niche

niche

Az ellenzék Orbán kottájából játszik?

2017. november 03. - nicheblog

Az egy baromság (mármint egy nyilvánvaló kommunikációs blöff), hogy az ellenzék Soros kottájából játszik. A valóság még ennél is szomorúbb: akarva vagy akaratlanul, de a magyar ellenzék ma Orbán Viktor szépen megkomponált kottájából játszik. Egy hét alatt erre 3 tökéletes bizonyítékot is szolgáltattak a kiváló ellenzéki politikusok, nézzük sorra ezeket! A cikk végén egy izgalmas kérdés is lesz, remélem segítetek megválaszolni!

A kottáról

Mielőtt külön néznénk a 3 említett esetet, általánosan annyit az orbáni kottáról, hogy az ellenzék egészét, és az egyes szereplőket külön-külön kiválóan szorítja bele a kormánykommunikáció bizonyos ellenszenves sztereotípiákba.
Például: a drogos, felelőtlen Juhász; a kommunista, magyarellenes Gyurcsány; a nagyképű, arrogáns momentumosok. Idáig semmi érdekes nincsen, ez egy világos taktika. A bonyodalom ott kezdődik, hogy egyes politikai szereplők vajon miért nem veszik észre, hogy beszorultak ezekbe a népszerűtlen szerepekbe, amik alapvetően gátolják őket politikai céljaik elérésében? Vagy ha észreveszik ezt a beszorulást, miért nem próbálnak tenni ellene?
Mert ami látszik: akarva vagy akaratlanul, de minden ellenzéki párt, és sok fontos ellenzéki szereplő pontosan azt a negatív képet, azt az önmagának káros sztereotípiát erősíti, amibe Orbánék rakták őket. Így a 4. Orbán-kormány megalakulását addig semmi nem veszélyezteti, amíg mindenki hozza a maga ön- és közveszélyes ámokfutását, amit vicces nagyképűséggel ellenzéki politizálásnak hívnak. Na de lássuk a hét 3 legnagyobb ellenzéki hülyéjét!

Gyurcsány takarodj!

Gyurcsány tehette volna azt is, hogy elkezd kurvajó könyveket írni a baloldalról, de ő inkább úgy döntött, nem áll meg az ország kormányfői székből történő szétverésénél, ellenzékből is folytatja. Táplálja a baloldallal szembeni gyűlölet lángját, hatékonyan és elvitathatatlanul tehetségesen nyír ki különböző ellenzéki politikusokat, és összességében megnyeri a 3. választást is a Fidesznek. 

Nem takarodott el, inkább szítja újra a gyűlöletet magyar és magyar között, a legkárosabb és legütemtelenebb pillanatban mond baromságokat, és igen: előállt azzal, hogy aláírásokat gyűjt a határon túli magyarok szavazati jogának visszavonásáért.

Miért jó ez neki? Az exkomcsi, beszűkült agyú rajongótáborának ez nagyon szimpatikus lépés, így a saját bázisát egyben tartja, és miután sikeresen széttrollkodta a hasonló beállítottságú szavazókra hajtó MSZP miniszterelnök-jelölti projektjét, jogosan számít arra, hogy egyedül indulva is bőven bejut a Parlamentbe, újabb 4 éves felhatalmazást kapva ezzel a további kártevésre. 

Az ügyről: a határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban tényleg nagyon sok a probléma. Konkrétabban: ez az intézményesített választási csalás egy formája. Hosszú lenne kifejteni, hogy miért, de a lényeg, hogy ez a szabályozás így 2-3 mandátummal előrébb hajtja a Fidesz szekerét. Erre azonban nem a jogfosztás a megoldás! Hanem a szabályozás megváltoztatása. Például: szavazhassanak levélben a magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkező, de külföldön élő állampolgárok is; szigorítsák a nevetséges levélben szavazási metodikát stb. 

Ezek lennének a felelős válaszok a problémára. De Gyurcsány olyan választ adott, amivel ismét feltüzelte a jobboldali szavazókat, ami komoly segítség a kormány választási mozgósításához. 

Win-win: a kormány is nyert, Gyurcsány is nyert, csak azok vesztettek, akik nem egy elmeháborodott országban akarnak élni.

Fekete-Győr András - a megmagyarázhatatlan

Kevés figyelemre és becsületre méltó ellenzéki tevékenység van, ugye nem tévedek? Juhász Péter 5. kerületi munkája az egyik ilyen ritka teljesítmény. Sajnos pártelnökként teljesen súlytalan és olykor a teljes fejvesztettség jellemzi a "stratégiáját", de amit Rogán Antallal szemben tett, az gyakorlati és szimbolikus szinten is nagyszerű, és...bárcsak lenne még 50-60 ilyen egyéni körzet az országban, ahol így megdolgozzák a helyi fideszes maffiát.

Na, erre jött a Momentum, amelyik feltalálta a paradoxonnak és az abszurdnak azt a közös metszetét, amit még négyzetre is emelt, leöntött némi parasztvakító értelmiség vakító ál-újvonalas bullshittel, és az eredmény, figyelem:

nem a választási matematika alapján kialakított választási stratégia 

 

Ennek értelmében Fegyőr ráindult Juhászra, ami olyan, hogy egyszerűen felesleges is bármit mondani rá. Tényleg, mit lehet erre mondani? Mintha az egyik csapat középhátvédje egész meccsen a saját csatárát fogná követő emberfogással. 

Mi lehet erre a magyarázat? Nem. Meg sem próbálom megfejteni. Egyszerűen ez egy olyan szintű arrogáns ostobaság, ami nem érdemli meg, hogy megpróbáljuk megérteni.

Kicsit távolabbról nézve a jelenséget: a Momentum feltűnése nagyon jól jött a Fidesznek. Tovább szalámizza az ellenzéki oldalt, ráadásul a kooperáció szándékának és a politikai bölcsességnek a szikrája sincs meg ezekben a srácokban. Szóval eddig is illettek az orbáni kompozícióba, de így, hogy kijelentik, hogy a választási matematikát figyelmen kívül hagyják...a rendszer lényege az, hogy amíg az elvek, és nem a pragmatikus gondolkodás (=választási matematika) az ellenzéket mozgató erő, addig teljesen esélytelen a kormányváltás. 

Élt egy sztereotípia az Momentumról, miszerint kioktató, önző és arrogáns. Én szerettem volna nem elhinni. Erre ők bebizonyították nekem és az összes többi állampolgárnak is, hogy a sztereotípia jogos. Bravúros politizálás, tényleg. 

Tóth Bertalan és csak a  szokásos

A poszt írója elfáradt a poszt végére. Elég fárasztó ugyanis az a tehetetlen düh, amit az ember akkor érez, amikor belegondol, hogy a cikkben említett figurákon múlik az ország jövője. 

Így megfáradva mit is lehetne írni az alábbi jelenetről?

Tényleg hagyjuk az egészet...csak gyorsan annyit: az MSZP szerepe a színdarabban, hogy egy töketlen, megosztott, gyenge, kaotikus, elveit és erejét vesztett, minden megmozdulásában idiotizmust sugárzó bagázs képét mutassák. Így lesznek ők, mint legerősebb "demokratikus" ellenzéki párt, a második bástya (GYF mellett), ami őrködik a NER megdönthetetlensége felett. Elég jól hozzák a szerepüket, kizökkenthetetlenül jól.

Mindeközben: a legújabb mérések szerint minden komolyan vehető kutatónál erősödött a Fidesz támogatottsága. Micsoda véletlenek vannak.

Jöjjön a kérdés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr3413157784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.03. 17:50:19

A ballib ellenzék nem egységes, így miért kellene egyesülnie?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.03. 18:45:30

Azt kellene észrevenni, hogy azok a sztereotípiák nem véletlenül alakulnak ám ki! Egyébként nem a Fidesz "akasztja rá" őket az ellenzékiekre - de nem is ők egymásra - hanem ezek látszanak. Ahogy Szélhámos Dettin is látszik, hogy egy doktriner, "csákázér", férfigyűlölő diktátor! A szoci elnök (Tényleg! Ő elnök még?) meg egy határozatlan, irányítható alak.

Ha nem akarod, hogy ilyen sztereotípiák alakuljanak ki róluk, akkor vissza kellene fogniuk a személyiségüket és el kellene játszaniuk egy szerethetőbb karaktert. De az meg kormányon okozna súlyos problémákat, amikor "visszaváltanának" önmagukra.

Például Zorbán egy tudatosan felépített szerepet játszik, amiből néha kiesik egy kicsit. Mostanában egyre gyakrabban, de Ő is öregszik.

morph on deer 2017.11.03. 21:49:26

“nem áll meg az ország kormányfői székből történő szétverésénél,“

A minél?
Szintén retardált fideszesnek tetszik lenni?
Az a bizonyos “ország szétverése” a jelenlegi orbanista ámokfutáshoz képest a babazsúr kategóráját sem éri el, szivi!

És igen, lehet kezdeni óbégatni, de szerintem semmi oka a visszavonulásra!

Nem tetszik amit csinál?
Lehet jobban csinálni, és ezen az úton legyőzni! Lehet jobbnak lenni, nem tiltja senki és semmi! Miért nem?

panteon 2017.11.04. 09:44:16

Van ebben az országban még olyan hülye aki elhiszi, hogy valamelyik párt azért jön létre mert az "Ország érdekében" akar valamit tenni????!!!
Ne röhögtessetek!!
A képviselői munkával kurva jól lehet keresni, számla nélkül lehet költség téríteni, semmi más nem fontos ezeknek!
Mindegyik baloldali gyülevész banda meg van győződve, hogy csak neki van igaza! Na innentől el van k@va az egész.
A fiatalok rájöttek, hogy munka nélkül, hogy lehet jól keresni: Politikusként.
LMP, Momentum, Együtt, MSZP stb. El lehet menni dolgozni.
Majd ha valamelyik azzal kezdi a választási programját hogy:
1. Csak 2 diplomával lehet valaki képviselő (Pl. Közgazdász, jogász)
2. 2 felsőfokú nyelvvizsga (Eszperantó kizárva)
3. Az illetményük a mindenkori minimálbér háromszorosa.
4. Nincs költségtérítés, csak ami mindenki másnak (BKK bérlet, vagy 14ft benzinpénz km-ként)
5. Nincs albérlet hozzájárulás.
6. 20 év versenyszférában eltöltött munka.
Ha valaki ilyen feltételek mellet vállalja a munkát, elhiszem, hogy az Országért akar valamit tenni.
Nekem egy 20 éves karosszérialakatos, meg villanyszerelő aki soha életében nem dolgozott, ne akarjon Országot vezetni.

6.Lenin 2017.11.04. 09:49:55

Egyetlen értelmesnek látszó észrevétel:

"A poszt írója elfáradt a poszt végére. Elég fárasztó ugyanis az a tehetetlen düh, amit az ember akkor érez, amikor belegondol, hogy a cikkben említett figurákon múlik az ország jövője. "

Szerintem nem csak a poszt írója fáradt bele a hülyeségbe, hanem a szavazók is. Feltették magukban a jogos kérdést: ezek talán jobbak lennének?

Az egészben az az érdekes, hogy 14 után ismert volt már a kormányváltás lehetősége, de eltököltek 4 évet. A másik: senkinek nem jutott eszébe, hogy a kormányon lévőket szidni az kurva kevés? Miért nem próbálták a választókat arról meggyőzni, hogy van jobb kínálat?
Talán azért mert nincs?
Ha Soros terv egy faszság, akkor Orbán kottája ennek a duplája.
Legjobb lenne, ha ez a fasz társaság 18-ban végleg eltűnne, és utat engedne-ha lenne- egy normális ellenzéknek.
Szerintem.

vaffanculo 2017.11.04. 10:09:05

@6.Lenin: nagyon jól beszélsz. És ha az a normális ellenzék egy konzervatív csapat lenne, az hab lenne a tortán :)

6.Lenin 2017.11.04. 10:10:02

Még 1 észrevétel az Orbán kottájáról:

Lajoska a nászéjszakán előveszi a .....

-Szívecském, tudod mi ez?
-???
-Ezzel szereznek a férfiak örömet a kedvesüknek.
-Ezzel? Láttad már a szomszéd Béláét? Na, azzal lehetne.

Ne ringassa már magát az ellenzék hülyeségekben. A választók arra ugranak, ami az ő érdekeiknek is megfelel, még akkor is, ha nem teljesen tökélete, de jobb a felkínáltnál.

6.Lenin 2017.11.04. 10:19:43

@vaffanculo:

Felőlem lehetnének baloldaliak, liberálisok ( nem szadeszesek), hiszen ezeknek a felosztásoknak ma már nem sok értelmük van a gyakorlatban. Hiszen a választók hovatartozása (érdekeik) sokszínűek.
Hab a tortán az lehetne, ha egy sokak érdekeit, képviselő lehetőleg minél nagyobb szövetség irányítaná az országot, benne a sokszínű polgárok , sokszínű érdekeit figyelembe véve.
(és még akkor is maradnának vesztesek, ellenérdekeltek)
Na, ez egyhamar nem lesz Mo-on az tuti, sajnos.

fidesz maszop dk egykutya 2017.11.04. 10:21:02

Az MSZMP nem veszett el, csak átalakult. Fidesz-Maszop-DK, meg a többivé. A lényeg, hogy mert a régi rendszert nem volt fenntartható, legyen valami más, de az "elvtársak" maradjanak a helyükön, a bunkó paraszt meg azt higgye, hogy történt valami változás, és hogy ő választhat.
Jól csinálják az "elvtársak".

Petitprince 2017.11.04. 10:27:25

Egy olyan helyen, ahol szellemi teljesítmény alatt zsebkendőnyi területeken gyakorolt lázas nyüzsgést értünk, ilyen dolgok sajnos megtörténnek...

vaffanculo 2017.11.04. 10:29:27

@6.Lenin: Egyetértek. Ilyen szempontból szimpatikus a Momentum, hogy nem "oldalak" mentén akar politizálni. Ugyanakkor ők is beállnak a (potenciális) elkúrók sorába azzal, hogy nem hajlandóak senkivel szövetségre lépni. Ahogy ezt fentebb poszt toló is kifejtette.

midnightcoder2 2017.11.04. 10:35:49

Igazából a magyar baloldallal - és nem csak a magyarral - az a fő gond, hogy elavult.
Anno a baloldal egy tök jó és igazságos dolog volt az ipari forradalom környékén amikor létrejött. A munkások érdekeit védték a tőkésekkel szemben, és erre akkoriban igencsak szükség is volt. És ami a lényeg: megvoltak az eszközeik is ehhez. Szervezték a szakszervezeteket, a sztrájokokat, ment az utcákon a tüntetés hogy munkát, kenyeret!. Persze ezzel már akkor is volt egy pici probléma: a népnek istenigazából már akkor sem a meló hiányzott, hanem a kenyér.
Csakhogy, a világ megváltozott. A melót manapság már elég nagy részben gépek végzik, és ez az arány csak növekedni fog. Ráadásul a termelés az elmúlt 40 évben szépen áthelyeződött Kínába, így ha nagyobb mennyiségű proletárt akar valaki egy kupacban látni, elég messzire kell utaznia.
Ezen a tájon már csak munkavállalók vannak és nem munkásosztály. Ezek a munkavállalók egy-egy kisebb cégnél, vagy egyre inkább mint freelancerek tolják a szekeret, és eszük ágában sincs sztrájkolni, mivel tudják, hogy ezzel első körben leginkább saját magukkal csesznének ki.
Így aztán a baloldalnak odalett a tömegbázisa is, és az eszköztára is. Ezért aztán áttértek a dolgozók helyett a csórók érdekeit védeni - és nem csak az itteniekét. Csakhogy ezen a vidéken a csórók nagy része hátrányos helyzetű, és ezek preferálása a dolgozók rovására nem annyira nagyon teszi boldoggá a népet. A másik oldalról igazából a hátrányos helyzetűeknek sem jó annyira ez, mivel a baloldal nem a csóró állapotuk megszüntetésében érdekelt - elvégre akkor elveszítené a tömegbázisát - hanem a segílyke osztogatásában ami konzerválja a helyzetüket, sőt növeli az arányukat.

6.Lenin 2017.11.04. 10:36:51

@vaffanculo:

Lehetnének ők is, ha a választók előtt világos lenne, hogy kinek az érdekeit is képviselik valójában.
Jó példa a Juhász népetképviselő csodalény, rögtön felháborodott, amint veszélybe került a parlamentbe kerülése . Mégse a kormányváltás a lényeg? Persze jobb egy biztos anyagi háttérrel bekiabálni a partvonalról, mint lyukas gatyában kunyerálni a megélhetésért.

makacsfolt 2017.11.04. 11:01:38

Ha még nem esett volna le a magyar kormány már csak orosz bábkormány és a Soros terv is orosz dezinformációs propaganda, ezért hagyta őket ott Simicska 2012-ben az oroszok miatt.
Nem véletlen a Paks projekt, a metro, meg még amit még nem tudunk. Ezektől csak úgy tudnánk megszabadúlni, hogyha mint Németországban vagy Olaszországban amerikai csapatok állomásoznának, láthatólag az USA nélkül nem tudjuk magunkat megvédeni az Orosz befolyás szerzéstől.

6.Lenin 2017.11.04. 11:10:52

@makacsfolt:

Kezdem én is kurvára unni az orosz kaviárt. Hiányzik már a pörkölt nokedlival, de félek olyasmit enni.
Meg tényleg sokkal biztonságosabb lenne, ha kertemben amerikai rakétarendszerek virágoznának tavasszal.
Neked kimaradt, hogy tagjai vagyunk a NATO-nak? Az EU-t nem is merem szóba hozni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 11:10:55

@makacsfolt:

Az amerikai elit jelenleg polgárháborút folytat, plusz az USA gondjai hatalmasak, nem fognak addig Mo-on bevatkozni, míg az orszég nyíltan nem megy szembe az atlantofasiszta érdekekkel,

midnightcoder2 2017.11.04. 11:11:56

@makacsfolt: Jelen pillanatban egész Európa az USA befolyása alatt áll, mind gazdaságilag, mind politikailag, mind katonailag. Az USA pedig úgy táncol, ahogy Izrael fütyül.

makacsfolt 2017.11.04. 11:45:33

1. Állítsuk meg Brüsszelt.
2. Hende csabát azért rúgták ki mert amerikai helikopterket akart venni, és azóta se vettünk semmilyen hadieszközt, valami azt súgja, hogy ebben is az oroszok keze volt.

vakapad 2017.11.04. 12:14:05

@morph on deer:

"Szintén retardált fideszesnek tetszik lenni?"

Ja.

2017.11.04. 12:28:14

Mennyi baromságot össze tudtok firkálni :) Soros-terv nincs, Orbán kotta van, mi ? Hát persze, ökrök :)

"Például: a drogos, felelőtlen Juhász; a kommunista, magyarellenes Gyurcsány; a nagyképű, arrogáns momentumosok." De hát tényleg azok.

Az ellenzék kretének gyülekezete. Pont.

Solo_ 2017.11.04. 12:35:53

Gyurcsány szítja a gyűlöletet mi? Nem ám Orbán, meg a Fideszes banda. Pffff

6.Lenin 2017.11.04. 12:40:56

@Jericho.:

+ te pl. Már észre sem veszed.

illaim 2017.11.04. 12:42:58

Napok óta azt látom, hogy különböző blogokban, magukat véleményvezérnek hitt alakok, az ellenzéket ekézik!
Miközben a 444.hu egy összeállítást készített Orbán 100, igen jól látjátok száz tényekkel cáfolt hazugságáról! Annak az Orbán Viktor hazugságairól, aki azt hazudta a hívei képébe, hogy ő soha nem hazudik! Azért írtam híveit, mert aki nem vakegér fidesstálib, az eddig is tudta, hogy egy hazug köpönyegforgató! Csak kérdezem! Ha annyira aggódik a poszter az ellenzéki pártokért, akkor miért nem támogatja őket a feltárt hazugságok terjesztésével, ellensúlyozva az aljas fidesses propagandát!
Az ellenzék hibáinak a sulykolásával csak a fidess propagandáját segíti a hű de aggódó posztíró!

Cycmen 2017.11.04. 12:50:10

@morph on deer: És igen, lehet kezdeni óbégatni, de szerintem semmi oka a visszavonulásra!

Szerinted! Naná! Gátlástalan arrogáns hülye és mivel te is az vagy, tetszik neked!

Cycmen 2017.11.04. 12:53:39

@illaim: Napok óta azt látom, hogy különböző blogokban, magukat véleményvezérnek hitt alakok, az ellenzéket ekézik!

Én is és nagyon tetszik.

gregor man 2017.11.04. 12:55:04

Sok téveszme van a világon.
Például a magas koleszterintre alacsony zsírbevitelt ajánlani épp olyan hülyeség mint nemzetegyesítés okán szavazati jogot adni határon tűl élőknek.
A következmény: Pénzadományok szavazatvásárlási célból, ami haragot szül itthon a külhoniak ellen.

A szavazati jog megadása előtt nem volt ilyen probléma, ergo annak elvétele, csak átmenetileg okoz zavart a szerényebb gondolkodási képességűek körében, hosszabbtávon pont gyűlületcsökkentő, s így nemzetegyesítő hatása lesz.

Cycmen 2017.11.04. 12:57:47

@Jericho.: Gyurcsány szítja a gyűlöletet mi? Nem ám Orbán, meg a Fideszes banda. Pffff

Persze hogy a Fidesz is! Hát egy ilyen tetves társaságot lehet szeretni mint a retard ballib?

6.Lenin 2017.11.04. 12:58:09

@illaim:

"Napok óta azt látom, hogy különböző blogokban, magukat véleményvezérnek hitt alakok, az ellenzéket ekézik!"

Évek óta azt látom, hogy különböző blogokban (médiában, Parlamentben, gyűléseken, tüntetéseken), magukat véleményvezérnek hitt alakok, a kormányt ekézik.

A választó meg csak néz, mint vak a moziban, hogy ettől mikor lesz valami is jobb neki?
A legegyszerűbb megoldás a másik ekézése, de ez a halott fenekén a csókkal egyenlő.
Szerintem.
Mikor fog már valaki olyat kínálni, ami hihető is?

morph on deer 2017.11.04. 12:58:37

@Cycmen:
Na látod!
Tudod te a megoldást, ha igyekszel!

Pedig előttem is nyitva állt a nagy lehetőség, hogy orbanista seggnyalonc legyek, de sajnos kiderült, hogy én a gerincesek osztályába tartozom, így alkalmatlan vagyok a felcsúti ganajtúró előtti hajbókolásra, meg a gyomrom is túl érzékeny a melóhoz a barnanyelvű csúszómászók között.

Így aztán maradtam “gátlástalan arrogáns hülye” - és nem bántam meg!
:))

Solo_ 2017.11.04. 13:02:47

@6.Lenin: mindenesetre a nemzeti-populista jobboldalról gyűlöletkeltéssel vádolni Gyurcsányt kábé annyira hiteles, mint ha Himmler vádolná kegyetlen kőszívűséggel Szálasit.

6.Lenin 2017.11.04. 13:07:59

@morph on deer:

"Így aztán maradtam “gátlástalan arrogáns hülye” - és nem bántam meg!
:)) " nem sok vizet zavarva, megoldást is csak neked nyújt, mert olyan jó kiadni, ami belénk szorul, egészséges, de ezen kívül nagy jelentősége nincs.
Mint az éjszakai magömlés, megspórol az ember egy izzasztó kefélést, de a megkönnyebbülés megvan.
Fordul az ember egyet, alszik tovább, jobb esetben mosolyog is egyet. Na, bumm, kit zavar.

2017.11.04. 13:10:02

@illaim: "Az ellenzék hibáinak a sulykolásával csak a fidess propagandáját segíti a hű de aggódó posztíró!" - sőt poSStíró, nem?
hát igen, nektek láthatóan egyszerűbb siránkozni meg fröcsögni, mint dolgozni és szembenézni az óriási hibákkal. csak akkor az eredményét is el kéne tudnotok viselni

6.Lenin 2017.11.04. 13:11:00

@Jericho.:

Mindenki, mindent másként, másnak érez.

-Szívem, betetted már?
-Már régen.
-Akkor jajj, jajj!

Solo_ 2017.11.04. 13:14:06

@6.Lenin: A különbség csak annyi, hogy míg Gyurcsány a populista nemzetiek bütykére lép, amikor a vérmagyar határontúliaktól (szegényektől) megvonná a szavazás jogát, és ezért szerintük gyűlöletet kelt (a piszok), addig a Fidesz egész retorikája és tartalmi proparagandája épül a gyűlölet keltésre.

Mert mit is mond a Fidesz?

- ellenségeink a liberálisok
- ellenségeink a szocik
-ellenségeink a migránsok
- ellenségeink az ellenzéki pártok
- ellenségeink a civilek
- ellenségeink az amerikai demokraták
- ellenségeink a muszlimok, buddhisták, ateisták, pirézek
- ellenségeink Soros György emberei
- ellenségeink a brüsszeli vezetők
- ellenségeink a zsidó nagytőkések
- ellenségeink a nemzetközi pénzvilág tagjai
- ellenségeink a szlovákok és románok (szinte minden szomszédunk)
- ellenségeink az EU baloldali és liberális képviselői
- ellenségeink a munkakerülők és segélyekre szorulók
- ellenségeink a tiltakozó tanárok
- ellenségeink az aláírás gyűjtők, népszavazást akarók
- ellenségeink a másként gondolkodók
- ellenségünk a transparency international
- ellenségünk minden honlap, blog és portál, amely kritizál

6.Lenin 2017.11.04. 13:24:59

@Jericho.:

Amennyiben én most kb ugyanennyit felsorolnék, hogy mit gondolok Gyurcsány részéről gyűlöletkeltésnek-mert lenne mit- megoldást jelenten a szavazni szándékozóknak bármiben is?

Csak felosztaná a közösséget néhány táborra, ki, kit is gyűlöl, vagy ki, mit tart annak a másik részéről.

Előre meg egy lépést se. Mi értelme?

Solo_ 2017.11.04. 13:45:35

@6.Lenin: nagy különbség hogy TE mit gondolsz és az között, hogy mit tolnak 10 millió magyar arcába null 24 -ben a kormány kezében lévő média felületek.

illaim 2017.11.04. 13:45:43

@6.Lenin: Mintha elfelejtetted volna az "elmúlt nyolc év "ellenzékben lévők nyilatkozatait, melyben voltak szívesek felhívni az akkori kormány figyelmét, hogy az ellenzék feladata, a kormány intézkedéseinek ekézése! LOL
Ez nálad csak akkor érvényes, ha a jelenlegi kormánypárt van ellenzékben, vagy egyetemes?
A feltárt és tényekkel bizonyított hazugságok, a "soha nem hazudok"vezértől már el sem érik az ingerküszöbödet? Ja, szóval te is a jezsuita kettős mércével méred a történéseket!

illaim 2017.11.04. 13:49:52

@aleksz róz: Te nekem magyarázol szembenézésről? Aztán te szembe tudsz e nézni a "soha nem hazudó"
vezéred hazugságaival? Vagy te minden szart megeszel amit a vezéred eléd tár? Csak ennyire értékeled magad?

6.Lenin 2017.11.04. 13:58:56

@illaim:

Sehol nem azt írtam, hogy ellenzem az ellenzék bírálatát a kormánnyal szemben.

Szerintem a legjobb bírálat, ha megmutatom, hogy én azt, amit ők rosszul csinálnak-szerintem-én miként oldanám meg.

-Te szemét.
-Nem én vagyok szemét, hanem te.
-Nem igaz, mert Y is azt mondja.
-X meg azt, hogy te vagy szemét.
-De X-nek nincs igaza.
-Szerintem meg Y téved
.
.
.
.
-Elnézést, szeretném megkérdezni, hogy Ön kire fog szavazni tavasszal?
-Hát? Senkire.
-És Ön?
-Talán a legkisebb rosszra.
-Önt is megkérdezem.
-Én a Ferire, mert olyan becsületes.
-Ön?
-Én a Petire, mert olyan szépen fütyül.
.
.
.
-És végül megkérdezném, hogy Önök szerint jobb lesz ezután?
- Ki a faszt érdekel, de nehogy má a másik szemét nyerjen.
.
.
Van értelme így?

illaim 2017.11.04. 14:24:16

@6.Lenin: Megint mellé beszélsz, de már megszoktam! LOL
A "soha nem hazudok" hazugságairól mi a véleményed Vlagyimir?

6.Lenin 2017.11.04. 14:30:44

@illaim:

Nem érted, vagy nem akarod megérteni?

Te felsorolod, hogy Orbán mit hazudott eddig, én meg a többiek hazugságait.

Lépünk tőle valamit is előrébb? Szerintem semmit. Ezt mutatja a jelenlegi helyzet is.

Mindenki kiüríti az epehólyagját, lenyugszik-jól odamondtam a szemét bandának- aztán megy minden tovább a régi kerékvágásban. Fasza. Megcsókoltuk a halott seggét.

Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő (törölt) 2017.11.04. 14:30:47

Soros kotta nincs, mert az nyilvánvaló, hogy hülyeség. De Orbán kotta van, ez a napnál világosabb, nem is kell magyarázni. A kormányoldalon mind hétpróbás gazemberek ülnek, de az ellenzék emberei nem gazemberek, csak a Orbánék teszik be őket negatív szerepbe.

Na az ilyen gyermeteg kommunikáció miatt tart itt az ellenzék. Mármint azon túl, hogy az előző nyolc év alatt nagyjából annyit tudtak kihozni magukból, hogy újabb és újabb szervezeteket dobnak be, amik kb ugyanazt tudják: szerezzük vissza a hatalmat, aztán majd lesz valami.

Nem Orbán kotta van, hanem az ellenzék ennyire balf*sz. Orbán kiváló taktikai érzékkel rendelkezik, hülye lenne nem kihasználni.

Azt hiszitek, hogy az emberek körében olyan népszerű a kormány? Frászt... De amíg szavazhatsz Orbánra, ahol nagyüzemben tűnik el a közvagyon, de az ország bizonyos kérdésekben kiáll nemzetközi szinten az érdekeiért, addig még mindig ők a legjobb alternatíva. Szavazunk a ballibek n+1-ik reinkarnációjára? Azokra, akiknél a pénzcsapok ugyanúgy maxra vannak járatva, de még ki is szolgáltatják az országot idegen érdekeknek? 2010 előtt már ott tartottunk, hogy ha az EU-ból mondanak valamit, akkor az szentség, és azt bizony gondolkozás és ellenkezés meg kell csinálni, akkor is, ha nekünk rossz... Meg alázkodjunk meg a Szlovákok, Románok, Ukránok előtt még akkor is, ha belénk rúgnak!? Ezt hozzuk vissza? Volt 8 évük, nem nagyon lett jobb..

Ha a mostani ellenzék tényleg az országot szeretné, akkor fogná magát és hátralépne, és teret engedne másoknak- Amíg ők vannak, addig marad Orbán, és marad a közvagyon további kifosztása...

Bafana 2017.11.04. 14:43:21

Szerintem a csúcsböszmeség Hiller Piftáé volt a Hír TV-ben. Hemperegve röhögtem a szerencsétlen balfaszon. Akit érdekel:
hirtv.hu/ahirtvhirei/mar-egyezkedik-az-mszp-es-a-dk-1405108
11:00-tól jön a beszaratós rész.
Lényeg:
AZ Mszp tárgyalásokat folytatott a DK-val.
Hiller haver:
-Ez egy hosszú és érdemi megbeszélés volt.
Kálmán Olga:
-Döntés is született?
-Nincs még végeredmény, de abban állapodtunk meg, hogy mindenben, amiben meg lehet állapodni, abban lesz megállapodás.
K.O. visszakérdezett, emberünk hót komoly arccal belehámozta a képernyőbe a fingot.
Padlót fogtam!

6.Lenin 2017.11.04. 14:46:08

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő:

"Ha a mostani ellenzék tényleg az országot szeretné, akkor fogná magát és hátralépne, és teret engedne másoknak-"

És mi lenne az őket imádókkal? Nem azért vannak, pedáloznak a hatalomért, mert vannak akik imádják őket?
Miként lehetne meggyőzni az egyik, vagy a másik tábort, hogy akiket imádnak azok tulajdonképpen gazemberek (természetesen mindig a másik szerint)?

Cycmen 2017.11.04. 15:39:22

@morph on deer:" előttem is nyitva állt a nagy lehetőség, hogy orbanista seggnyalonc legyek, de sajnos kiderült, hogy én a gerincesek osztályába tartozom"

Mert te egy jellem vagy! Mindenesetre a Gyurcsányizmus olyan mint a buzulás, jobb ha nem dicsekszel vele!

morph on deer 2017.11.04. 16:37:35

@Cycmen:
Az a Trabant volt, meg a “megesett lány” - a család szégyene :)

Én nem Gyurcsányizmusnak nevezném. Ugyanis nem arról van szó, hogy a Gyurcsányért rajonganék, hanem arról, hogy rühellem a gondolkodás nélküli gyurcsányozást, főleg azért, mert jórészt még mindig a tíz évvel ezelőtti fideszes narratívára épül, aminek java része már akkor sem volt igaz.
A legszebb az, hogy még mindig lankadatlan vehemenciával támadják, tekintve, hogy még mndig ő az, akitől orbánt kileli a hideg, az ellenzék meg őt okolja a saját hibáiért.
Szóval gyakorlatilag minden oldalról gyepálják, de ő kopásálló, úgy látszik.

2017.11.04. 17:19:06

@illaim: te egy gyűlölettől elvakult, beteg lelkű ember vagy. ez tény.
hogy mitől lettél ilyen, az már véleményesebb, de szerintem erősen közrejátszik benne a ballib oldalról lassan 30 éve tartó gyűlöletkeltés
(ami semmivel se szebb és eredménytelenebb, mint a fideszes. sőt, időnként még rosszabb is, mert ti a magyar nép egyes csoportjai között (vagy egyenesen bármi ellen, ami magyar) szítjátok a feszültséget. és gűlölheti a faluban a paraszt sorost meg a sose látott migránsokat, annak semmi hatása nem lesz a gyűlöletük tárgyára.

nincs "vezérem".
miért enném meg a szart, amit orbán elémrak, nem vagyok fideszes.
te láthatóan tényleg megeszed a szart, amit elédraknak, aztán fröcsögve követeled, hogy egye meg mindenki, ha pedig valaki nem akarja megenni a szart, akkor elkezdesz kiabálni, hogy szart eszik.

nevetőharmadik 2017.11.04. 19:00:45

@illaim: Azért, mert ez a bizonyos ellenzék nem hajlandó elvégezni azt a munkát, ami az Orbán leváltásához szükséges, pedig pontosan tudjuk, hogy milyen az Orbán, és hova való.

6.Lenin 2017.11.04. 19:15:52

@nevetőharmadik:

A választók pedig tudják milyen az ellenzék és hová való. Szerencsére néhányuk már a helyén van (SZDSZ,MDF, stb ) a többiek jövő tavasszal követik őket. Mások csírájukban halnak el.

Az a bizonyos ellenzék még nem létezik, sajnos.

illaim 2017.11.04. 20:18:29

@aleksz róz: Mit nem írogatsz? Aztán részletezd már légyszíves mi volt gyűlöletkeltő a beírásomban? te piciny bogárka! Ha kérhetlek ne vetítsd ide a képzelgéseidet, mert én nem tudok rajtad segíteni! Egy szakorvos talán tudja kezelni a problémádat, fordulj hozzájuk! LOL

illaim 2017.11.04. 20:42:40

@6.Lenin: Megint mellébeszélsz Vlagyimir! Ráadásul öntelt gőggel érthetetlenséggel illetsz! LOL
Csak kérdeztem valamit tőled, de amint látom nem fogta át a tudatod! Lefordítom, hogy számodra is érthető legyen. Az Orbán Viktor bácsi azt nyilatkozta egy beszéd megvágott változatának nyilvánosságra kerülése után, melyben olyan mondat szerepelt, hogy hazudtunk éjjel nappal,szóval erre mondta, a saját szájával, hogy ő sohasem hazudik! Aztán most egy hírportál, legkevesebb 100 esetben tényekkel bizonyította, hogy de igen! Az egyik bevallotta, a másik álságosan tagadta! Azt ebben te nem látsz semmi érdemlegest, legalább is az ideírt válaszodat nézve! Amikor bebalzsamoztak a gerincedet is kiszedték, nem csak a gyorsan bomló belső szerveidet?Kezdesz komolytalan lenni Vlagyimir! :-))))))

2017.11.04. 21:06:12

@illaim: "Aztán részletezd már légyszíves mi volt gyűlöletkeltő a beírásomban?" - és még félanalfabéta is vagy. ez is tény.

6.Lenin 2017.11.04. 21:09:21

@illaim:

Minden politikus hazudik (nem csak ők) ezen már néhány évtizede én nem csodálkozom. Bár ki, mit ért hazugságon az megérne egy misét.
Nem erről írtam, azt nem érted.
Te ezt leírod nekem, mit vársz? Védeni fogom Orbánt mint egy anyatigris?

Tudom, hogy mivel szokták vádolni, pl a Torgyánnal kötött koalícióval. Hányan kötnek kényszer koalíciót? Merkel most mivel küszködik, vagy az osztrák pacák ? De ez is lényegtelen.

Te leírod-mert úgy érzed-, hogy OV hazudik...
-Nem .
-De igen.
-De nem.
-De igen, nagyon is.
És így a végtelenségig.

Léptünk valamit? Ezt nem érted. Ha hazudik, le kell váltani. Kire? És itt kezdődnek a problémák. Ezt sem érted.
Ne foglalkozz a gerincemmel. Inkább gondolkozz.

-Gizike maga nagyon szép és okos nő (feküdj már le az anyád szentségét, miért tépem itt a szám, mit gondolsz)
-6. talán túldicsér, teljesen belepirulok.
-Ugyan Gizike, ilyen nővel eddig még nem találkoztam ( a nyavalya törne ki, meddig kell még pofáznom, lassan elmúlik a viagra hatása. oszt mehetek a fenébe)
-6. maga csak bókol nekem.
-Gizike teljesen megőrjít. (na ez speciel igaz , mindjárt elborul az agyam)

Vagy szerinted...

-Gizike maga egy randa és buta bige, de őrjítően jó teste van, és szeretném megdugni. Rendben?
-Rendben, lenyűgöz az őszintesége 6. Elő a bránert, oszt tóljad Jenő.

Igen? Így megy ez?

Tisztességes Természettudomány 2017.11.05. 08:07:02

Sokszor elmondták már, de igaz: a baloldal saját magával van elfoglalva a választók képviselete helyett.
Ezt a választók megérzik, és megbüntetik a baloldali pártocskákat. A baloldali pártocskák olyannyira szűklátókörűek, hogy tevékenységük jó részét Budapesten végzik, így a Fidesz tönkreveri őket vidéken.

Tisztességes Természettudomány 2017.11.05. 08:15:31

@midnightcoder2: Teljesen igaz, amit a baloldal elavultságáról írsz. Elég csak megnézni, hogy milyen szakszervezetek hallatják a szavukat a médiában. Vasutasok, pedagógusok, postások, rendőrök. Ezek mind a mi adónkból élősködnek, pedig idejük nagy részében megkérdőjelezhető minőségű munkát végeznek.

Tisztességes Természettudomány 2017.11.05. 08:23:33

@illaim: Tényekkel cáfolt hazugságok? Ne röhögtess. A 444 szerint ilyeneket "hazudik Orbán":
- A brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek, Brüsszel Soros befolyása alatt áll
Pedig ez igaz, csak a ballib oldal azt mantrázza, amit hisz, nem azt, amit lát.

A többi 99 "tény" is csak propaganda, a 444 kiszolgálja a nemzetközi elitet, nem lepődünk meg rajta, hogy ilyeneket írnak.

Frick László Intézet 2017.11.05. 08:30:16

Az Orbán-kottája a rencervá'tás utáni politikatörténet legröhejesebb önfelmentő konteója. Azt feltételezi, hogy Orbán konyít valamit a mai kommunikációhoz. Egy olyan propaganda talyiga, ami közpénzből milliárdokat költ a "szegény öreg 87 éves bácsi" nevére átkeresztelni a mai USA külpol lényegét, a Joint Vision 2020-at, a CIA szokásos rutin eljárásait. Amihez Sorosnak max annyi köze lehet, hogy pecsételi át az amerikai adófizetők és adómegkerülők épénzeit Civil Dotation pecséttel...

És ezt a milliárdos, ósdi, elavult kampányt az Amerika Hangja magyar adása egy délután egy Soros-plakát mém pályázatban fillérekért romba dönti. Az egyik jógyerek, az mindegy is, hogy fotosopban, vagy a fiztkaipiacon, "Büdös zsidó!" felirattal és Dávid-csillaggal mémeli az egyik plakátot. Ez azon az estén még cuki tréfike, másnaptól azonban állandó illusztráció, ma pedig ott fekszik az EP parlament vizsgálóasztalán, mint antiszemitizmusra bizonyíték.

Másik: Egy jógyerek 650 Ft-os jelzőfilccel összefirkálja a gyermekvasúthoz vezető út padjait, beküldi az Amerika Hangja magyar adásába és tessék: kb 1 Mrd Ft-nyit rombol a kontár kampányon.
Orbánék balfasz és ostoba, önellenható és elavult kommunikációja mellett az annyira okos és ügyes ellenzék még játszik is Orbán kottájából?
Orbán akadályozta meg az orbánváltó nagykoala felállását? Orbán fikázta Botkát és az MSZP-t? Fogjatok már gyerekek egy seggszájgépet és túrjátok már elő: A jógyereksajtó, index, 444 hvg stb a FIDESZ után az MSZP-t fikázta a legtöbbet, többet gecizték az MSZP-t, mint a Jobbikot!

Amikor már 2014. jó lecke volt arról, hogy az MSZP stabil mnásfél milliós szavazóbázisa vagy az MSZP-re szavaz vagy el se megy szavazni. Nem lehet róluk szavazókat le-aggykirály-katonázni.

Esetleg Orbán-nak az smakkolhat, hogy nem mertek a valódi okokkal szembenézni és ilyen "büdösruszkik hekkelték föl Trump-ot!" szerű siralmas önhazugságokon kompenzáltok a tanulságok összefoglalása helyett.

Frick László Intézet 2017.11.05. 08:32:06

@6.Lenin: Egy igazmondó politikusnak annyi élete nem lenne, hogy az alapszervezetből a járásiba bejusson. Volt egyszer egy őszinte politikus, Kozirjevnek hívták, mondott valami igazat az orosz gazdaságról és negyedóra alatt csődbe is ment, azért tartott sokáig, mert 1997-ben a tőzsdék még televízión követték a Duma üléseit.

Frick László Intézet 2017.11.05. 08:35:33

@illaim: Bár egyébként Gyurcsány őszödi beszéde egy faszt se szólt iogazságról. Kb a tartalma ez: "A mór megtette kötelességét,legyőzte nektek a cigányt, de nem megy, mert ti sem vagytok okosabbak, sőt, senki nem tud semmit, csak én, nem A Gyurííí [Surányi György] se tud semmit.Ám én mimindent tudok rólatok [ a sok ~tunk~tunk valójában ~tatok ~tatok!] És: Ha éb egyszer kinyitom a számat! Ha én elkezdek rólatok beszélni! Erről szól valójában a beszéd. És most (is) ki is nyitotta a száját "Nemiszámít Már" Ferenc :D a 20% eltett pénzekről :D [ami amúgy 40% volt, de mindegy)

Frick László Intézet 2017.11.05. 08:38:05

@Jericho.: Vérmagyar? Akik idekint, Magyarországon csak büdösrománok? - Úgy besérültek 2004-ben párt- és oldalfüggetlenül, hogy nemigen akarnak ők már semmit.

Amúgy meg ez a határontúliság neccces, mert a fagyasztottkajazabáló Märchen- és Wonderlandi "Soha már nemjövünk vissza magyar" szavazata viszont jó határontúli szavazat, mi? :D

Frick László Intézet 2017.11.05. 09:13:16

@Jericho.: Mennyivel könnyebb a Jók és igazak-nak! Nem kell megoldaniuk problémákat, elég bármilyen problémát az Orbán Viktor nevű problémára lecserélni:
-mélyszegénység= Orbán miatt
-Kitántorgááás!4!4! = Orbán miatt
-szergészségügy= Orbán miatt
-szaroktatás= Orbán miatt
-összes metró= Orbán miatt
-szarokazutak= Orbán miatt
-migráns jamborre a Keletináál [2015.]= Orbán miatt
-azakár hogy továbbmentek = Orbán miatt
-szar az autóm= Orbán miatt
-sok a munkám= Orbán miatt
-nincsen munkám= Orbán miatt
-föl kell kelnem= Orbán miatt
-bezzeg a románok tudnak tüntikélni= Orbán miatt
-szavaz a büdösrmán Orbánra = Orbán miatt
-bassza az index az MSZP-t = Orbán miatt
-baszogatja Botkát a 444 = Orbán miatt
-különjelöltet állít a tamagocsipárt = Orbán miatt
-van Schiffer f2016-ig] = Orbán miatt
-nincs Schiffer = Orbán miatt
-sok a termés = Orbán miatt
-nincsen termés = Orbán miatt
van Jobbik = Orbán miatt
nincs Jobbik = Orbán miatt

6.Lenin 2017.11.05. 09:55:52

@Frick László Intézet:

A politikusi igazmondás azért egy eléggé összetett dolog. Előtte sok mindent szükséges lenne tisztázni.
Pl. tulajdonképpen milyen feltételek, előzmények, stb alapján választ a választó?
Érzelmi, genetikai örökség, tudományos megközelítés, saját érdek érvényesítés, stb
Akarja-é az "igazság" minden részletét megismerni?
Tud-é vele mit kezdeni?
Hány %-ban befolyásolná a döntését?
Mennyiben van ezeknek köze az "oldalakhoz"

Az pediglen az emberi ősi tulajdonságok egyike, hogy természetesen mindig a másik hazudik, és erkölcstelen gazember is egyben. ezen se lehetett eddig sokat finomítani.

Az ősződi beszéd lényegét jól írtad le. Semmi igazságbeszéd. Elmondta Fletó, hogy mindenkiről, és mindenről tud, és ezentúl jobb lesz, ha mindenki szépen beáll mögé és kussol. Ugyanis a beszéd elhangzása után semmi nem változott, sem a politikájukban, sem személyi kérdésekben. Minden azért történt utána, hogy a baloldalt maga alá gyűrje. Most is ezért serénykedik.
Hatalom=pénz, és jó, ha mindkettőt én uralom.

Szerintem is.

Frick László Intézet 2017.11.06. 06:47:15

@6.Lenin: Az emberi közösségekben működik valami "alapjárati demokrácia". Pl az ősközösségi szinten élt busmanoknál [tudod, az "Istenek a fejükre estek" c filmben láthattuk utolsóikat... azóta a "civilizáció" eltörölte őket...) . Az europid paraszti faluközösség, a városi iparos-kereskedő polgári (civis) közösség ilyen. Nem véletlen az Magyarországon, hogy a Törökmagyarországot törzsökös-ősök maradékaival túlélő települések élete, Szeged, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Debrecen.. más, mint azon településeké, melyekben irmagja nem maradt a Törökmagyarország előttieknek. Bajorországban, ha valamilyen választások vannak, a tanárok, értelmiségiek szó nélkül teszik a dolgukat, mennek iskolapadot rakni szét a szavazóhelyiségekben és ülnek be a bizottságokba.

Olyan késő-feudális elmaradott helyeken, mint Magyarország, ahol az Állam fogalma igen fiatal telepítés és az emberek inkább valaamiféle feudális Nagy Apá-ra vágynak, "konkrétnévre" és akok megszokták a szocializmusban azt, hogy gondolkodnak is helyettük, itt más.. itt mindenért könyörögni kell, a dógozónak jogai vannak, a bótos a szafaládét büszkén bassza eléd a pulton, vedd megtiszteltetésnek, minden vevő barom.. viszont, amikor kórházba kerül, akkor meg nem szeretné, ha a nővér úgy báűnna vele, ahogy ő a "barom"-mal, aki a vásárló.

Aki valamennyire is ismeri az MSZP knglomertumát, az egymást is útáló frakciókat, annak számára egyáltalán nem életszerű az Őszödi Beszéd felvétele. Az MSZP idültalkoholista tagozata, Szanyi Tiborék... te el tudod képzelni, hogy ezt a minden MSZP-s épeszű számára gyalázatosan geci szöveget egy "A te kurva anyádat Ferikém, azt!" rikkantás nélkül végighallgatták? Lázár János is tud olyan trágár lenni egy értekezleten, mint Uj Péter a Magyar Jeti Zrt-ben, de a szocialéisták osztán! :D

Toller László azzal jött ki Őszödről: "Életemet teszem föl ennek az embernek az eltávolítására az MSZP-ből!" -mint zseni poliutikus, persze kedden sajtótájékoztatón "állt ki Ferenc mellett".. de ezzel nem verte át Zseniális Ferencet...

2006. augusztusára Ferenc helyzetet tarthatatlanná vált. Azon a nyáron sem történt semmi. Viszont az MSZP főségei azt tapasztalták, hogy a régi minisztériumi kapcsolataik,lobby-juk nem működik, mindenért Szilvásy-nál, a Kamarillában kell kunyerálni. Az MSZP-ben nyiltan üvöltöztek a Kamarilla és Ferenc ellen már. Szeptember első hetében már a leváltását latolták.

Az Őszödi Beszéd berobbanása azonnal pragmatikus fegyelmezettségben Ferenc mögé sorakoztatta azokat az MSZP-ben, akik pedig egymás szagát se birták már. A véleményformálókat a teljes sajtót, mármint a tehetségeseket, a piacvezetőket, az előremutatókat, indexet.. az egész magyar vezető értelmiséget Ferenc mögé állították.
Egyedül Hajós Anrás nem volt képben és merészelt más véleménnyel lenni. Hajósnak három éven át kellett stréberen segget nyalnia, hogy a renoméját helyreállítsa... úgy-ahogy. Az öreg, buta kereszténydemokrata bácsik az Őszödi Beszédben kb az elkúrtuk -ig jutottak, Esterházy Péter és Nádas Péter talán még tivább, 1-2 mondattal.

Jellemző, hogy "igazságbeszéd"-nek hazudják el... A Mindszenty [1953. nov.3.] beszéd óta nem volt ennyire félreinterpretált beszédünk. 34 évig nem is a beszéd tényleges szövegét, hanem azt, amit hallani szerettek volna, taníttatták Kádárék.

api99 2017.11.13. 00:41:18

"...nem a választási matematika alapján kialakított választási stratégia ..."

A fidesz ellen a ballibantifa... oldalnak esélye sincs.

Ezeknek a posztoknak pont ugyanígy semmi értelme sincs - hacsak nem az a posztolók célja, hogy jó pártemberként az adott párt szekerét tolják és mondjuk egy mandátummal többet juttassanak saját pártjuknak az ellenlábas rovására.

Kíváncsiak vagytok a választási matematikára? Leírom nektek:

Az igazi kérdés (amire majd a választófülkében is választ kell adni), hogy inkább fidesz kormányt szeretne az illető választó, vagy esélyt ad egy jobbikos kormánynak. Harmadik variáció nem létezik.
Hogy miért?
A választási matekban három dolgot állítok a szavazókról (axiómák):
1. fideszre megy 2 millió szavazat
2. jobbikra mehet 1 millió olyan szavazat (az 1,2-1,5-ből), ami nem tűri el (vagyis elveszne) bármiféle pártszintű mszpdkliberális... kapcsolódás esetén.
3. össz szavazószám max. 5 millió lesz
Ezen axiómákból a következtetéseim:
Valami kis esélye csak a jobbiknak van leváltani a fideszt. Az ÖSSZES többinek 0, sőt 0,0% az esélye.
Ha a fideszre szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha mszpdkpmegyütt... pártokra szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha lmpmome.... pártokra szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha érvénytelenül szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha nem mész el szavazni = az újabb ov-kormányt támogatod
ÉS
csak akkor támogatod a fityesz leváltását, ha a jobbikra húzod az X-et.

Tudom, hogy ez nagyon kellemetlen a blog.hu íróinak és olvasóinak. Pedig itt író-olvasni tudó emberek vannak (mit is várhatunk a többi honfitársunktól??).
De BŰN nem tisztában lenni azzal, hogy a szavazófülkében mit okozunk az X-ünkkel.
A fülek és szemek befogása sosem vezetett sehová.

api99 2017.11.13. 00:44:03

Na szóval, hogy egyszerűsítsem nektek:

Az 5 millió várható szavazatból összesen van nektek olyan 1,4-1,6 milla.
Értitek ti ezt egyáltalán?
süti beállítások módosítása