
És akkor azt még nem is kezdtem feszegetni, hogy a szerző sem érti a képviseleti demokráciát, csak az orráig lát, miszerint váltsuk le, mindegy, hogy kivel. Egy képviseleti demokráciában pont az lenne a lényeg, hogy olyan képviseljen, akivel egy értékrendet vallok. Ha a "mindegy, csak váltsuk le" jön be a képbe, akkor az egész másról fog szólni, mint amire anno ezt kitalálták.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 09:55:21

@csárlszbrunzol: Na szep ket oldalrol basztatjuk a szerzot, mert van vagy nincs rajta sapka. En meg pont az ellenkezojet mondom. Kepviseleti demokracia...ha! Na meselj, te menniyre ismered a keruleti kepviselod???? Hajra! Szerintem a nevet sem tudod net nelkul. Itt kerlek partokra szavazol, nem kepviselokre. Az onkormanyzatin, ott igen! Ott a polgarmestert is talan ismered. De orszagoson? Ne rohogtess!

csárlszbrunzol 2018.03.26. 10:01:44

@Szelid sunmalac: És a pár t nem arról szól, hogy oylat válassz, amelyik olyan értékrendet vall,a mi a Tiéd?
Egyébiránt az én vagy akár a Te személyem soakdlagos (ne is személyeskedjünk, ha kérhetem), elvekről beszélgetünk.
Ha pedig nagyon muszáj az én értékrendemben vájkálnod, akkor azt tudom mondani, hogy a mai palettán nincs olyan párt, amelyik megfelel az én étékrendemnek. Tehát az a képviselő, aki az én körzetemben jelenleg képviselő, sajnos valójában nem az én, hanem az ott élő többség képviselője.

nicheblog 2018.03.26. 10:21:44

@csárlszbrunzol: A cikk kb 70%-ban arról szól, hogy Karácsony tudja, hogy nem lesz miniszterelnök. Azért bábozza el, hogy az lesz, hogy képviselő lehessen <= lista első hely. Szeretnél arról beszélgetni, hogy mennyi felelőssége van egy listáról bejutott képviselőnek? Főleg ha Karigeri, Kónya Péter, Szabó Timi típusú emberről beszélünk. Én sajnos tudom.

nicheblog 2018.03.26. 10:22:59

@GyMasa: Ez igaz, de ilyet már le sem merek írni, mert az a retrospektív szürreál utópia kimaxolása lenne, ami lássuk be, már tényleg nagyon értelmetlen műfaj :)

Szelid sunmalac 2018.03.26. 10:23:22

@csárlszbrunzol: Szemelyeskedjen veled a nyavaj. Pont leszarlak. Azt i, hogy ki vagy, meg mit akarsz. De ez egy blog. Ha kommentlesz, valaszolhatnak, es ha te irsz, akkor talald ki kinek a szemelyes kommentjere fognak valaszolni? Ugy van! A Bozsi neniere baszki. Ne legyel mar hulye legyszives. Ez nem egy naplo. Tanuld meg a mufajt, aztan szokj hozza!
Hogy erdemben is irjak.
Az ertekrendednek megfeleo part lenne az optimalis. Mivel a magyar neplelek, szavzoi kepessegek es partvalasztek az optimalistol igen messze van, ezert az ertekrendhez legkozelebb allot fogom valasztani. Marpedig az enyemhez (igen kepzeld baszki SZEMELYES ertekrend) az all legkozelebb, hogy ne hazudjon meg nagyobbat, ne lopjon megtobbet, ne tegyen nekem meg tobb kart (es itt tul latok a csak kozvetlenul engem erinto kerdeseken, azt meghagyom az egybites agyuaknak), es kozben foleg ne rohogjon a pofamba.

csárlszbrunzol 2018.03.26. 10:28:09

@nicheblog: Jogos a pont, valóban az idézett rész már képviselőről szólt, elnézést emiatt.
Ettől függetlenül a többi még továbbra is áll. Vitázhatunk róla, természetesen, de hajlamos vagyok naivan állni a kérdéshez és az elvet látni mögötte. Hogy ez a valóságban kinél hogyan képződik le, megint más tészta.

csárlszbrunzol 2018.03.26. 10:29:48

@Szelid sunmalac: Továbbra is azt gondolom, hogy válaszolhatsz a témához kapcsolódó véleményemre, de nem a személyemre. Neked most sem sikerült megugrani ezt a lécet így hagynám is a további beszélgetést a csudába. Köszönöm a megértést!

nicheblog 2018.03.26. 10:38:20

@Szelid sunmalac: ok. akkor térjünk ide vissza 5, 10 és 15 nap múlva. és beszéljük meg, mit tett a kormányváltásért az ellenzék.

és igen, múlt időben van írva, mert ahogy más kommentelő is rávilágított, nem 13 nappal a választás előtt kéne úgy állni, hogy nem állunk sehogy. múlt időben igaz, hogy magunkra hagytak, hogy az önös érdekeiket helyezték előtérbe stb stb.

ettől függetlenül, van egy olyan fura érzésem, hogy a Fidesz még így is képes lesz saját magát megverni, de ez is csak Simicskának lesz közölhető, aki megbízhatóan szállítja minden nap a botrányokat, és még tuti van a fiókjában néhány

nemecsekerno_007 2018.03.26. 10:39:32

"Szóval, miért is hagytak minket cserben ezek az emberek?"

Te is a politikusoktól várod a csodát?

na itt van a kutya elásva és te ráadásul nem egy agymosott, egybites fidesz szavazó vagy. Gondolom én :)

Gyerekek, nagyobb itt a baj mint amit Orbán elzavarásával meg lehet oldani :)

nicheblog 2018.03.26. 10:42:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: olyan furán érzem magam, amikor - részigazságokban, vagy igazságokban részben - de egyet kell értenem veled :)

Szelid sunmalac 2018.03.26. 11:04:47

@csárlszbrunzol: Imadom az ilyeneket. El van foglalva azzal, hogy en szemelyeskedek, mikozben a temahoz nem hajlando hozzaszolni. Szanalmas vagy.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 11:08:00

@nicheblog: Szerintem meg aki a valasztasok elott nagy nyilvanossag elott azt bizonygatja, hogy lefutott a valasztas es minden bukott amugy is, az tolja a legjobban a fidesz szekeret. Pont ezen basztam fel magam, hogy ez a sokadik blog, ami elvileg szeretne levaltani a kormanypartot, mikozben azt sugallja,. hogy erre egyaltalan semmi esely es lefutott az egesz dolgo, tehat hagyjuk a picsaba. Marpedig ez az uzenet egyetlen egyvalakinek jo: Orban. Senki masnak.

GyMasa 2018.03.26. 11:25:06

@nicheblog:
...Ez igaz, de ilyet már le sem merek írni, mert az a retrospektív szürreál utópia kimaxolása lenne, ami lássuk be, már tényleg nagyon értelmetlen műfaj :)...
Ebben 100% igazad van.
Mondjuk lehetne egy ilyen valamifele "HINT" aprilis 9-e utanra, ha esetleg, valamifele csoda folytan megsem lenne meg az a kormanyvaltas...
Meraztan, nehogy 2021 oktobereben megint dejaVu-nk legyen...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.03.26. 11:26:33

@werinter: Fordítva ülsz a lovon! Nem Kurcsánynak van igaza, hogy beágyazódott a fityisz, ha nem az Ő áldásos tevékenysége alapozta meg a beágyazást, az Ő áldásos tevékenysége taszajtotta oly mélységbe a baloldalt, hogy onnan évtizedekig nem fog tudni kimászni.

Amíg ellenzéki oldalon meg nem jelenik egy szalonképes jobboldali erő, aki a baloldali érzelmű választókat is maga mellé tudja állítani, addig a fityisznek megmarad a bázisa, egyszerű többség és kétharmad között ingadozva, a jelenlegi ellenzék töketlenkedésétől függően.

Az önjelölt miniszterelnökök Kánaánja van jelenleg, csupa megélhetési politikus, lejáratott vagy hiteltelen pártocskával a háta mögött.

A blogírónak abban igaza van, hogy a Kétfarkú Kutya Párt a csirkéjével sokkal hitelesebb, mint a többi, minden sz@ron marakodó gyülevész horda, akik ma az ellenzéket alkotják. Volt 4 év arra, hogy felépítsék magukat, erre mit csináltak, néha hőzöngtek, néha asszisztáltak, de jobbára a saját sz@rságaikkal, belharcukkal voltak elfoglalva. Így teltek-múltak az esztendők... Most döbbentek csak rá, hogy a választási rendszertől függetlenül mindig az nyer aki a legtöbb szavazatot kapja, és hogy ezért tenni kellene valamit... Most, 2018 február-márciusban.
Rühellem a megélhetési politikusokat, p@csába velük!

szepipiktor 2018.03.26. 11:33:23

Kicsit zavar, hogy a választási rendszert ennyien nem veszik figyelembe.
Ez volt a fidesz terve, és most mindenki "átlép" rajta.
Most nem polgármestert fogunk választani, így nem lehetséges a komplett visszalépés és egy jelölt mögé állás, hiszen akkor nincs lista, ami azért alaposan beleszámít a végeredménybe.
Tehát az, hogy x vagy y párt léptesse vissza az emberét, most nem nagyon működik
És nincs második forduló sem a taktikázáshoz.
Nem tudom elképzelni, hogy minden párt indít egy dummy jelöltet és egy közös független vagy esélyes mellett kampányol. És ha megtennék, vajon a dk-s szavazó nem mégis a saját dummyját választja? A jobbikos szavazó?
Miért hiszik ennyien, hogy a választópolgárok vaklóként végrehajtják a megmondóemberek parancsait?
Gondoljon mindenki bele, még elég nagy számban élnek olyanok közöttünk, akik számára a baloldal nem elfogadható! Számukra milyen alternatíva a fidesz helyett az mszp/dk? Ha elveikkel szemben mégis a baloldalra szavaznak, azzal valójában a ma aktív halmaznak tesznek szívességet.
Hiszen a passzív 60% akkor sem jut előbbre...
És ami még zavarosabb, miért a farok csóválja a kutyát?
Egy taktikai összefogás esetén nem a legerősebbnem kellene vezetnie a csapatot és a többibek hozzá idomulni? Most a pici rétegpártocskák kavarnak és a túlélőbajnokok.
Ezzel mit lehet elérni? Ja, megint a "nép" lesz a bűnös, mert nem a "mi" bűnözőinket engedte a kasszához...

Szelid sunmalac 2018.03.26. 11:35:50

@Magánvéleményem: Ez lenne a legtisztabb. Mindet elkuldeni a picsaba. Es meg is vagyok rola gyozodve, hogy nem okozna kulonosebb fennakadast. De erre latom a legkevesebb eselyt.

nicheblog 2018.03.26. 11:44:56

@Szelid sunmalac: értem amit mondasz, csak tök másképpen gondolkodunk erről. nekem az a problémám, hogy semmit nem tesznek a cél érdekében, pedig ez lenne a dolguk.

és ha ezt nem mondjuk ki, azzal segítjük a kormányt, akinek a hatalma kizárólag abból ered már, hogy az ellenzéket megosztottságban és dillettantizumusban tartja.

werinter 2018.03.26. 11:55:51

@Magánvéleményem: Öhm, igazad van, de ettől még igaza van Gyurcsánynak és mindenkinek aki azt mondja, jelen helyzetben a Fidesz leválthatatlan. ÉS egyébként nem csak most, soha többé nem lesz leváltható, egy teljesen orosz mintát követő tekintély-elvű diktatúrát épít / épített ki Orbán. Ha most nyer (márpedig nyerni fog, ez nem kétséges), a maradék (látszat) demokratikus intézmény is lebontásra kerül.
Lehet itt vitatkozni, hogy az MSZP mit csinált, hogy minden Gyurcsány hibája, de ez nem változtat a tényen, hogy Orbán rendszere válik egy totális diktatúrává, nem pedig az MSZP idején létezett rendszer. Szóval ettől kezdve teljesen mindegy mit csináltak a szocialisták a 8 év kormányzásuk alatt, vagy mit nem csináltak. Ráadásul azóta volt 8 év Fidesz kormányzás...

nicheblog 2018.03.26. 11:56:15

@szepipiktor: igen, ez nagyon nagyon komoly probléma. csak erre már nem akartam kitérni a posztban, de ha már felhoztad: lehet tanítani a választókat, és nem is kell mindenhova dummy jelölt (ez bonyolult matek, de nem kéne), főleg nem a legesélyesebb körzetekbe. ne EHHEZ kellett volna, hogy legalább fél évvel ezelőtt komplett terv kellett volna aleosztásra, és annak kommunikációjára. a protest motivációt nagyon sokan alábecsülik...nyilván minden pártnak van 10-20%-nyi keményvonalas, ideológiailag kimozdíthatatlan híve, aki nem szavaz át, de 70% körüli részvétel mellett ez a lemorzsolódás bőven belefér, tudván, hogy a Fidesz tábor felülről korlátos.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 12:39:46

@nicheblog: En is ertem amit mondasz. Viszont en tovabbra is ugy velem, hogy ez egyike a nagyon hangzatos fideszes szolamoknak, hogy az ellenzek nem tett semmit, az ellenzeknek kellett volna megakadalyozni, az ellenzek a hibas. Azt viszont nagyon sajnalom, hogy vannak, akikj ezt beveszik, meg ha nem is lep meg. Ez ugyanis hazugsag. Az ellenzeknek nem kotelessege semmi ilyesmi. Az ellenzeknek max. lehetosegei vannak, de sem felhatalmazasa, sem jogkore, sem kotelezettsegei nincsenek. Ezek mind tudod kiknel vannak? Ugy van! A mindenkori kormanynak. Mint ahogy ha en lebokom a szomszedom, azert te nem lehetsz felelos, mondvan, hogy miert nem akadalyoztad meg? Erkolcsileg vagy tettelg, hiszen neked, mint allampolgarnak ez lett volna a dolgot. Lofaszt, ugye? Mindenert, amit a kormany elkovet, kizarolag a kormany a felelos. Az ellenzek lehet barmilyen toketlen, nincsenek a kezeben eszkozok es felhatalmazas sem, hogy befolyasolja a kormany tetteit. Ilyenkor hol vannak a hangzatos "ketharmad" meg "hu de tobbseg" Sehol. Ha hatalom a kerdes, akkor van tobbseg, ha felelosseg, akkor ellenzek. Ez ovodas szintu a Pistike a hibas jatek. Ezt pedig tenyleg sajnalatos, hogy felnott emberek beveszik, az meg sajnalatosabb, hogy nyiltan hirdetik is.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.03.26. 12:59:25

Na most vizsgáljuk meg a felvetéseket komolyan:
1. Le kell-e váltani az Orbán kormányt, hogy ne legyen katasztrófa? (jelen helyzet objektív és méltányos vizsgálata)
2. A kormánnyal szembeni elégedetlenség nagyobb, vagy az egyes ellenzéki pártokkal szembeni elégedetlenség? (van-e akkora népharag, ami felülemelkedik az egyes ellenzéki pártok elutasítottságán)
3. Az ellenzéki erők választói összességében erősebbek-e, mint a kormánypártok választói? (lehetséges-e választási győzelem)
4. Az ellenzéki erők együtt képesek-e működőképes kormányzásra? (programok és értékrendek összehangolhatósága, kompromisszumkészség, nagyvonalúság, ütőképes szakmai jelöltek megléte)
5. A hazai és nemzetközi lobbicsoportok hogyan fogadnának egy összellenzéki kormánykoalíciót? (ellenálló képesség megléte a befolyásolással szemben)

Ha ezeket a felvetéseket őszintén és lelkiismeretesen (nem vágyvezérelten ) végiggondoljuk, akkor tudni fogjuk, hogy kikre szavazzunk vagy kikre ne szavazzunk a választásokon.

GyMasa 2018.03.26. 13:39:15

@nicheblog:
...yilván minden pártnak van 10-20%-nyi keményvonalas, ideológiailag kimozdíthatatlan híve, aki nem szavaz át, de 70% körüli részvétel mellett ez a lemorzsolódás bőven belefér, tudván, hogy a Fidesz tábor felülről korlátos...
Hat, eppen ez a baj, mert a DK-jobbik vonalon pont forditva van!
20% jobbikos lenne hajlando balos jeloltre szavazni,
a masik oldalon pedig 25% balos lenne jobbikosra hajlando szavazni.
Tehat jo esellyel kijelenthetjuk, hogy a DK-jobbik visszaleptetosdi jo esellyel nem fog mukodni.
(ahogy en latom, a jobbikosok inkabb szavaznak a fideszre, mint egy DK-s jeloltre (hiszen az egesz jobbik az "anitmszp" elvre epult fel. Tehat egy jobbikostol a DK.ra szavazast kerni elegge ambiciozusnak tunik nekem...) A DK-sok pedig valoszinuleg siman ottthon maradnak, ha a keruletukben csak egy jobbikos jelolt van. Merugye a jobbik csak egy fasisztanaci part...)

GyMasa 2018.03.26. 13:41:22

@GyMasa:
Ja, es a 80%-nyi jobbikos az bizony siman nyaldossa a millio embert.
Termeszetesen ez nem lesz igy, de akkor is siman többszazezer szavazorol beszelunk, akiket ellensulyoznia kellen valami megszolitott passzivnak, vagy valahogy ravenni, hogy ne buntesse a jobbikot...

api99 2018.03.26. 19:57:14

Nincs olyan, hogy ellenzék.
Van olyan, hogy Jobbik, van olyan hogy mszmp utódpártok és van olyan, hogy új libsi képződmények.
Már kutatások is vannak arról, hogy a jobbik összefogása más pártokkal szavazócsökkenéssel jár a számukra, mert a saját választóik egyszerűen vagy nem mennek el, vagy ami a rosszabb: inkább rászavaznak a fityeszre, minthogy a szemkilövetők visszatérhessenek bármilyen formában.

api99 2018.03.26. 20:04:51

@werinter:
Egyedül a jobbik elég tökös ahhoz, hogy ha nyernek, kiebrudalják a fityeszeseket és az elhelyezett aknának hatástalanítsák. Egyetlen más pártnak sincs ehhez elég a pucájában.
süti beállítások módosítása