niche

niche

Létrejött a Baloldal-Jobbik Összefogás

Ezt is megértük

2017. június 23. - olajszőkítés

"Az ellenségem ellensége a barátom." - elv alapján a baloldali, liberális képviselők ma a Parlamenten másodszor próbálták megvédeni a Jobbikot. Az MSZP, Együtt, DK, LMP magától értetődő természetességgel állt ki Simicska Lajos és a Jobbik mellett. Miért?

 

Ha volt a mai magyar baloldalnak Orbánon kívül nevesített mumusa, akkor azok Simicska Lajos és a Jobbik voltak. Nem szabad lebecsülni a feledékenységet, de én még bízom benne, hogy emlékszünk erre. Simicska Lajos volt a kimondhatatlan, láthatatlan, az ördög mögött álló még nagyobb ördög. "Ma is megnyert egy közbeszerzést Simicska" - féle cikkek születtek nagyjából minden nap. All day, every day, ahogy a művelt német mondja. A korrupciónak a szinonimája volt Simicska neve, tudjuk jól, emlékszünk.

ogy.jpg

(Tényleg csak a vicc kedvéért: itt Jobbikos képviselők támadják Simicskát 2012-ben)

Aztán a Jobbik... nem is tudom hol kezdjem. Cigánybűnözés, Gárda, minden. Nem álltak szóba velük. Éjjel nappal féltek és féltettek tőlük. Nem 20 éve, hanem pár éve, nem csak ezen a néven működő, de azóta kicserélődött párttól féltek, hanem ugyanezektől az emberektől. Vonától, Torockaitól. Féltek. Nagyon.

Most a Fidesz plakáttörvényének a célja, az hogy Simicska Lajos ne tudja ingyen odaadni a Jobbiknak a plakáthelyeit. Tehát a Fidesz szeretne keresztbe tenni a Jobbiknak. Ennyi. A baloldal pedig, ahelyett, cinkosan félrenézne, beáll a Jobbik mellé. Most először fog össze nyíltan a két oldal a Fidesz ellen, ráadásul nem úgy hogy a Jobbik segít a baloldalnak, hanem úgy, hogy a baloldal segít a Jobbiknak.  

 4304778_1c957bf8823f1743250d2c796e590bbe_wm.jpg

(Jópofa, humoros táblákkal tiltakozott egykor az LMP Simicska ellen)

19-re lapot!

Ez a lépés több kérdést vet fel. Az első és legfontosabb következtetés, hogy a szavazásból, úgy tűnik, hogy a baloldal feladta a váltópárti reményeit. Ha ez nem így lett volna, akkor kapóra jött volna neki minden, ami a Jobbikot gyengíti. 

A másik inkább elvi hülyeségnek tűnik, de a valamiért úgy tűnik nekem, hogy a baloldali tábor egy része, akik elhitték, hogy félniük kell, nem tudnak ilyen könnyen már nem félni és nem tartják ezt jó ötletnek.

A baloldal belátta, hogy nincs esélye nyerni és látja, hogy a Fidesz alatt nem jut neki semmi. Ezekből - jobb híján - azt szűrte le, hogy akkor megpróbálná a Jobbik alatt... Lehet, hogy nem így van, de jelenleg nem tudok másra gondolni.

Miért nem úgy viselkedtek, ahogy egy győzni akaró politikai oldalnak kell viselkedni? Miért védik meg azt a pártot, ami mellettük áll a közvélemény kutatásokban? Miért támogatják feltétel nélkül azt az erőt, amely ideológiailag a legtávolabb áll tőlük?

 

Úgy látom nincs messze a baloldal-Jobbik összefogás, olyannyira , hogy már meg is valósult és elkezdte felzabálni a ma ismert baloldalt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr2012616211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.23. 15:06:46

A ma ismert baloldal nem baloldal hanem liberálisok.

olajszőkítés 2017.06.23. 15:47:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem tudom mik, csak az egyszerűség miatt hívtam így őket :) Baloldal, akik 2010 előtt voltak kormányon, most meg a parlamentben vannak, de nem a Fidesz, nem a Jobbik. Kb rájuk szoktam gondolni.

morph on deer 2017.06.23. 16:09:56

"Az MSZP, Együtt, DK, LMP magától értetődő természetességgel állt ki Simicska Lajos és a Jobbik mellett."

Ez így sajnos marhaság.
Mint ahogy az is lenne, ha ellenkező esetben a "kiálltak a fidesz mellett" alcímet sikerült volna leírni, ugyanis nem erről van szó!

Ez simán elvi kérdés, függetlenül attól, hogy kinek az érdeit szolgálja per pillanat a kiállásuk. Arról van ugyanis szó, hogy hatalmi szóval korlátozzák/korlátozhatják bárki jogát ahhoz, hogy annyit kérjen a szolgáltatását amennyit akar - a saját zsebére. Ez ugyanis a személyes szabadság korlátozásával ér fel!

Mivel a civil szervezetekre (CÖF) nem vonatkozik mindez - szerintem percek alatt alakulni fognak civil szervezetek, amelyek a plakátolásra fognak specializálódni, legfeljebb konkrét pártemblémák nélkül!

Tehát véleményem szerint téves vagy/és félrevezető a felvetés, legalább is ebben az összefüggésben.
süti beállítások módosítása