niche

niche

Orbán addig él, míg az ellenzéke ki nem hal

Az ellenzéket miért nem lehet leváltani?

2017. szeptember 27. - nicheblog

Elég unalmas már a magyar politikáról blogolni - mindig ugyanaz történik ugyanis. A kormány ellenszenves dolgokat csinál, az ellenzék pedig mindig egy újabb szerencsétlenkedéssel jelzi: nincs határ, a magyar kormány bármit megengedhet magának, mert nincs ellenfele.

Ellenfél nélkül pedig bármit megtehetsz, ez a politika logikája. Emiatt van, hogy ezen a blogon igyekszem nem szidni a kormányt, hiszen azzal semmire nem megyünk. A kormány olyan amilyen, tudjuk, hogy rossz, de kevés ez a megállapítás - le kéne győzni értelmes, felelős ellenzéki politizálással. Ezért igazi szégyellni valója az ellenzéknek van, ők azok, akik elárultak minket, ők azok, akik cserbenhagytak, akik ragaszkodnak a nem létező kis pozícióikhoz, bármi áron - miközben tudják, hogy nem győznek, na ez az árulás.

Ha egy kormány meg tud bukni, és elhúzni a kormányzás közeléből, akkor egy ellenzéki "elit" miért nem tud elhúzni örökre a politika közeléből? Miért kell az idők végezetéig Gyurcsányt és Fodort nézegetni, míg lassan minden reményünk elveszik arra, hogy élhető országban öregedjünk meg?

tenyezo_hu_1.jpg

Ezerszer leírtam: a kormány hatalmának kulcsa a magyar ellenzék. A hatalom a választásokon dől el, ahol pártok indulnak. Ha elintézed, hogy nálad alkalmatlanabb, idiótább és megosztottabb pártok induljanak, te nyersz. Mindig. Akármit csinálsz. Lehet háborogni, hogy Orbán mekkora barom, mit mondott már megint a Bayer, hogy éget minket Szijjártó - de ezzel csak a saját felelősségünket ódázzuk el. 

Ami most az ellenzéki oldalon történik...nos, arról nem fogok most részletesen írni, szóra sem érdemes ugyanis. A lényeg, hogy sikerült a 2014-es legendás Összefogás borzalmainál is súlyosabb állapotba kerülni, és bár a Fidesz is gyengébb talán, kizárólag a Jobbikon múlik, hogy lesz-e kormányváltás.

Ki a hibás? Orbán? Vona? Soros? A válasz egyszerű. Az összes felelőtlen, ostoba, szűk látókörű, magát politikusnak nevező megélhetési zakóviselő. Ők a hibásak. A te jövőd is rajtuk múlik, az enyém is - és ők eljátszották a jövőnket.

Orbán csinálja, amit csinál, úgy, ahogy - kaphatunk agyvérzést, üvöltözhetünk az ATV betelefonálós műsoraiban, de akkor is ezt fogja csinálni. Egészen addig, amíg fel nem lázadunk. Nem Orbán ellen. Hanem a magyar ellenzék ellen. Milyen ellenzék az, amelyik 7 év alatt nem volt képes még harci alakzatba sem állni, nem hogy csatába menni, és főleg nem csatát nyerni, a háborúról nem is beszélve...

Ebben a cikkben tényleg nem megyek bele részletekbe. Ez egy indulatos cikk, mert a rációnak már helye nincs. Olyan lenne az ellenzék húzásait elemezni, mintha egy bundameccs taktikai variációt taglalnám.

Nem sorolom - megtettem egy csomó régi posztban - hogy mit, hogyan és miért rontottak el a pártok, sokszor meggyőződésem szerint tudatosan. Akinek még magyarázni kell, hogy a magyar ellenzék elárulta a saját hazáját, annak úgyis mindegy...az menjen el, és szavazzon Gyurcsányra, aztán kiabáljon az ATV-n. 

Van egy nagy különbség 2014-hez képest: '14 előtt a Fidesznek el kellett intéznie, hogy az ellenzék kinyírja Bajnait. Volt ugyanis egy jelölt, volt egy irány, volt egy elképzelés, volt egy kampánystáb, amelyik nem fejjel lefele plakátolta ki a a jelöltjeit, és voltak akik pénzzel is támogatták ezt a víziót. Az Összefogás arról szólt, hogy ezt a potens jelöltet a vízióval együtt kinyírják, sikerült. Most már nincs is kit kinyírni. Elég nézni, ahogy Karigeri, Botka, Juhász, Fodor, Gyurcsány, Széll és Fegyőr 3 ember előtt kampányol, és csinál full hülyét magából, mint wannabe miniszterelnök. 

A konklúzió: az egész magyar ellenzék leszerepelt és ideje eltakarodnia a versenyszférába, kamatoztassák ott briliáns képességeiket. Ja, hogy éppen Bajnai az egyetlen, aki nemzetközi szinten komoly pozícióba tudott elhelyezkedni, érdekes, nem? Aki maradt, azért maradt, mert a pártosdiból származó pénzek nélkül konkrétan éhen halna. A 2018-as választásnak már lőttek. Ideje lenne 2022-re koncentrálni, mert kell 4 év ahhoz, hogy felépüljön valami. Ha nem, akkor jobb ha megbarátkozunk a gondolattal, hogy a rossz és a mégrosszabb lesznek az alternatívák. Aki ma 30-as, mint én, elfelejtheti, hogy valaha egy nyugodt és normális országban éljen aktív éveiben. Köszönjük azoknak, akik hagyták, hogy így legyen. 

Ps: nem arról szól a cikk, hogy össze kellett volna fogni. Mindegy, hogy külön-külön, vagy összefogva indulnak alkalmatlan, lefizetett, megzsarolt, lejáratott emberek, vagy összefogva. Az eredményt a matematika talán picit befolyásolja, de a lényeg ugyanaz. Az emberek nem kérnek ezekből az alakokból. Sem együtt, sem külön-külön.

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr7612901348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása