niche

niche

A 3 legkiégettebb magyar politikus

A burn out szindróma lecsap a polgármestereinkre

2017. június 26. - olajszőkítés

A kiégés egy veszélyes tünetegyüttes, amelyre Magyarországon még nem figyelünk annyira, mint tőlünk nyugatabbra. Ha majd megismerkedünk a jelenség tüneteivel és nálunk is komoly irodalma lesz a burn out szindrómának, akkor majd a homlokunkra csapva fogunk visszaemlékezni néhány mai magyar politikusra.

 

Mi az a burn out?

Ha kicsit utánaolvasunk a témának (szigorúan az első 3 google találaton belül), akkor azt találjuk, hogy vezető beosztású emberek, a rájuk nehezedő nagy nyomás következtében elveszítik a lelkesedésüket és frusztrálttá, motiválatlanná válnak. Nézzük a kiégés fázisait a jó nevű lelkititkaink.hu oldal kategóriái alapján!

 

A kiégés stációi

1. A remény fázisa

A burnout kialakulása, fejlődése ciklikus. A ciklusok jól elkülöníthetők egymástól. Ebben a ciklusban még nagy erőbedobással, hatalmas lelkesedéssel dolgozunk a céljainkért. Önként vállaljuk a többletmunkát, élvezzük a nélkülözhetetlenség érzését, a saját szükségleteink háttérbe szorulnak. A kiégés ezen fázisára jellemző a „semmire sincs időm” érzés.
Túlzottan nagy lelkesedés, felfokozott energikusság, a kollégákkal való élénk kapcsolattartás. Lelkesedés a szakmáért, a kliensekért való intenzív fáradozás, a munka során megismert ügyfelekkel, kliensekkel való túlzott azonosulás.

2. A frusztráció fázisa 

Ha a személy nem képes arra, hogy egy természetes, harmonikus munka- és életritmust alakítson ki, megszűnik a feladatok delegálásának képessége, kialakul a kontrollvesztéstől való félelem. A személy úgy érzi, „a dolgok kicsúsznak a kezéből”. A kollégákkal való kooperatív kapcsolat leépül, a szakmai beszélgetések egyre terhesebbé válnak az egyén számára.Előtérbe kerül a pesszimizmus és a fatalizmus érzése, időnként apátiába süllyedünk. A súlypont eltolódik a „kérem szépen”-ről az „utasítom”-ra. Beszédstílusunkat a szakmai zsargon állandósult használata jellemzi.

3. Az apátia fázisa

Ekkor már a visszahúzódás, az ellenséges viszonyulás a jellemző. A kliensek becsmérlése, az ellenséges szándék feltételezése jellemzi a személyt. A szakmai és közéleti tevékenységtől visszahúzódik, értelmetlennek, üresnek tartja hivatását. Kezdeti értékrendje felborul, saját tudásába vetett hite meggyöngül. Kialakul egy olyan apátiával jellemezhető állapot, mellyel a személy védekezik a valós és/vagy feltételezett kudarcok ellen. Kitérés az akadályok elől, a kihívások, kockázatok kerülése, a feladatok elhanyagolása válik jellemzővé.

 

4. Pszichoszomatikus reakciók fázisa

A fáradság, közöny, fásultság elmélyül, a személy teljesen elveszíti a régi motivációt. Elhatalmasodik az eredménytelenség és reménytelenség érzése. Az érzelmi reakcióink ellaposodnak, megjelenik a közömbösség érzése.

 

Kiégés magyarul

Már önmagában Magyarországon élni, a bürokráciában csak felhasználó szinten is részt venni, komoly burn out veszélyességi faktor. A magyar politikai felzabálja az embert, még csak az is leszívja az erőt, ha valaki foglalkozik vele, arról nem is beszélve, milyen napi szinten benne élni az aktív oldalon. Észre sem vesszük, hogy a közösség szolgálatával megbízott vezetőink milyen szinten ki vannak téve ennek a sajnos egyre több áldozatot szedő kórnak.

 

Nézzük a listát, azokról az emberekről, akik túltolták. Bármelyikük sokkal boldogabb ember lenne, ha korábban abbahagyja!!

19489346_1830767476949899_1882553858_n.jpg 

 

3. Demszky Gábor

Demszky Gábor a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) volt tagja, 1990–2010 között – öt hivatali cikluson át - Budapest főpolgármestere.

Főpolgármesterségének kellős közepén, az őt hatalomban tartó politikai oldal teljes összeomlása közepette, a gazdasági válság kirobbanásakor úgy gondolja, hogy ír egy családtörténeti regényt.

  • 2007 márciusában a kevesebb mint egy éve párttag Kóka Jánost választotta meg a tisztújító küldöttgyűlés az SZDSZ pártelnöknek.Az elnökválasztásról egy évvel később kiderült, hogy azon „álküldöttek” vettek rajta részt.
  • A 2008-as népszavazási kampány során Fidesz a díjak eltörlését támogató igen válaszokra buzdított, míg a kormányzó MSZP-SZDSZ a díjak megtartását támogatta. A szavazás nem várt magas részvétellel és mindhárom díj esetében az eltörlést támogató igen szavazatok 82% körüli győzelmével zárult. Az eredménynek valószínűleg szerepe volt a kormánykoalíció egy hónappal későbbi felbomlásában.
  • Gyurcsány 2008. március 31-én, április 30-i hatállyal, felmentette a Horváth Ágnest. Az SZDSZ ügyvivői testülete aznap kora esti ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy április 30-i hatállyal visszahívja az SZDSZ-es kormánytagokat, egyúttal bejelentette a koalíció felbontását.
  • Az SZDSZ 2008 júniusában rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen Fodor Gábort elnökké választották. 
  • 2009-ben az EP választásokon az SZDSZ mindössze 2,16%-ot ért el, így nem jutott be a parlamentbe, Fodort Retkes Attila váltotta a rendszerváltó párt élén.

Ebben az időszakban íródott a főpolgármester úr műve: "Kalandos tényregénynek is beillik, a tények ebben a könyvben tiszteletben tartott tények. Az anyag, kisemberek vadkeleti kalandozása a múlt század forradalmas elején magában is regényes: hogyan vetődnek felvidéki soknemzetiségű szerencse- és igazságkeresők kirgizföldre." - szerepel a 2008-ban kiadott könyv ajánlójában. 

Miközben lassan, de biztosan szakad be a baloldal, esik szét az SZDSZ, erősödik az ellenzék, késik/csúszik/lopják a négyes metrót, a hivatalban lévő főpolgármester gondolatait az köti le, hogy a múlt század forradalmas elején, hogyan vetődnek felvidéki soknemzetiségű szerencse- és igazságkeresők kirgizföldre.

A főpolgármester úr látva az előtte tornyosuló politikai és szakmai kihívásokat, szellemi értelemben leszalad a pályáról és hosszú órákat tölt könyvírással, ami tűnhet hobbinak - amihez mindenkinek, mindig joga van - de ebben az esetben ez inkább kiáltó menekülés a valóságból. Ezt a segélykiáltást észre kellett volna vennie legalább a polgármester úr környezetének. Óriási felelőssége van ilyenkor a családnak, barátoknak és kollégáknak. Emlékszem, láttam vele a témában egy baráti interjút, és végig hiányoltam a riportertől azt az őszinte, segítő szándékú, emberi gesztust, hogy megkérdezze:

Főpolgármester úr, Gábor, egészen biztos, hogy most neked ezt a könyvet kellett megírnod a felvidéki soknemzetiségű szerencse- és igazságkeresőknek a múlt század forradalmas eleji kirgizföldre kerüléséről?

 

Sajnos ez nem történt meg, Demszky Gábort egyedül hagyták, pedig a kiégés tüneteit csak a vak nem látta rajta. Mindannyian tudjuk mi lett ennek a vége...

 

2. Kósa Lajos

Kósa Lajos, politikus, országgyűlési képviselő, 1998–2014 között Debrecen polgármestere.

Kósa Lajos egy üdítő kivétel, a listán előtte és utána is olyan emberek szerepelnek, akiket megsavanyított, meggyötört a rájuk nehezedő nyomás. Kósa ezzel szemben a kiégésnek azon a szintjén van, amikor már semmi nem tudja felidegesíteni. Polgármesterségen túl, kormányzati pozíción innen, a felelősség nélküli könnyed létben téblábol. Talán a Loki lehetne egy kicsit jobb, de tulajdonképpen minden mindegy.

A riportokra úgy megy el, hogy halvány lila gőze nincs a témáról, látszik, hogy már a féloldalas felkészítőket sem olvassa el. Akarja ő, de egyszerűen nem tudja érdekelni a dolog. Konkrétan fizikai fájdalommal jár minden egyes előterjesztésnek minden betűje, ahogy minden perc zakóban, nyakkendőben, minden szippantás a szolgálati kocsi illatosított levegőjéből. Maximálisan nem érdekli már ez az egész és óriási pech, hogy ilyen szinten csak győzni tud a Fidesz, és neki valamilyen szinten ebben még benne kell lennie.

Egy pillanatra gondoljuk végig, hogy Magyarországon, ahol a hatalom, a pozícióhajhászás mindennél fontosabb, ez az ember önként otthagyta az egyik legnagyobb város polgármesteri székét, hogy aztán ne kopogtasson semmiért!

Ismered az érzést, amikor lefutsz egy kört és az utolsó métereken már azon gondolkodsz, hogy milyen jó lesz megállni, pihenni, erre valaki rád szól, hogy "gyerünk még egy kör!". Pokoli.

 

1. Tarlós István

Tarlós István,  magyar mélyépítő mérnök, politikus; 1990 és 2006 között Budapest III. kerületének (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere, 2010 óta Budapest főpolgármestere.

Ha van ember akinek, megváltás lenne a leváltás az ő. A főváros és az egész ország technikatanára most már egyre erősebb késztetést érez, hogy minél több emberre kisugározza a rosszkedvét. Előrebocsájtja, hogy itt nem lesz mindenféle futkározás, a Szabadság hidat néha le lehet zárni, de csak addig, amíg meg nem látja, hogy valaki felmászik oda, ahova nem szabad. 

Sokunk élménye, hogy az iskola sportpályáit bezárják, hogy a fiatalok ne "tegyék tönkre", és ha be is lehet menni, legalább el kelljen kérni valakitől a kulcsot. Ez a valaki lett Tarlós István. Hiába idegesít ez az attitűd mérhetetlenül, de nem tudok nem arra gondolni, hogy ez neki a legrosszabb. Nem feltétlenül akart ő ilyenné válni. Ezt tették vele a körülmények. Azt hiszem ez a pontos kifejezés, ő maga is a körülmények áldozatának tartja magát. 

 

Figyeljünk oda egymásra! 

Demszky síkideg, Kósa kretén, Tarlós hisztis lett a köz túlzott ideg tartó szolgálatától. Ha látunk a környezetünkben olyan embert, aki kezdi egy kicsit túldolgozni magát, akkor szóljunk neki nyugodtan. Nem kell ezen megsértődni, jobb lesz mindenkinek. Aki fáradt kérjen cserét!

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr9112600271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 07:46:40

A legkiégetettebbek a nyugati liberális politikusok, pl. Mertkell.

Bafana 2017.06.27. 09:16:07

Orbánnak lehetne egy külön oldalt nyitni!

röf 2017.06.27. 09:24:31

Demszky nem kiégett, hanem leégett, a lopott pénzből vásárolt horvátországi nyaralójában.
“Világvárost építünk” szlogenje az évszázad vicce.
Kósa nem való frakcióvezetőnek, már helyből beszédhibás, ez eleve kizáró ok.
Tarlós nem győzi eltakarítani a demszky-romokat, és röhejes pont rajta számonkérni az időben el nem végzett munkákat.
Nagyságrendekkel alkalmasabb főpolginak, mint a “köcsög Demszky”.

Kivlov 2017.06.27. 10:42:12

fél maszopot fel lehetne sorolni lendvai "nemleszgázáremelés" idegbeteg ildikével az élen.

Duplaxiii 2017.06.27. 10:54:55

Öreg! Szövegkörnyzetben három és nem 3...
Tehát a blog még nem indok a primitív chatszlengre.
Ráadásul csúsztatsz.
Ha a visszavonultakat is számolod, akkor írhatsz vagy száz ex-politikusról.
Ha csak Demszkybe akartál belerúgni, miért kell a többi?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.06.27. 11:00:26

@Bafana: Nem külön oldalt kell neki nyitni, hanem egy egész mentálhigiénés osztályt. :-)

olajszőkítés 2017.06.27. 11:34:15

@Duplaxiii: Azt írod: "Szövegkörnyzetben három és nem 3..." Pedig szövegkörnyezetben nem szabad számmal írni! Úgy lenne helyes hogy: Szövegkörnyzetben három és nem három...

n3spr3ss0 2017.06.27. 11:47:28

@Kivlov: Azért drágább a gáz évek óta,mint akkor volt.

Kivlov 2017.06.27. 11:51:56

@n3spr3ss0:
ja. kb. 10-12 év telt el azóta.
az lenne a vicces, ha még most is annyi lenne. remélem a te fizetésed is annyi, mint akkor volt.

2017.06.27. 12:21:47

@Bafana: Egy külön szanatóriumot inkább :) A nép összedobja rá a pénzt, csak cserébe ne engedjék ki soha többet

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.27. 12:57:45

@HUN_Sector:

Mármint a nép azon részére gondolsz, ugye, amely 2010-ben és 2014-ben rátok szocliberálisokra szavazott, ugye?

Nem is tudom, miért nem ti vagytok kormányon.

@n3spr3ss0:

Milyen szép is jó is volt a Kádár-rendszerben, amikor a villamosjegy csak 1Ft volt. Ugye azt is visszasírod?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.27. 12:59:04

@MaxVal BircaMan HJCD:

"A legkiégetettebbek a nyugati liberális politikusok, pl. Mertkell."

Kell ám, a hátam közepére púpnak.

2017.06.27. 13:07:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Öreganyám, én szociálliberális? Megsúgom, hogy erősen a jobboldali paletta legszélén mozog az eszmeiségem. De hát aki nem imádja Felcsúti Rámszeszt, az csakis Soros György libsije lehet, mi? Talán inkább abba gondolj bele, hogy az ország kétharmada miért nem kér Vityából. Abból aki egy hatalommániás, ahhoz betegesen ragaszkodó alak, mérhetetlenül kapzsi és korrupt, a médiát és a hatalmi köröket a haverjainak kiszervező senkiházi terrorista. Mivel amit az országgal csinál nem csak a hűtlen kezelést, de a terrorizmus fogalmát is kimeríti (egy példa: az idióta stadionmániája miatt nem jut egészségügyre pénz)

Szóval orbánt, a pereputtyát és az összes fidesz szavazót rögtönítélő bíróság jóváhagyásával aggatnám fel a lámpaoszlopokra (stílusosan szögesdróttal), hogy a lágy nyári szellő kellemesen ringassa őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.27. 13:43:14

@HUN_Sector:

"Talán inkább abba gondolj bele, hogy az ország kétharmada miért nem kér Vityából."

Te meg azon gondolkodj el, vajon az ország hányadrésze nem kér Orbán ellenzékéből.

"az összes fidesz szavazót rögtönítélő bíróság jóváhagyásával aggatnám fel a lámpaoszlopokra"

Szóval kétmillió magyar állampolgárt akasztatnál fel, mi? Orbánék "csak" lopnak, de te Magyarország lakosságának 20%-át felakasztatnád. Aszta!

Te egy elmebeteg őrült vagy.

konrada 2017.06.27. 14:14:32

...egyébként tényleg jó és találóak a leírások. Mindháromra tök igazak.
...mondjuk az valamiért jellemző a fővárosra, hogy 2 a megtaláltból a vezetőjeként lett az.
Talán mert túl sok felé kell megfelelniük.

...mindazonáltal ott az a probléma, hogy a csúcspolitikusoknál a kiégés gyorsan jelentkezik az általuk elérhető legmagasabb poszt megszerzése után, így tucatjával lehetne sorolni a kiégetteket minden oldalról azok közül, akik elérték karrierjük delét.

...mert rajtuk kívül vannak a karrieristák, akik még nem jutottak el a csúcsra, illetve a mániások. A csúcspolitika nem a huzamosabb ideig jó teljesítményre képes szakemberek terepe...

gigabursch 2017.06.27. 14:44:52

Tarlós a legkevésbé sem politikus.

Az a kivételesen egyszerű bárdolatlanság, ahogy a nyálverőket el tudja küldeni a pokolba - az nem politikusi képesség. Annak a maximális ellenkezője.

Amúgy a szadesz-maszop vonalból bárkit fel lehetett volna sorolni.

Kósa egyáltalán nincs kiégve.
Unja a hülye firkászokat, ez tény, de mindezek ellenére nincs kiégve.

11110000 2017.06.27. 15:35:19

@Duplaxiii:
Demszkyt láttam valamikor januárban egy URH-utánérzéskoncerten, 7 év alatt 30-at öregedett, mióta nem lophat.

Ha nem utálnám, mint a szart, még megsajnáltam volna.

11110000 2017.06.27. 15:37:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A Kádár-rendszert?
Simán.
Nagyobb volt a szabadság, mint most, és jobban élt a nép.
Ami most van, az ugyanis a Rákosi-rendszer, csak épp most Orbán-rendszernek hívják.

Persze ha téged nem zavar, hogy a szádba szarik a kedves vezető, hát csak hajrá, nyald továbbra is a seggét.

11110000 2017.06.27. 15:42:43

Ami Tarlóst illeti, kifejezetten bírom, bár a bicikliseknek meg a hídfoglaló hippiknek túl sokat enged meg.

A Szabadság hídon voltam éjjel, én voltam az egyetlen ember a hídon oda-vissza grasszáló, a rendet felügyelő BKK-s kocsi személyzetén kívül (vannak róla fényképeim, ha valakit érdekel). A hídon autóval átkelni akarók viszont tehettek 3 km-es kerülőket - a semmiért.
Biztosan kurvára megérte.
De napközben is max. 200 barom volt a hídon egyszerre, ennyiért nyilván megéri több 10 ezer ember (a 47-49-es vonalán élők) utazását tönkrebaszni. Hurrá!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.27. 15:43:16

@11110000:

Tudod, kis szefóskám, mikor írhattad volna le ezt a szöveget büntetlenül a Rákosi-rendszerben?

lombozódó 2017.06.27. 17:46:58

@HUN_Sector: Ott az OPNI. Fel kell újítani, még egy stadion is elfér a telken :-)))

lombozódó 2017.06.27. 17:56:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már annyira vén vagy, hogy éltél már akkor és még emlékszel is :-))))

perszepolisz 2017.06.27. 20:32:41

Én Tarlóst bírom. Ő egy szerintem tök normális ember, aki tényleg kiváló városvezető lehetne, ha nem kellene mindenkinek megfelelnie. De kell és - nyilván - ezért nem jó politikus. Lehet, hogy egy kisvárosban kéne polginak lennie. Az viszont biztos, hogy nem érzi jól magát a jelenlegi helyzetében.

JGDus 2017.06.27. 20:42:43

Demszky: régi szép idők, amikor az apámtól elcsórt átütőpspírt tuszkoltam a Galamb utcai kapualj postaládájába, hogy a senkitől el nem tántoríthatatlan, lángoló szemű Gábor a szamizdatokat gépelhesse
Tarlós: az óbudai tanács csinovnyikjának kaján vigyorát, ahogy véleményt mond a gázkonvektorcseréről, nem lehet elfelejteni
Kósa: a rendőröket kellene kérdezni, akik a debreceni közparkban rajtakapták
Burnout ( és nem burn out ) = hazánkban a cinikus és ártó karakterré válás szinonimája lett inkább.
A fenti három ezt a habitusában hordozta elejétől fogva. Sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.27. 20:48:59

@perszepolisz:

Egyetértek, én is nagyon bírom Tartlóst. Szerintem már nagyon megbánta, hogy nem maradt meg 3. kerületi polgármesternek.

"tényleg kiváló városvezető lehetne, ha nem kellene mindenkinek megfelelnie."

És nem tenne neki lépten-nyomon keresztbe az elvileg őt támogató kormány.

thegabcsi 2017.06.27. 21:45:11

@MaxVal BircaMan HJCD:

pont ma mondta a vezér, hogy imádkozni kell a győzelméért. kíváncsi vagyok mennyire kavarja meg a birkanyáj "tájékozódását", hogy az eddigi főellenség , Európa megrontója, a terrorizmus és nemi erőszak barátja, a migráncsok védőszentje, Merkel hirtelen haverja lett a főninek. amúgy meg kereszténydemokrata, nem liberális. (mondjuk te nyilván tudod, csak valamiért ingyen tolod (?) ezt a 50-es évekre hajazó, ótvar, szar, primitív propagandát.

kósa laller miért is éget volna ki? ez egy vicc? a hülye nyilatkozatokon kívül az a faszi mit csinált? nyilván melós és fárasztó ~ 10 milliárd Ft-ot dugdosni, és úgy tenni, mintha max 100 millió lenne, de nagy munkabírású ember, összejön még további 10 M, nincs para.

thegabcsi 2017.06.27. 21:46:58

@MaxVal BircaMan HJCD:

pont ma mondta a vezér, hogy imádkozni kell a győzelméért. kíváncsi vagyok mennyire kavarja meg a birkanyáj "tájékozódását", hogy az eddigi főellenség , Európa megrontója, a terrorizmus és nemi erőszak barátja, a migráncsok védőszentje, Merkel hirtelen haverja lett a főninek. amúgy meg kereszténydemokrata, nem liberális. (mondjuk te nyilván tudod, csak valamiért ingyen tolod (?) ezt a 50-es évekre hajazó, ótvar, szar, primitív propagandát.

kósa laller miért is éget volna ki? ez egy vicc? a hülye nyilatkozatokon kívül az a faszi mit csinált? nyilván melós és fárasztó ~ 10 milliárd Ft-ot dugdosni, és úgy tenni, mintha max 100 millió lenne, de nagy munkabírású ember, összejön még további 10 M, nincs para.

Tangooo 2017.06.27. 23:09:33

Ritka az az ember, aki mire megvénül, éppolyan lelkes, mint 20 évesen.
Szerintem a bloggert is eléri a kiégés, ha megéli.

11110000 2017.06.28. 02:01:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ó, mekkora szabadság, azt a kurva...
Egyébként simán leírhattad volna, úgy, mint most itt: névtelenül.

Az ugye megvan, hogy lézerjani a neten őt lehülyézők ellen nyomozást indított?
Szóval mi is az eltérés a Rákosi-rendszertől?

11110000 2017.06.28. 02:02:29

@JGDus:
"Burnout ( és nem burn out ) "
Bármelyik jó, sőt, még a burn-out is, az angolban nincs helyesírási szabályzat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.28. 05:40:39

@thegabcsi:

Orbán űllamférfi, azaz nem mondhatja ki sokszor az igazságot, hanem taktikáznia kell.

A liberális Satana Mertkell támogatása is csak ilyen taktika, ne vedd komolyan!

jandera 2017.06.28. 06:27:20

@MaxVal BircaMan HJCD: Igazat írtál: "űllamférfi" ! Kósa pedig "fekvemférfi".
Államférfi nincs Magyarországon.

dicave 2017.06.28. 07:28:10

Nagyon jó kis poszt.
A tornaterem" kulcselkérős " emléke megmosolyogtatott. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.28. 08:48:36

@11110000:

"Egyébként simán leírhattad volna, úgy, mint most itt: névtelenül."

A Népszabadságban, te faszkalap? Max. a WC-papírra. Vagy a hóba írhattad volna le büntetlenül, de csak sűrű hóesés közben, hogy gyorsan eltakarja a friss hó.

Amúgy meg mit gondolsz, te faszjankó, mennyi időbe telik lenyomozni, ki vagy? Hacsak nem nyilvános Wi-Firől írsz, de MAC-cím és IMEI alapján így sem nehéz azonosítani.

Téged pénzért mutogatni kellene.

2017.06.28. 12:02:46

@lombozódó: Megoldható a kisvasút bekötése? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.28. 13:54:00

@HUN_Sector:

Persze, galambom, beköthető. Kiállsz a kisvasút állomásához, letolod a gatyád, előre hajolsz, oszt máris mehet a villásdugó a seggedbe.

A kisvasút meghajtása modern, fékezéskor visszatáplál, ilyenkor a seggedBE megy vissza a delej, 400V, ha jól sejtem.

2017.06.28. 14:25:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szar életed lehet nyuggerkém. Tégy egy szívességet a népnek és patkolj el. Vagy írjam le két biten, hogy fideszes birkaként is megértsed?

11110000 2017.06.28. 16:11:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Bocs, nem értettem: mi történt akkor a kurva édesanyáddal?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.28. 20:56:11

@HUN_Sector:

Majd az is eljön. De addig még jópárszor végigélvezem, ahogy újra meg újra meg újra elbukjátok az ogy. választásokat, és végig mindenki hibás lesz a bukásotokban, csak ti magatok nem. :D Jó műsor lesz, kiscsibém.

@11110000:

Én is szeretlek.

Revolutionist 2017.07.01. 23:38:04

Szent igaz, hogy ebben az országban gyakorlatilag MINDEN magában hordozza és kódolja a kiégés szindrómát. Az abszurdisztáni viszonyok miatt én speciel még ifjú fejjel közel 20 éve értem el ide (lényegében pár év aktivitás a munka világában, közéletben satöbbiben elég volt hozzá), és máris én speciel tudatosan döntöttem hogy kiszállok. El is mentem külföldre több évre, és megértettem idővel azt is hogy bár ott valóban élhetőbb, kellemesebb DE UGYANAZ VAN! Még nem voltam 30 mikor átláttam az egészet, és megértettem, hogy itt egy modern rabszolgatartó birodalom van MINDENÜTT, amit leginkább elitizmusnak célszerű nevezni, hiszen az gyakorlatilag mindent átfog;. a muszlim világot, vagy akár a hindu kasztrendszer alapú társadalmat, a poszt gyarmati nyomorgó régiókat, ugyanúgy a legfejlettebb gazdag országokat! A bolygón globálisan elitizmus a valós "államforma", ami azt jelenti hogy egy igen kis kisebbség (ország és régiónként változó, de nyugodtan saccolom, hogy 1-10% közti hányada az adott lokális társadalomnak az elitje (és persze még ezen belül is van top elit, közép és alsó réteg). De ha globális arányszámot keresünk, bőven a 10% alá kell menjünk. Sacc nyilván de nem becsülöm 2-3%-nál többre semmiképp az emberiség azon részét, akik BITOROLJÁK, elbitorolják, GYAKORLATILAG ELLOPTÁK ELCSALTÁK A VAGYONT ÉS JAVAKAT A TÖBBIEK ELÖL! Mindez erőszakos hamis törvényekkel biztosítva. A törvény szerint ők nem bűnözők ugyebár, jogosan bitorolnak milliószor százmilliószor milliárdszor több vagyont, mint a több milliárdnyi nélkülöző embertömeg, a rabszolgatömeg, melyet módszeresen tesznek ZOMBITÖMEGGÉ! Hiszen a legjobb nekik, hogy a rabszolgatömeg, amit kiszipolyoznak, amin élősködnek, az zombi is legyen, totálisan agyhalott idióta. Nos ezt megértve, hálisten még időben és nem időskorban , amikor már feldughatja az ember magának a nagy felismeréseket - értettem meg, hogy ebben a világban tehát SEMMINEK SEMMI ÉRTELME! EGYSZERŰEN BÁRMIT IS CSINÁLSZ, TELJESEN HIÁBA CSINÁLOD! (talán egyedül kivétel a segítő, mentő emberek, akik másokért áldozzák idejüket, bár kérdés, hogy akiket megmentenek, azok életének van-e további értelme, nem lett volna-e inkább jobb ha megszűnik, de ez egy másik elmélkedés már); semmi értelme tanulnod, sem dolgoznod, semmi értelme pozíciót szerezni, semminek semmi értelme és haszna valójában... illetve egyetlen kvázi értelme és haszna van, hogy az a globálisan pár százaléknyi tömeggyilkos emberiségellenes bűnöző élősködő féreg, a nagyságos elit tudjon dőzsölni, pazarolni, fényűzni... extrém tömegek pusztulásának, nyomorúságának árán...! Ilyen világban, nemhogy adót nem vagyok hajlandó fizetni, nemhogy a törvényeket és szabályokat nem vagyok hajlandó betartani, hanem egyáltalán semmilyen társadalmi normát sem, sem elvárást, sem szabályt sem...! Az elitizmus (melyben mellesleg az urbanizáció kezdete óta élünk, pardon vegetálunk és senyvedünk), haszonélvező élősködőit én nem szolgálom az biztos, annál a halál is jobb, a börtön is jobb (sőt a börtönben legalább ők etetnek engem ugyebár)... Nem marad más megoldás tehát ha nem akarsz az elitnek termelő rabszolga zombi tömegben vegetáló élettelen nulla lenni, ha olyan dologba fogsz, amivel azt kijátszod, amivel kilépsz a rendszerükből! Lehet az is, hogy a dzsungelben kunyhót építesz magadnak, halászol vadászol, termelsz és elvagy, mint Tarzan, az is jó, ha ügyesen profin megcsinálod, és nem úgy hogy kínszenvedés és ugyanúgy nyomorgás legyen (bár nem akárkinek, de meg lehet csinálni, mint ahogy meg is csinálták már jópáran!) Vagy kitalálhatsz valami rafinált de törvényes dolgot, amivel te is élősködni kezdesz az élősködőkön, az elittől elszivattyúzhatsz ilyen trükkökkel magadnak elég javat, hogy jól élj, gondtalanul, ne legyél rabszolga (lehet ez művészet is akár vagy sport stb, egy a lényeg, hogy minden tekintetben 100%-ban a magad ura legyél és ne kiszolgáltatva semminek senkinek); ha akarsz, akár évekig passzív lehess, mégis kellemesen élhess! Vagy pedig marad a lázadás, bűnözés... az elittől bármit elvenni (nyilván nem embertelen módon, tehát szó nincs terrorizmusról vagy bárki fizikai bántalmazásáról), de okosságokkal rafinált dolgokkal is lehet egy független és kellemes életet élni... A kiégés szindróma ide vezetett nálam... én speciel közel 20 éve nem vagyok alkalmazott, egyfajta életművész életmódba kezdtem. Bár nyilván voltak és vannak hullámvölgyek, de a legnehezebb időkben is boldog vagyok, hogy SENKI NEM POFÁZIK BELE AZ ÉLETEMBE, senkitől semmitől nem függök, azt csinálok amit akarok.... megoldottam, bebiztosítottam hogy annyira soha ne legyen hullámvölgy, hogy valaha is az életemben bárkinek is a csicskája, rabszolgája kelljen legyek, ahogy ezt a bolygón kb 7 milliárd megnyomorított kifosztott rabbá tett embernek kell elszenvednie nap mint nap... Az elitbe beállni se akarjon inkább senki, mert nem nehéz felfogni, tömeggyilkos emberiségellenes bűnözők maffiájába belépéssel csak a lelkedről, az ember mivoltodról mondasz le csupán, azt adod fel....
süti beállítások módosítása