niche

niche

Miért a hülyék mennek politikusnak?

2016. november 29. - nicheblog

Láttál mostanában parlamenti közvetítést? Ismered a lakóhelyed politikailag aktív helyi arcait? Furcsálltad, hogy miért lehetett két ilyen színvonaltalan jelölt az amerikai elnökválasztáson? Feltűnt, hogy helyi, országos, és talán globális szinten is hülyülnek és öregednek a politikusok? Ijesztő jelenség, ezért talán érdemes gondolkodni rajta. A posztban találsz majd néhány tragikomikus képet és videót hülye politikusokról, de ami ennél fontosabb, arra a kérdésre keresem a választ: Miért lettek az évek során még gázosabbak a hazai politikusok?screenshot_2.png

 

Hogyan jutottunk el a Tállai Andrások világához? Mi ez a kontraszelekció?

1. Előzmények

Előzmények...na azok vannak. Ha felidézem az elmúlt 25 év politikusait, akkor máris az egész bejegyzés alapgondolata kérdőjeleződik meg: változtak ezek valamit egyáltalán? Vagy csak közelebbről látjuk őket, és ezért tűnnek hülyébbnek? Fene tudja, mindenki döntse el maga. Szerintem a mostani színvonalra magyarázatot adhat a tény, hogy a mai generáció tagjai (igen, még  a legfiatalabbak is) ugyanabban a politikai kultúrában szocializálódtak. Biztos minden más lenne, ha nem egy zárt, belterjes, posztkommunista reflexekből élő elit nőtt volna ki a rendszerváltás káoszából. De igaz, milyen is alakult volna ki, ilyen volt a világunk.

15259633_982455418565170_8861205762729889118_o.jpg

2. Közöny, apolitikus társadalom

Ha foci utánpótlásedző lennék, nagyban nehezítené a tehetségek toborzását, ha olyan országban tenném ezt, ahol egyszerűen nincs kultúrája a focinak. Valahogy a politikában is ilyen ez: fiatal demokrácia vagyunk, kialakulatlan hagyományokkal, alacsony társadalmi öntudattal, fásult néplélekkel, beletörődő attitűddel - valahogy nem érzem, hogy minden gyerek álma az lenne, hogy politikus lesz.

3. Presztízs 

Ha munkát keresel, akkor sokszor a fizetésnél is fontosabb a presztízs. Ugyanazért a pénzért a Prezihez mennél vagy a MÁV-hoz? Ugye nem mindegy a presztízs? A politikusok lopnak, nem dolgoznak, hazudnak - ez a közvélekedés. Szerintem ez azért nem teljesen igaz, de tökmindegy, a szakma presztízsét ez a vélekedés alakítja. A blogom alapvetése amúgy az, hogy a valóság maga a percepció. És a politikusokról ez a percepció. A politikáról meg az, hogy ciki, és csak frusztrált nyugdíjasok élik bele magukat.

Egy személyes vallomás is ide kívánkozik: ez a blog anonim, és az is marad. Azért kezdtem el, mert rájöttem, hogy nem lehet úgy csajozni, hogy tele van cseszve a FB falam politikai kontenttel. Pedig szeretek politizálni, de nem fér bele az "én-márkámba" az, hogy megismerkedek valakivel, aztán ha FB ismerősöm lesz, olyan falat lát, mintha egy DK-s néni lennék. Ezért jött létre ez a blog, itt kiírom magamból, szigorúan névtelenül, a FB-on meg mindenkit békén hagyok. Ez gáz? Igen, de nem az én szégyenem.

4. Taszító közeg

Volt szerencsém évekig közelről figyelni politikusokat, és most  inkább egy képpel összegezném a közegről kialakult benyomásom, úgy érzem, ebben úgy benne van a politikus-világ minden avítt, kelletlen kínossága:

screenshot_3.png

5. Mert tökmindegy

A politizálás színvonalát alapvetően határozzák meg az elvárások és a minták. Ha én most egy fidelitas-os hülyegyerek lennék, nagyon is érezném a politikai pályát! Mit látunk, mi kell, mit várnak tőlünk? Leginkább azt várják, hogy minden ráférjen az arcunkra. Ennyi az elvárás, és ilyenek a minták. Ennek tudatában nem csodálkozhatunk, ha a legnagyobb ellenzéki pártnak például ilyen bivalyerős fiatal kommunikátorai vannak:

6. Nincs vonzó és vállalható párt

A politikusoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy úgy önmagukban többnyire értelmezhetetlenek. Furcsa paradoxon, hogy éppen a párt nélküli politikusok között találhatóak még a legvállalhatóbb arcok (független vagy civil polgármesterek). De ők is mind valamelyik országos pártban kezdték anno, szóval hiába lenne valaki a világ legtehetségesebb politikusa, ha nincs olyan erő, ami magával rántaná, elindítaná, támogatná. 

7. Mi a politizálás ára? - az alternatív költség

Ha egy lúzer vagy, akkor neked való a politika, mert nincs alternatív költsége a belépésnek. Viszont, ha egy jól menő vállalkozó vagy, netán egy ügyes ügyvéd, vagy megbecsült orvos, akkor nem éri meg közéleti szerepet vállalni (kivéve, ha egyből fideszes tolvajnak állsz, de az más tészta). Amennyi időt politizálással töltesz, annyival kevesebbet dolgozol az eredeti munkádban. Szeretnék eloszlatni egy szerintem téves közhiedelmet: a politika nem könnyű szakma, sok időt, sok munkát, sok lemondást, sok áldozatot követel, sőt veszélyes is tud lenni - ezekről írok a továbbiakban konkrétabban is. 

8. Mi a politizálás ára? - karaktergyilkosságok

Ne tévedjünk, ha valaki tehetséges, eltökélt, jó és tisztességes, azt kicsinálják, ennek egyik eszköze a lejáratás, a karaktergyilkosság. És, hogy fokozzam, soha nem volt a karaktergyilkosok kezében ilyen sok és ilyen hatékony eszköz (közösségi média, állami média monopólium), és a közvélemény is szépen kajálja a negatív álhíreket. Ki az, aki - maradva a korábbi példáknál - kockáztatná a 25 éves jól menő ügyvédi praxisát, vagy az orvosként kivívott megbecsülését, vagy a vállalkozása jó hírnevét egy ingoványos politikai kaland miatt?
Idevág, hogy régóta megfigyeltem egy jelenséget: ha tisztességes vagy, és azt terjesztik rólad, hogy lopsz, az emberek gyűlölni kezdenek. Ha elítélnek, mert loptál, akkor újraválasztanak polgármesternek. Továbbá: ha 3 millát lopsz, gyűlölnek, ha 3 milliárdot, mindenkit hidegen hagy - na ez mi a fenéért van? 

9. Mi a politizálás ára? - veszélyben vagy!

Nem tudom, mennyire ismered mondjuk a vidéki politika világát, de hihetsz nekem: ha elkezded a politikát, ha jelölt leszel, vagy csak egy választókerületi elnök, akkor számolnod kell azzal, hogy először nyomást gyakorolnak rád, megzsarolnak, megfélemlítenek, megfenyegetnek, majd kirúgják a feleséged az állami fenntartású munkahelyéről, rád küldik a NAV-ot (aminek az elnökét fent láttad a kezében és a nyakán egy-egy labdával) és még sorolhatnám. Az ehhez képest semmi, hogy közmunkások tépik le a plakátjaidat, közalkalmazottak munkaidőben figyelik, ki megy el a rendezvényedre, utaztatott bértüntetők szidnak kórusban. Sokan sírnak, hogy ma Magyarországon nincs demokrácia. Én nem szeretek ezen keseregni, de sajnos nem tudom nem belátni: ma Magyarországon súlyosan sérül az az alapjog, ami a demokrácia alapja, nevesül, hogy a közügyekben mindenki részt vehet anélkül, hogy emiatt a hatalom hátrányosan megkülönböztetné, és igen, erővel veszélyeztetné. Ez a realitás, ez van ma, és ez csak durvább lesz. 

 A fentiek fényében képzeljünk el mondjuk egy ideális ellenzéki képviselőjelöltet: 

- egy új generáció tagja, független a leszerepelt erőktől

- tisztességesek a szándékai, nem korrumpálható

- tehetséges és erős - mégsem egy normális munkahelyen próbálkozik

- elég erős az egzisztenciája neki és a családjának is, nem tudják egzisztenciálisan fenyegetni

- felkészült arra, hogy mindent, de mindent bevetnek ellene az álhírektől az adóhatóságig

- nem lesz hányingere attól a bűzös posványtól, amibe minden nap alá kell merülnie

- vannak támogatói és kapcsolatrendszere

- nincsenek a múltjában fekete foltok

És akkor képzeljük el azt is, hogy ilyenből kéne 106, de legalább 54. Ez sci-fi.

 +1 Minek ellenség, ha vannak barátaid?

Ha a sci-fi valósággá válik, és megszületik A Tökéletes Jelölt, akkor nagy összegben fogadni fogok bárkivel, hogy a büdös életben nem fog normális jelölő szervezetet találni magának. Anélkül meg elég nehéz. 
Miért mondom ezt? Hidd el, a politikusok az energiáik jelentős részét arra fordítják, hogy a saját párttársaikat nyírják. Olyan is van, aki például nem is csinál semmi mást. Őszintén, ezt még talán meg is értem ott, ahol ennek tétje van: Fideszes színekben polgármester vagy parlamenti képviselő-jelöltnek lenni komoly perspektíva, aztán egy államtitkári poszt várományosának is - legyünk pragmatikusak, és lássuk be, ez a politika. De hogy emberek miért játszanak House of Card-osdit egy 0%-os ellenzéki pártban, arra mondjuk tényleg hiába keressük a választ a józan ész keretein belül.

A fenti megállapításokat egyaránt érvényesnek gondolom egy választókerületi elnök és egy főpolgármester vagy miniszterelnök-jelölt szintjén - a szint más, de a maga szintjén minden ugyanúgy van. 

Ékes példának a magas labda, amit nem lehet nem leütni, mert újra és újra ámulatba ejt, mert maga a tökéletesség:

screenshot_4.png

Ígértem videókat, de mielőtt megnézed őket: ha tetszett a cikk, >>> követhetsz Facebookon <<<, és elolvashatod >>> az első bejegyzésemet is <<< (igen, ez a második)

És ne feledd, ezt a témát is folytatom azzal, hogy miért vagyunk bajban a hülye politikusaink miatt, és hogy mi lehet a megoldás erre válsághelyzetre.

Ezzel a videóval szeretném demonstrálni, milyen kilátástalan épeszű jelölteket találni:

 Maradjunk az MDF-nél, nézd meg a kedvenc politikai videómat:

 Ma ez megy a politikában. Most komolyan, erre kinek van szüksége?

 És végül, persze, hogy Kósa Lajossal szeretném bizonyítani, hogy tényleg van baj:

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr1712009266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunabajnok 2016.11.30. 20:57:21

"Miért a hülyék mennek politikusnak?"

Mert minden másra alkalmatlanok. Vásárolt kapubizonyítványok, benyalt pozíciók, és jó vastag bőr. Ha a szüleim politikusok lennének, letagadnám őket.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 21:31:46

Mert a neoliberalizmus még Teréz anyából is hülyét csinálna.

Tehát alapjában véve normális eberekből is elmebajos idiótákat csinál a liberális-demokrácia, mert egy eleve elhibázott elmélet.
Viszont nagyon sokat lehet róla beszélni, teljesen feleslegesen és a népekben bűntudatot ébreszteni mert, hogy nem kellő képen és módin liberálisok, ezért van veszélyben a demokrácia, lásd a demokratikus ellenzék tartó oszlopai TGM, és a többi állam pénzen eltartott ingyen élő és naplopó, politológus, szakértő.

Netuddki. 2016.11.30. 21:49:40

Mi lenne ha a picsogásba fekltetett energiádat arra fordítanád, hogy kitaláld mégis mit kéne tenni, hogy kukázzuk végre azeket a megélhetési politikusbűnözőket? LMP-stől, fideszestől, maszopostól, lobbikostól, és a többi, 26 év alatt leszerepelt bohócot.
Nincs másik út, itt addig nem lesz változás. Ennyi.

Netuddki. 2016.11.30. 21:54:14

@Jakab.gipsz: Mára, az állami pénzen eltartott, ingyenélő, naplopó, "politológus", "szagértő" mind az orbán felszopófiúcskája lett. A közpénzen sikkasztott fideszmédiában osztják az észt. A századvéges, a nézőpontintézetes gfodorgábork, fodorcsabikák, halászzsuzsák és a többiek. Nem lesznek elfeledve, és oda fognak majd kerülni ahol a valódi szakmájukat gyakorolhatják, teszkó árufeltöltőként...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.30. 21:56:09

És pont ez az oka, hogy ebből a láma garnitúrából néhány szociopata ki tud emelkedni a gátlástalanságával és gyakorlatilag teljhatalomra tehet szert az országban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.30. 21:57:42

@Jakab.gipsz: Te miért liberálisozol mindenre? Amikor az asszonyt tolod otthon, akkor is azt motyogod közben, hogy "liberális... liberális"? Vagy pasid van?

prometheus_X 2016.11.30. 22:04:51

@Jakab.gipsz: Te egy troll vagy. Ha ezt tudod magadról, akkor súlyos személyiségzavaraid vannak, ha nem tudod magadról, akkor pedig szellemileg sérült vagy. Mivel ezek a megállapításaim rólad az általad favorizált anti-liberális felfogás szabályai szerint fogalmazódtak meg, muszáj vagy elfogadni. Ha nem fogadod el mégsem, akkor a saját felfogásoddal sem értesz egyet - tehát vagy hazudsz, vagy tudathasadásos elmebeteg vagy. Ha bármilyen módon tiltakozol ellene, akkor pedig liberális vagy.

2016.11.30. 22:11:36

Nem csak politikusokról kehet ezt leírni. Aki a közszférában dolgozik, az mind ilyen. Minden másra tökéletesen alkalmatlan herék. A valóságtól/gazdaságtól teljesen izolált életet élnek, soha semmilyen felelősséget nem telepítenek rájuk, nincs teljesítménykényszer.
Leélnek egy életet úgy, hogy benyomták őket protekcióval egy állásba, ahol el lehet lébecolni nyugdíjig.

@Jakab.gipsz: "Mert a neoliberalizmus még Teréz anyából is hülyét csinálna."

Mondjuk Teréz anya síkhülye volt. Egy vallási fanatikus.
A politikus, közszolga szintjénél egy szint van lejjebb, a vallásban utazó szemfényvesztőké.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 22:11:42

@Tibi !: @Zsákos Dildo: Csak azért mert a paradoxonok és a tautológiai állítások koránt sem ártalmatlan dolgok, márpedig a neoliberalizmus ilyen állítások szövevénye.
Csakhogy értsétek meg, magyarán szólva (hülyeség és az is egy nagy hülye akik kitalálták) , nem rossz emberek csak egy rossz eleve elhibázott logikai csapda foglyai vagyunk.
Teljesen feleslegesen Orbánoztok vagy Gyurcsányoztok, bosszantóan unalmasak vagytok.

árnyékgyuri 2016.11.30. 22:12:27

Én is voltam politikus, nem illettem a közegbe, abba is hagytam. De! Tállai Bandi: 1. Nem hülye. Faluról Pestre ment főiskolára (nem a Károly Robin végzett), könyvelőirodája volt, ami simán megélt a piacon.
2. Bárki cserélne a mezőkövesdi körzettel képviseletet illetően. Tényleg a kisujjában van a körzet, mindenütt ott van, és fullra "benne él" a körzetében. Kb. a helyi politika Nagy Ádámja: ha mindenki minden oldalról, ennyit dolgozna és ilyen arányérzékkel (a komcsik is alapjában elégedettek vele, mert őket se szívatja ideológiai alapon: kb: megadja ami nagyon kell). akkor nem itt tartana az ország. Elismerem: csúnya sőt ronda ember, a focival is egy tulok, meghát kiskirály is. De sokat dolgozik és nem rosszul. Ha komcsi lenne, akkor is elismerném a teljesítményét. Ebben a közegben eddig ő az egyik legjobb. Az más kérdés, hogy a színvonal eséssel egyetértek: Orbánék (dee a komcsik vénkara is) abban királyok, hogy ők még nappalin végeztek az Elte jogon, közgáz, szeged, debrecen, pécs stb. Az első mdf kormányt rendes diplomások alkották. Azóta csak ökrök mennek politikusnak (nemcsak itthon). Én pl. itt laktam a faluban, 10 évig voltam polgármester, de átlagos voltam: se jobb se rosszabb a többinél, pedig én nem loptam, nem sumákoltam, de akik igen, azok kb. velem egy szinten teljesítettek. Aki kért a kivitelezőtől pénzt, annak is megcsinálta meg nekem is, csak engem a hátam mögött kiröhögött, hogy neki több pénze maradt. Semmi előnyöm nem volt a becsületeskedésből se nekem, se a falunak. Bennünk pesten a rendszerváltáskor felmerült, hogy politikusok legyünk (első 200-ban vagyok a fideszben). Ma már, aki írni olvasni tud eszébe sem jut ez a cserélhető, leváltható, basztatható izé, amit politikának hívnak. Tényleg a hülyék játékszere lett.

superz 2016.11.30. 22:19:46

@Jakab.gipsz: csak liberális demokrácia van. Nincs másmilyen. Ettől még lehetsz konzervatív vagy szocdem a demokráciában. Maga a liberális jelző a demokrácia szó előtt felesleges. Az illiberális demokrácia az nem demokrácia, az valami egészen más jelenség. Igazábó értelmezhetetlen szóösszetétel. Ha nincs törvény előtti egyenlőség, ha a személyes szabadságodban korlátoznak, akkor nem beszélhetünk demokráciáról. Nem összekeverendő a gazdasági liberalizmussal!
És még mielőtt belemennénk egy meddő vitába: szerintem te egy full kretén, gernictelen, ostoba fideszbérenc vagy, akivel nem fogok vitába szállni. Egyszerűn te egy született vesztes vagy, aki mindenkit hibáztat a szánalmas kisiklott életéért csak önmagát nem. Ezt vedd nyugodtan sértésnek, mert annak szánom. Le is köpnélek csak nincs elég túrhám. És addig örülj, amíg a liberalizmus nyomokban még felfedezhető, utána nem marad más, mint a putyini út. És ha erre bármit is válaszolnál, akkor emlékeztetlek, hogy a szabad véleménynyilvánítás is liberalista vívmány. A kussolás a te osztályrészed.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 22:23:38

@prometheus_X:
Tudjuk mindenki elmebeteg bunkó, skizofrén, vagy troll stb, aki megmeri kérdőjelezni szép újvilágunk társadalom filozófiáját.
Csak a libsi politológus csőcseléknek lehet igaza, azoknak a barmoknak akik megszakértik a társadalmat, mert nem eléggé nyitottak az analfabéták kínjaira, majd megállapítják ajvékolva veszélyben a demokrácia.
Az nem jut ám eszükbe, hogy a tudásközpontú társadalom senki helyett sem tud megtanulni írni-olvasni, vagy uram bocsá, segget mosni ez utóbbihoz csak langyos víz és szappan kell minden nap.
Na de, honnan tudja ezt egy analfabéta szegreált, ha nem szólhatsz neki, mert nem szólhatsz ugyan is, ha szólni mersz, akkor már nem vagy kellő képen liberális.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 22:28:17

@superz: Ha köpni akarsz köpj nyugodtan de te állj alá, vagy a tükörbe ami előtted van, mert ezt a vacakot a hozzád hasonló észlények (libsi csürhe) hoztátok létre. Nincs benne transzcendens elem csak a józan eszetek. Feltudod fogni mit mondtam?

morpho 2016.11.30. 22:38:23

@Jakab.gipsz: nagyon szórakoztatóan csapatod ma este(is), de hagy kérdezzek már valamit. Milyen az a demokrácia, ami nem liberális? Baromira érdekelne!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.30. 22:39:38

@Jakab.gipsz: Szerencsére nem vagy felkenve arra, hogy meghatározd, hogy ki unalmas és ki nem. Véleményed lehet, de az is csak azért mert vannak liberális vívmányok. A sötét középkorban, ahova Viktor feudális rendszerében tartunk esetleg levágtak volna rólad ezt-azt a véleményedért. Ma meg itt nyomhatod a hülyeségeidet reggeltől estig (meló helyett, vagy ez a melód?).

eloi 2016.11.30. 22:58:41

@karandash: Te mekkora gyökér vagy! Ha csak az ezrelékét teszed majd életed folyamán az emberekért, mint ő, akkor talán a szádra veheted. Teréz Anya egy idegen országban, más vallású, a helyiek által kidobott, sorsára hagyott, többnyire beteg embereket karolt fel és gondozta őket a saját kezével! Leprásokat is!!! Ismerd meg előbb, akiről beszélsz (gyűlölködve), és sírj, hogy mekkora paraszt vagy! :-(

2016.11.30. 22:59:51

Miért van egy ennyi ostoba blog ?

lombozódó 2016.11.30. 23:08:33

@árnyékgyuri: Na és most miről is akartál írni a benyaláson túl :-)))))))))))))))))))))

lombozódó 2016.11.30. 23:09:54

@Gaspen: Te vagy hatalmas zseni :-)))))))))))))))

SzirmaImre 2016.11.30. 23:18:04

@árnyékgyuri: Próbálom értelmezni, amit írt. Addig oké, hogy az APEH-os pali dolgozik, bár a szorgalmas-unintelligens ember veszélyes állatfaj.

Nade, az mit jelentsen, hogy se önnek, se a falunak nem érte meg, hogy ön becsületes polgármester volt. Már az önmagában megérte, hogy ön becsületes volt. Ez azonban számokban is kifejezhető: Hiszen, ha a kivitelezőnek nem kell a korrupciót kiszámlázni (mert, ha nem teljesen öngyilkos-hülye, beleépíti az árba), az, ugyebár, a megbízást olcsóbbá teszi, ami viszont mindenkinek jó. Tehát ebben nem lehet kételkedni.

De a cikk és főleg a videók alapján nem lehet abból kiindulni, hogy ezek az állatok képesek egyáltalán valami értelmes gondolatot, ötletet kihajtani magukból. És sokkal szomorúbb, hogy én más "szakmákban" sem látok mást: mindenhol ez a rémülten a bemagolt marhaságok kritikátlan visszaböfögése a jellemző, mint valami november 7-i ünnepségen. Az agy használata tilos, csak a szervilis motyogás lehetséges.

dunántúli gyerek 2016.11.30. 23:21:30

a népesség is hülyül és öregszik

úgyhogy a politikusok is

ilyen a demokrácia

Alick 2016.11.30. 23:35:59

@Tibi !: Betiltani az összes pártot és szűkebb szakmai stábokat választani az egyes hatalmi ágakba.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 23:39:15

@Zsákos Dildo: úgy lett a feudalizmus kiátkozva a történelemből, hogy a feudalizmus elméletének feldolgozására nem kerített sort a tudomány, ne gondold azt, hogy vissza sírom, eszem ágában sincs. Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy elődeink lényegesen kevesebb ismeret anyag birtokában, pontosan olyan emberek voltak mint mi és hasonlóan gondolkodtak. Már pedig a történelem során minden olyan civilizáció lehanyatlott, ahol remek építő és mérnöki társadalom volt azaz egy technokrata réteg irányította a dolgokat, ezek a bukások pedig nem lehetnek véletlenek, tehát valami fontosat, nem tudunk. Ezt a nem-tudást pedig a liberalizmus mint teória csak elfedi elmaszatolja, mert csak elhülyíti a népet + még a döntéshozóinkat is. Nem csak Orbánnak de a Gyurcsány félékre is ráférne egy alapos és nem a Soros-féle, tudomány-filozófiai fejtágító.

William Kidd 2016.12.01. 06:11:19

@árnyékgyuri: Ismeros a kornyek nekem is. Amit Tallairol tudni kell kiegesziteskepp:
- jo fideszes (altalaban politikus) modjara o is az MSZMP-bol indult
- total alkesz
- Mezokovesden igen sok felszarvazott ferjet hagyott ("Akinek nem all a fasza es nincs 2 milliardja, az nem ember")
- full korrupt "15%" Bandinak hivjak ot is, bar ez nagyjabol igaz az osszes tobbi politikusra is igaz

Amugy nagyjabol igazak azok is, amiket te irtal. Teny hogy az ilyen bolsevik gyokeru helyi fideszes oligarchak ugy viselkednek, mint ha a teruletukon ok lennenek a mindenhato foldesurak, elet es halal urai. Beszedes peldaul a fideszes felvonulasokra kotelezoen kiterelt mezokovesdi kozalkalmazottak.

rasztaszív 2016.12.01. 08:24:56

nem kell csodálkozni : a négyévenkénti választások rendszere erre lett kitalálva.ez biztosítja a tőkét birtoklók számára,hogy mindig jól korrumpálható,lényegében leválthatatlan pártelitek legyenek mindenhol.ez nem magyar jelenség.

a kitörési pont az évenkénti választás lehetne.

Lucifer Morningstar 2016.12.01. 08:26:28

Értelmes ember az óvoda kezdetéig kinövi a fideszes korszakát. Akinél megmarad a fideszes szellemi színvonal az lesz fideszes és politikus.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.12.01. 08:29:36

@árnyékgyuri: Benne él a Mezőkövesdi valóságban? Te összekevered Kövesdet a piával! (Azért Mezőkövesden sem az a valóság, hogy mindenki holt részegre issza magát és talicskában tologatják, mint Tállait.)

Netuddki. 2016.12.01. 08:31:07

@Jakab.gipsz: Hol orbánoztam ezen a fórumon, te ostoba hazug balfasz?

Netuddki. 2016.12.01. 08:35:37

@William Kidd: "Mezokovesden igen sok felszarvazott ferjet hagyott"

Na, ez az amit nem vagyok hajlandó elhinni róla. A többi stimmt.

Jakab.gipsz 2016.12.01. 08:41:29

@Tibi !: Neked szöveg értelmezési problémáid vannak, tanulj meg olvasni. és csak utána kezdj el szitkozódni, filozófiai elveket szidalmaztam, nem pedig embereket, akik benyalják a süket dumát.

chrisred 2016.12.01. 08:45:17

Alapvetően az intelligencia és a kreativitás háttérbe szorulását eredményezi, ha valaki folyamatosan mások véleményéhez és szemléletéhez igazodik. A karrierpolitikusoknak ez a foglalkozásukhoz tartozik, tehát nem csoda, hogy azok a legeredményesebbek, akiknek ezeken a területeken nincsenek igényeik.

William Kidd 2016.12.01. 09:06:25

@Tibi !: Talan menj le Mezokovesdre es beszelgess a helyiekkel... :-)

Ma Baker 2016.12.01. 09:20:00

Mert útelágazódás D-209 Alstom Péter sokkal jobb volt (hogy Gyuriferit elegánsan átugorjuk) Fogkirugdosó Pufajkás Gyula, Libajnai (Antallt most nem bántanám) sokkal jobbak voltak, meg a minisztereik is...
40 év alapos munkája kellett ahoz, hogy kiirtsák az értelmes politika írmagját is az országból. Ezek között a Zorbán tényleg a Kárpátok zsenije a bandájával együtt sajnos.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 09:58:34

mert erre van igeny. ezt valasztjak meg a "zemberek". Tul sok a feudalis vilagban ragadt zseller es jobbagyivadek, akiknek gazda kell. Igy jonnek a gazdak, az orbanok, a tallayk, semjenek, koverek es hasonlok.

ha valaki azt mondja ennek a birkatomegnek, hogy adok neked lehetoseget, hogy felemelkedj, gondoskodj magadrol es emberre valj szabadsaggal es felelosseggel, rogton feknyomos lesz az egysegsugar fideszjobbagy gatyaja. igy hat kihaszbalva a liberalizmus es demokracia adta jogokat es ertekeket idiotakat, tolvajokat, szociopatakat valasz maganak. azokat, akik megbizhatoan es elvarhatoan a sok kis kadar csecsen nevelkedett es azt visszasiro nyomingernek ujra csecset/faszt ad a szajaba, amit az akolmelegben szopogathat.

a politikusok az orszag metszete. pontosan olyanok, mint az allampolgarok, akik megvalasztjak es hatalomban tartjak oket.

high up! 2016.12.01. 10:11:10

Na de a társadalmi reménytelenség az, hogy ezekre a falusi suttyó formátumú segghülye politkus fajzatokra 9 millió Átlaghülyemagyar még fel is néz! És isszák minden szavát. És osztály harcot vívnak értük. Többek kölzt az index blogszférában.
Mert hozzájuk képest ezek még mindig magasabb szellemi színvonalon állnak.

Oszt ebben rejlik magyarország örökös történelmi lúzerszerepének a magyarázata.

FOLYTASSUK!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 10:12:20

@Jakab.gipsz: "Már pedig a történelem során minden olyan civilizáció lehanyatlott, ahol remek építő és mérnöki társadalom volt azaz egy technokrata réteg irányította a dolgokat, ezek a bukások pedig nem lehetnek véletlenek, tehát valami fontosat, nem tudunk. "

marmint TE nem tudsz valami fontosat. az, hogy ez a vilag rendje. valoban nem veletlen, minden igy viselkedik a vilagon. megszuletik, kiteljesedik, megoregszik es elmulik. nem azert buktak el azok a civilizaciok, mert technokratak/mernokok iranyitottak, hanem azert, mert megszulettek. a szuletes ugyanis minden esetben az legelso lepes a halal fele.

a romai birodalom igazabol az egyetlen, amit nem mult el teljesen, hanem katolicizmus neven bezartak a vatikani oregek othonaba, de mar egyre tobbet csorog a nyala es egyre, egyre gyakrabban szarik be es egyre kevesebb a tiszta pillanata, nem sok van mar hatra a ven lokotonek...

kis864 2016.12.01. 10:14:53

Egyáltalán nem hülyék!
Rájöttek és rávezették az ökröket, hogy munka nélkül sokkal jobban meg lehet élni.
Soha senki nem tudja megfogni a gyarapodás miatt.
Ezért ne hidd el amit a P. betűsök mondanak:

P. betűsök:
Politikus
Párt titkár
Párt ember
Pap
Prosti
stb.

high up! 2016.12.01. 10:17:33

@Jakab.gipsz: "Tehát alapjában véve normális eberekből is elmebajos idiótákat csinál a liberális-demokrácia, mert egy eleve elhibázott elmélet. "

Bírom amikor a suttyó tanulatlan magyar parasztja átkozza a Nyugatot.
Olyan édi, amikor a lúzerje meg akarja magyarázni, hogy miért nem kell neki a boldog, gondtalan, anyagi jólét életformája.

FOLYTASSUK!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 10:20:22

@kis864: mar elnezest, ,de nem ertem, hogy a prosti mit keres ebben a tarsasagban....?
nem kellene a kurvakat azzal bantani, hogy politikusokhoz, meg papkhoz hasonlitjuk oket.

egy kurva nem fog olyat csinalni, hogy igerget futt fat, hogy ot valaszd, aztan a kepedbe rohog, hogy jahkerem, a valasztasi kampany es a kurmanyzas ket kulon dolog...

Jakab.gipsz 2016.12.01. 10:26:28

@Sipi [CH]: Honnan tudod TE amit tudsz? Valakiktől ! És akkor mi van abban amit tudsz, valakiknek az akkori tudása. Tehát TE milyen alapon jósolgatsz?

erkölcsi hulla 2016.12.01. 10:30:53

Nem hülyék. A legzseniálisabb politikusok itt vannak Mo.-n.
Ennyi pénzt kisikkasztani, elcsalni, ellopni, anélkül, hogy az első utcalámpára felakasztanák őket, maga a megtestesült zsenialitás.
Normális érzületű egyén ezektől persze undorodik, de ez csak a hasznukra válik, mert mivel az emberek nem tudnak tenni ellene, ignorálják őket, és így még többet, még pofátlanabbul, és következmények nélkül lophatnak.

Jakab.gipsz 2016.12.01. 10:33:28

@high up!: Légyszi ezt a nyugat majmolást mellőzd, a nyugati melós pontoson úgy meg van szívatva mint a keleti, az a tény, hogy egy kicsivel több van a tányérjában még a dolgok filozófiai értelmén nem sokat változtat.
Persze mert a tanult diplomások azok mind mind csupa okosok, egyenlőre az a tény , hogy ezek a sok-diplomás faszfejek indítottak el értelmetlen háborúkat, nem pedig a tanulatlan magyar parasztok.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 10:40:25

@Jakab.gipsz: "Tehát TE milyen alapon jósolgatsz?"

egyszeruen jogom van hozza. megtehetem es senkinek nem all jogaban ebben megakadalyozni.

a lajtatol balra nem is igazan jut eszebe az emberek tulnyomo tobbsegenek.
teny, hogy errefele orban csak egy elhizott focibiro lenne maximum, valahol "megye II"-ben. ahhoz kell egy igen elbaszott, beteges mentalitas, hogy egy ilyen pszichopatat megvalasszanak. dehat megmondta annakidejen hobo a 80as evekben, hogy a bohocok mindig azt ultetik a tronra, aki a legnagyobbat tudja fingani...

ilyen egyszeru.

chrisred 2016.12.01. 10:45:11

@erkölcsi hulla: Nem a politikai vezetők káprázatos intelligenciája kápráztatja el az embereket. Az a helyzet, hogy ötszáz éve, amióta az őseinkkel felfalatták Dózsa Györgyöt, az uralkodó osztály arra szocializálja a magyar népet, hogy "tűrj, paraszt, vagy azt is elvesszük, amid most van!". Nem gógyi, hanem nyers és könyörtelen erőszak.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 10:45:14

@Jakab.gipsz: " a nyugati melós pontoson úgy meg van szívatva mint a keleti,"

ezzel nyugtatod magad a nagy magyar bukakkeparty kozben?:-)

nincsennek megszivatva. ti sem lennetek, ha nem shinnetek, hogy a vilag rendj allandoan fogatmosni valami baromarcu faszaval... hol egy horthy, holl egy szalasi, hol egy rakosi, hl egy kadar..

el sem tudtok kepzelni olyan eletet, ahol nem terdeltek valami beteg allat elott.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 10:54:28

@chrisred: kifogasok, kifogasok, kifogasok.....

mashol sem volt ez maskent, minden nepnek megvannak a tragikus sorsu hosei es az elnyomo multbeli ellensegei. es megis...

Jakab.gipsz 2016.12.01. 11:06:03

@Sipi [CH]: Tudjuk zorbán helyett jöjjenek Soros csicskásai és majd minden rendbe jön.
A demokráciát pedig bízzuk a érettségivel rendelkező Martin Schultz urakra mert ti mind nagyon okosok vagytok.
Tudod mit felülről csak a trágyalé szokott leszivárogni, amivel a fejetek tele van az sem sokkal különb filozófia.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 11:13:31

@Jakab.gipsz: igy van. mi tul okosoak vagyunk ahhoz hogy egy ilyen melynovesu faszjanko mondja meg, miben higgyek, kivel kefeljek, mit egyek, mit igyak, mit szivjak.
egyszeruen orbanek vilaga halott, ok mar csak az utolso, rothado, lezengo zombiai egy rothado, betegsegben elpusztult gondolkodasmodnak. hamaorsan kihalnak ok is es ennyi.

egy ieig meg mukodni fog magyarisztanabn, amig magaval nem rantanak orbanek benneteket is. aztan majd az orszag romjain valamikor talan felepul egy liberalis demokracia es akkor lehet fejlodes is. addig meg verik az arcotokra...

de legalabb elvezitek, peverz allatok:-)

az is valami:-)

Jakab.gipsz 2016.12.01. 11:28:24

@Sipi [CH]:

Ha nem tetszik magyar ország, irány a nagy világ, senkit sem hoztunk ide rabszolga szállító hajón, ott oszd az észt, mi majd csak elleszünk valahogyan a kedves libsi filozófus parazitáink nélkül is.

Ne féltsd te a magyarokat. Mert ugyebár ti csak a tényekkel nem tudtok mit kezdeni.

A válaszod önmagáért beszél, üres, ostoba, fellengős, gyűlölködő mormolás, na ez az amit nagyon tudsz libsi-értelmiségi.

chrisred 2016.12.01. 11:32:46

@Sipi [CH]: Vannak olyan népek, ahol már múlt időben lehet fogalmazni. És vannak olyanok, akiknél ez az állapot még mindig tart. Nem kifogás, tény.

rasztaszív 2016.12.01. 11:36:13

@Jakab.gipsz: anyádat küldözgesd el ebből az országból,te patkány.semmivel nem vagy magyarabb a másiknál.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 11:36:15

@Jakab.gipsz: nem fogod fel, ugye?:-)

ott osztom az eszt ahol nekem tetszik es neked egyaltalan nincs sem jogod, sem lehetoseged ebben megakadalyozni:-)

egyebkent 3 eve svajcban elk, fluffer. szoval nyugi, mar leraztalak bennteket magamrol. onnan tudom, hogy csak te szopsz, mert szeretsz, "nyugaton" nem ez megy, mint amibe te onkent hajtod a fejed.

regen duhitettek a hozzad hasonlo serultek, de innen, 1000 km tavlsagrol inkabb mar csak egy igen ocska, fingos-hanyos vicceket puffogtato amerikai vigjatek vagytok:-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 11:47:16

@Jakab.gipsz: "Ha nem tetszik magyar ország, irány a nagy világ, senkit sem hoztunk ide rabszolga szállító hajón"

egyebkent ez igaz is. ti kifele vagoniroztatok embereket a gazkamrakbanyilaskent , padlasokat soportetek le avoskent, besugtatok III/IIIaskent, jelenteseket olvasgattatok III/IIeskent.

ti vagytok, akik a vilag legszegyenletsebb rendszereit mukodtettetek. a feljelentos tombhazmeseterek es beszari jopbbagyok tomege.

Netuddki. 2016.12.01. 11:55:10

@Sipi [CH]: Haggyad a balfaszt! A tolvajfidesz troll felvételnél alapkövetelmény a negatív IQ teszt...

kneissl 2016.12.01. 11:59:04

@chrisred: "tűrj, paraszt, vagy azt is elvesszük, amid most van!" ... hmmm ... ezt hogy értelmezed arra az esetre, amikor komfort nélküli Bp környéki albérletekben élő gyári munkások kaptak összkomfortos lakótelepi lakásokat a munkahelyük közelében..?

Jakab.gipsz 2016.12.01. 11:59:33

@Sipi [CH]: Te kis pihent agyú, olyan sötét a fejed mint a verem, (de épen ezért kedvellek), egy két apróság elkerülte a figyelmedet.

Igen valóban vagoníroztunk, csakhogy két felé az egyik út Svájcba vitte a gazdagokat a másik pedig máshova ment a csórókkal, de ezt a szelekciót nem a csendőrség ügy-intézte tetszik tudni.
A padlás söprést pedig Rákosi és bűnbandája találta ki, mint ahogyan a spicli és a besúgó rendszert is,. No ez nem tetszett 56-ban, akkor csak megtorpantunk, de megígértük "újra kezdjük Márciusban", Isten malmai pedig nekünk őrölnek, és ez ellen sem te sem ti nem tehettek semmit.
Nyugodjatok bele ne nehezítsétek a saját elmebajos helyzeteteket. Nem mindenki infantilis úgy mint ti.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 12:12:24

@superz:

A liberalizmus egy műszó. A jelenleg használt politikai értelmében legalábbis bizonyosan az.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy, minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.

A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
Amit nem tudnak lenyomni a tömegek torkán a "liberálisok", azt lenyomják a liberalizmusra, "szabadságra" hiavtkozva.

Tehát a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális, politikai, és fizikai agresszióval erőltetik a ballibek az emberekre a marhaságaikat, a migráns imádattól, a multikultúrális Európán keresztül, a nemzetállamok megszüntetéséig, avagy éppen jelen esetben más véleményen levő emberek megsemmisítéséig.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 12:14:30

@Jakab.gipsz:

Hagyd az agyatlan ballibeket. Agyuk nincs, az összes idegenszó amit ismernek az az IQ, de hogy azt eszik vagy isszák arról már fingjuk sincs.

rasztaszív 2016.12.01. 12:18:32

@Ballib cenzúrázók réme 19: aliberalizmus minden fasizmus legnagyobb ellensége.ezért van nektek annyira útban.

chrisred 2016.12.01. 12:20:55

@kneissl: "Kaptak"? Ki adta nekik és kinek a tulajdonából?

Netuddki. 2016.12.01. 12:22:45

@rasztaszív: Nem egészen.
A liberális szót a tolvaj orbán banda burkolt qrvaanyázásra használja. Ami szerint mindenkinek a qrva annyát aki a tolvajlásaikat firtatja. Ennyi.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 12:25:59

@Tibi !:

Nem egészen.
Mivel ti se liberálisak se baloldaliak nem vagytok, így a magadfajta hazaárulóra leginkább a ballib jelző illik.
Ami kifjeezi a demokrácia elutasítását, és a ballib véleménydiktatúra szajkózását egyaránt.

Csakhát a kutya se kíváncsi rátok, és elbukjátok 2018-at is, és ettől baromi idegesek vagytok.

De ez az országnak csak jó.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 12:27:11

@rasztaszív:

Tudod-todum..
Rendszerváltás óta náci diktatúra van minden esetben, amikor nem a ballib elkúrók vannak kormányon.

Unalmas.. Más műsor nincs ?

(Ásít)

high up! 2016.12.01. 12:31:07

Ballib cenzúrázók réme 19 "Légyszi ezt a nyugat majmolást mellőzd, a nyugati melós pontoson úgy meg van szívatva mint a keleti,"

ja de édi már megint, amikor a faluja határánál messzebbre soha nem jutott magyar parasztja ordibál, hogy mlyen szar az élet Nyugaton! Mert majd az illibbant Orbanszku meg matrollcsi meg rogán tolvajtóniaz alternatíva a Nyugati kizsákmányolás ellen, nemde te félkegyelmü fideszbirka?

Olyan jót röhögünk rajtatok nömzöti röghöz kötött lúzereken, ahogy Orbaneszkud elbánt veletek. Hogy 2016-ra az EU 5-ik legszegényebb barakkjává züllesttette le Magyrországot. És az Átlaghülyemagyarja még azt is hiszi, hogy meg tudja magyarázi, hogy ez így miért jó.

Ráadasul annyira elmezuhatntak vagytok ti fideszbirkák, hogy még el is hiszitek, hogy mindenki olyan segghülye mint ti, és hogy mások is bekajálják Orbnaneszku moslékját.

FOLYTASSUK!

Jakab.gipsz 2016.12.01. 12:31:51

@Ballib cenzúrázók réme 19: Hát igen nehéz a fejük mint a kő.

Egy libsivel beszélgetni olyan mint lóval imádkozni, de talán egy lóval is többre mennék, az ugyanis nem csak okos intelligens is.

high up! 2016.12.01. 12:35:50

@Ballib cenzúrázók réme 19:

te féleszű, annyira röhögöm, ahogy elképzelem,. hogy a 90-es években pont így habzott a szád aZ internacionalista liberális Soros ügynök fővezér Orbanszku ellen.

Mesélj már ezen korszakodról pubika, hadd lássuk, hogy hogyan sikerült ilyen múlttal Orbaneszku internetes főtrolljává válnod.

FOLYTASSUK!

rasztaszív 2016.12.01. 12:36:23

@Ballib cenzúrázók réme 19: nem a rendszerváltás óta megy a liberálisozás.amikor erősebben megy,akkor erősödik a fasizmus.minden fasizmus közös jellemzője az elvakult liberalizmus-ellenesség.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 12:39:31

@rasztaszív:

Szóval nincs más műsor.

Nem baj.

Agyő 2018.

MAjd csak felébredtek egyszer.. :DDD

rasztaszív 2016.12.01. 12:40:42

@Ballib cenzúrázók réme 19: a tények makacs dolgok.megértem,hogy vitába nem bocsátkozol.

high up! 2016.12.01. 12:44:48

@Jakab.gipsz: "Egy libsivel beszélgetni olyan mint lóval imádkozni, de talán egy lóval is többre mennék."

Szar dolog ez a mintegy 5-10 magyar libsi az országban, mindegyikük nemcsak hogy elvégezte a Nyócosztáyt, de még tovább is tanult. Szar dolog ám nektek azzal a disznópásztor-lópucoló végzettségetekkel a libsik ellenében vitatkozni, látszik, hogy kurvára szenvedtek attól, hogy tudjátok, hogy menniyre szellemi törék vagytok hozzájuk képest.
Há akkor ényleg inkább maradj a lónál, oszt imádkozz vele, meg még ki tudja mit mindent csináltok együtt.

FOLYTASSUK!

Jakab.gipsz 2016.12.01. 13:30:50

@high up!:
Tudod nem mi mentünk hozzátok tanácsot kérni, hanem ti pofátlankodtatok ide, és egymás fenekét körbe nyalva osztjátok az észt másoknak.
Na hát milyen okos ez az Albert Einstein, ha pedig megkérdőjelezte, "Albertke zsenialitását valaki" azt kigurgattátok minden honnan.
Na ennek vége.

kneissl 2016.12.01. 13:31:16

@chrisred: Kérdezd meg a szüleidet.

high up! 2016.12.01. 13:36:25

@Jakab.gipsz:

ja, ti fidióta munkásparaszt karhatalmisták lennétek Einstein??? Hogy te mekkora lópikulával álmodsz!

FOLYTASSUK!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 14:04:54

@Jakab.gipsz: megprobalom elmagyarazni, hogy felfogd:

teljesen mind1, hogy horthyu cserndore, vagy rakosi avosa, ugyanaz a pszichopata gane. tehat az altalad kepvisel eszmerendszernek mindketto a resze. nem tudsz nacionalista melymaghar lenni annelkul, hogy ne kelljen felvallalnod rakosit is, mivel ugyananak a szarnak a ket vege a horthy-szalasi es rakosi-kadar rendszer. egy epelmeju ember nem tesz kulonbseget a kommunista szarhaziak es a nacionalista szarhazxiak, a sztalinista szarhaziak es a hitlerista szarhaziak kozott. annyi az egesz, hogy mashol tolta ki az anyjuk, de a mentalitas ugyanaz. hogy megprobaljam megertetni egy hozzad hasonlo onkentes plebejussal: teljesen mind1, hogy a szart, amit ket pofara tolsz milyen ideologia menten melyik baromarcu szarta ki. a lenyeg, hogy szar es zabalod.

n3spr3ss0 2016.12.01. 14:13:48

@Jakab.gipsz: Azt sem tudod miről beszélsz,nem is érted mi az a liberális. A te példaképed valószinűleg a Tállai,az egy rendkívül értelmes egyén. A legelőn.

kneissl 2016.12.01. 14:16:56

@Sipi [CH]: A gondolkodó emberek és a nem gondolkodó emberek között feszülő ellentétet az egyik csoport nehezen érti meg és dolgozza fel...

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 14:19:10

@kneissl: igazad van..

evek ota nem jartam blog.hu-n. szivesen mondanam, hogy semmi sem valtozott, de sajnos ez nem igaz. az altalad emlitett ellentet elesebb lett, es a nem gondokodas azota meginkabb sikk, mi tobb, ereny lett.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.01. 14:19:27

@n3spr3ss0:

Bezzeg GYurcsány az észlény.
Akinek az MSZMP intézte az egyetemi vizsgéit, cserébe a spiclickeedéseiért:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 14:23:48

@kneissl: igen, ez nagyon jo, ezen nagyon jot rohogtem amikolr kijott:-)

egyebkent ilyen ballibcenzura, meg gipszjakab, meg ilyenek szerinted ertik mirol is a mondanivaloja...?:-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 14:24:22

@Sipi [CH]: "mirol is a mondanivaloja...?:-)"

marmint mi a mondanivaloja

kneissl 2016.12.01. 14:27:59

@Ballib cenzúrázók réme 19: Bocs hogy szólok, de itt senki nem említette Gyurcsányt pozitív kontextusban.
Észlényként pláne nem aposztrofálták.

Persze, ... kinél mi van beakadva....

Jakab.gipsz 2016.12.01. 14:43:25

@Sipi [CH]:
Felületes vagy és alapvető ismeretek hiányoznak nálad, ha csak ennyit értesz meg a történelemből.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.01. 14:47:55

@Jakab.gipsz: jogodban all ezt hinni...

bar szerintem eppen az a melysege a tortenelemnek, hogy a birkakat terelgetik hangzatos hivoszavakkal, mint isten, nemzet, kommunizmus, fajelmelet es hasonlo bullshitek azert, hogy mas birkakat gyuloljenek es lemeszaroljanak es addig sem jut eszukbe gondolkodni, hogy at vannak baszarintva...

énisfélek 2016.12.01. 14:56:50

A politikusi pálya mára egyenlővé vált a gátlástalansággal, aljassággal és aki emellett még nem korrupt is, azt kicsinálják a többiek. Hogyan várhatjuk el, hogy egy fent leírt becsületes és rendes ember hajlandó legyen egy napra is ezek közé keveredni?

Nagyorrú Barbi 2016.12.01. 15:04:58

A csoportképről hiányoznak szarházi,degenerált büdös bolsi elvtársaid : bajnai,gyurcsótány,meggyesi,horn, meg a többi idióta vörös. Szóval elvtárs felemásra sikeredett károgásod...

énisfélek 2016.12.01. 15:05:26

A néhány becsületes politikust a többi politikus 20-30 éve még csak szánalmas hülyének tartotta. Az utóbbi 20 évben a becsületes politikus már zavarja a többség "szokásos" tevékenységét, ezért villámgyorsan megszabadulnak tőle.

chrisred 2016.12.01. 15:17:34

@kneissl: Minek? Anélkül is tudom, hogy a családomtól csak elvettek ingatlant, soha nem adtak semmit, csak értéktelen kárpótlási jegyeket.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.12.01. 15:20:23

Amilyen a nép, olyanok a politikusai is.

high up! 2016.12.01. 15:25:30

@Nagyorrú Barbi:

te, miért nem gyüssz má haza Angliából, bammeg? Há most má a nömzöti imádottyaid vannak hatalmon, dúl a nömzöti kútúra, ahogy a magyar parasztja azt szereti, há bammeg mijafasznak mosogatol ott kint az imperilaista liberálisoknak??? Akik téged csak egy idegen, analfabéta magyar migránsnak tekintenek??? Oszt még az Ejuból is kiléptek a fajtád miatt???

Magyarázd má el ezt az Átlaghülyemagyar lelki világodat, hogy állandóan az orbanszkuért nyavalyogsz, de vissza azért nem akarsz jönni fullba élvezni a mindennapi áldásait. Pedig má se komcsik se libsik nincsenek még a média közelében sem, csak a fidióta munkásparaszt Übrermensch kurzus. Pont rátok szabva..

FOLYTASSUK!

Netuddki. 2016.12.01. 17:46:07

@Ballib cenzúrázók réme 19: Engem egy mocskos tolvajfidesz bűnpártoló mocsok ne hazaárulózzon! A jó qrva anyád picsáját, azt!

Merlot 2016.12.01. 17:51:36

@Jakab.gipsz: Nem válaszoltál egy kérdésre!
Ha otthon dugod az asszonyt vagy a meleg barátodat, akkor is sikoltozod: Liberáááááális, liberáááális!?
:)))

Jakab.gipsz 2016.12.01. 18:38:55

@Merlot: Ezek vagytok Ti, libsik ezt a színvonalat kedvelitek és ilyenek is vagytok, parazita korcsok.

jolankovacs 2016.12.01. 19:04:19

Sajnos a nem csak a politikusok hülyülnek, hanem az egész ország. Valószínűleg ez ragályos és a ez a cél is. Borzalmas intellektuális viszonyok vannak vidéken, de még a legjobb körökben is. A politikus azért más mint a többi, mert ő reflektor fényben van és pénzért - sok pénzért - hülye.

Jakab.gipsz 2016.12.01. 20:17:11

@jolankovacs: Sajnos egyet kell, hogy értsek megállapításaiddal.

2016.12.01. 23:42:44

@eloi: Teréz Anya egy vallási fanatikus volt, aki a kor színvonalához képest messze kritikán aluli ellátást nyújtott annak reményében, hogy a haldoklókat betérítheti az egyházba. Lelkekre vadászó katkó vámpír volt.

kneissl 2016.12.02. 14:38:57

@chrisred: Miért nem váltottátok be a kárpótlási jegyet?

kneissl 2016.12.02. 14:44:34

@Fuxos (ex bömis):
A demokrácia olyan eszköz, mely biztosítja, hogy ne kormányozzanak és ne tájékoztassanak bennünket jobban, mint ahogy megérdemeljük.
G.B. Shaw.
süti beállítások módosítása