niche

niche

Nincs szerencséje az ellenzéknek az időjárással

2017. május 23. - olajszőkítés

A mai ellenzéknek valamiért annyira rossz karmája van, hogy még az időjárás is folyamatosan keresztbe tesz nekik. 2002-ben egy szép napsütéses hétvége meghozta a győzelmet a baloldalnak, de azóta minden rosszul sült el: viharok árvíz, hó, eső...

Jő az aszály, jő az árvíz,
Sívó homok, vagy az belvíz,
Borús az ég, éget az Nap,
Szegény magyar csak bút arat.

 - Sickratman, Trubadúr

Először bevallom csak azon akartam poénkodni, hogy a felajzott, dühös, demokrata tömeg mégsem megy tüntetni az orosz követség elé, mert esik az eső és az évszakhoz képest kicsit hűvösebb van. Elkélt volna a kabát. Hidegben nincs forradalom! - mint tudjuk. A magyar bajnokikon van mindig az az érzésem, hogy a játékosok elsősorban az elemekkel küzdenek, a csak utána jöhet a játék. Az ellenzék is kicsit mintha a pályára sem mindig tudna odaérni, nemhogy meccset nyerjen.

Nézzük hát a baloldal harcát az elemekkel!

 

Vihar 2006-ban

Hiába működött Kormányzati Jósda, sajnos - mint minden más ez is - teljesen felkészületlenül érte a Gyurcsány-kormányt, mikor 2006 augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört vihar. A helyzet kezelése, vagy inkább nem kezelése következtében öten meghaltak és ötszázan megsérültek. A végén kirúgtak egy osztályvezetőt és a korabeli cikkeket újraolvasva rögtön eszembe jut miért nem tud magához térni a baloldal azóta sem. Teljes inkompetencia. Nem tudott a kormány mit kezdeni egy viharral.Egy viharral. 

 aug20.jpg

Jött a tél

A balliberális ellenzék feljövőben volt 2013-ban. Bajnait is megtűrte magán a civil tömeg - ami szerintem neki is minimum kérdéses volt, de valahogy összejött -  és az új ígéret egy nagy március 15-i tömeggyűléssel akart végképp erőt mutatni. Aztán jött a hó és lehűtötte a kedélyeket. A meghirdetett tüntetést a hóhelyzet miatt nem tartották meg, utána pedig már semmi nem volt olyan mint a hó előtt. A kezdeti lendületet meg tudta akasztani egy pár napos szünet, a pillanat elveszett.


20130321-320x180.jpg

 

Aztán jött az árvíz

Az Orbán-kormány, amilyen balfasz volt a hóhelyzetben, annyira király volt az árvízzel. Szerintem marketing és valóság (néha az is számít egy kicsit) tekintetében ez volt a miniszterelnök legjobb teljesítménye. Ment, dolgozott, mint a gép. Az éledező ellenzék pedig kénytelen volt homokzsákokat pakolni a hátsó sorban. A 2006-os viharral összevetve azt érzem, hogy a baloldali kormányok mindig mindent csak elszenvedtek, de a lehetőséget semmiben nem látták meg. Az árvíz kezelése fájóan megmutatta a jobboldal és baloldal közötti kormányzóképességbeli különbséget.

arviz-politikusok6-800x529.jpg 

...és most az eső.

Idén tavasszal a balliberális ellenzéki tömeg, immár politikusok nélkül, de újra egy évvel a választások előtt erőt és lelkesedést mutat, hogy aztán április közepén a semmiből elverje őket az eső. Bazár, aztán Hősök tere, vonuló tömeg, buli az Oktogonon, elromlik az idő és az orosz követség előtt a bepótolt tüntetésen már több a rendőr, mint a tüntető.

Nem tudom hogy van-e tanulság, de nekem gyanús ha valakinek soha nincs szerencséje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr5212440579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2017.05.23. 20:22:27

namostazért--------A SZOCIALIZMUS 40 ÉV E ALATT IS VOLT HIRTELEN LECSAPÓ ZÁPOR, ZIVATAR, VILLÁMLÁS, MENNYDÖRGÉS STB....DE ! VOLTAK CSATORNATISZTÍTÓK IS, AKIK RENDSZERESEN TISZTÍTOTTÁK A LEFOLYÓKAT, KANÁLISOKAT. MA, CSAK NÉHA HALLUNK, LÁTUNK CSATORNAFELÚJÍTÁSOKAT, KARBANTARTÁSOKAT FŐLEG AZ I., II., XII. KERÜLETEKBEN, AMELYEK UGYE AZ ORBÁN HAVER ÁLTAL KIÉPÍTETT GAZDAG PÁRHUZAMOS TÁRSADALOM KIVÉTELEZETTJEI. A SZEGÉNYEBB PÁRHUZAMOS TÁRSADALOMBA TARTOZÓK JELENLEG IS, PL. A XIII. KERÜLETI BÉKE TÉREN, LÁBUKRA HÚZOTT SZEMETESZSÁKOKKAL KELNEK ÁT A TÉRDIG ÉRŐ ESŐ-CSATORNAVÍZ-TENGEREN !!!!!!! NEM KELLENE HAVI 5-6 MILLIÓS FIZETÉSEKET ADOGATNI A VEZETŐKNEK, HA KÉPTELENEK INTÉZKEDNI ARRA VONATKOZÓAN, HOGY EBBEN A ROTHADT PÉNZÉHES KAPITALIZMUSBAN IS KELLŐ MENNYISÉGŰ CSATORNATISZTÍTÓ TARTSA RENDBE A KANÁLISOKAT, LEFOLYÓKAT, HOGY AZOK UGYAN ÚGY ELNYELHESSÉK A LEZÚDULÓ ESŐVIZET, MINT AMILYEN EREDMÉNYESSÉGGEL TETTÉK A SZOCIALIZMUS 41 ÉVE ALATT !!!!!!!!! EGYSZERŰEN KABARÉ, AMIT A JELENLEGI VEZETŐK MŰVELNEK !!!! VILLAMOSOK NEM JÁRNAK, FÉL MÉTERES VÍZFOLYAMOK TERJENGENEK AZ UTCÁKON.......

kvadrillio 2017.05.23. 20:30:08

Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. - Főoldal - Budapest
www.fcsm.hu/
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint a legnagyobb környezetgazdálkodó cég, szennyvízelvezetési és -tisztítási alapfeladatán túl küldetésének tekinti, hogy ...

...HJAHHHHHHH...

nick papagiorgo 2017.05.23. 20:41:39

1848 márc 15-én esett az eső, és általában is sz*r idő volt.
Mégis sikerült Petőfinek kirobbantani a forradalmat.

Akinek nem inge ne vegye magára, de a mai "fotelforradalmárok" nem szeretnének most már hétvégén tüntetést ("akkor a Balatonon vagyok"), se akkor, ha túl meleg van, se akkor, ha túl hideg. Ha megfelelő az időjárás, és épp más programjuk nincs (esetleg sör is van, meg zene, meg csinos csajok, akikkel a "tüntin" lehet "ismizni", bármikor készek amúgy (az életük árán is) az Orbán-kormányt megdönteni.

Hát így nem fog menni, fiúk :)

6.Lenin 2017.05.23. 20:43:18

Nem tudom, hogy FENT ki a felelős az időjárási ügyekben, ki, kivel játszhat össze, de talán nem túl elrugaszkodott feltevés, ha Soros benne lenne ebben is.
Persze más szem szögből talán Orbán (vagy Mészáros L) keveri a kártyákat FENT is, de mivel Orbán Putyin csicskája akkor az egészet simán Putyin nyakába is varrhatjuk.
Minden esetre nagyon gyanús, hogy a demokratikus ellenzéket még ez is sújtja.
Az talán fel sem merülhet 1xű magyarázatként, hogy csak úgy simán ilyen balfaszok.
Mondjuk inkább azt, hogy valamilyen titokzatos antiszemita indíttatású átok ül a ballibákon, és ebbe tökéletesen belesimul az Orbán gecizése is. Minden a helyére kerül.
Az emberek szeretik az elesetteket támogatni, hátha most is bejön nekik.

nick papagiorgo 2017.05.23. 20:44:01

Ja, azt is kihagytam, hogy tüntetést, forradalmat és egyebeket csak vizsgaidőszakon kívül tessék szervezni :)

6.Lenin 2017.05.23. 21:05:43

-Kedves nézőink a híradót látták, most megkérdezzük Laza B-t, hogy milyen idő várható a következő napokra.
- Kedves nézőink, a következő napokban, főleg csütörtöktől, kiváló fütyülésre is alkalmas idő lesz a Rottembiller utcában és környékén, ezért erre külön fel szeretném hívni Juhász úr figyelmét.
Akik a kormányt szeretnék a hétvégén is megdönteni azoknak remek idő lesz pénteken Bivalybasznádon és a közeli falvak főleg Kossuth L utcáiban.
Akik a kiskertjeikben szeretnének baszakodni, azok inkább most pihenjenek a különböző fronthatások miatt.
A hétvégén inkább menjünk moziba, most kormányváltással kár baszakodni, mivel több helyen is kisebb felhőszakadás is előfordulhat.
Röviden ennyi, később jövök még friss előrejelzésekkel.
-Köszönjük Bori.

nick papagiorgo 2017.05.23. 21:32:06

@6.Lenin:
nem értesz te ehhez :)
Együtt, PM, Liberálisok és hasonlók figyelmét felhívnánk, hogy nagy esőzések jönnek, tehát jöjjenek elő a mélyből, vagy ki lesznek onnan öntve, mint az ürgék.
Karácsony Gergelynek üzenjük, hogy a kidobott karácsonyfák gyűjtése (...pszzt, ez már nem hír).
KDNP-seknek üzenjük, hogy hétvégén szép, templombajárós idő lesz.
Fideszesek örülhetnek, Brüsszel felett fellegek gyülekeznek, nem kizárt egy-két zivatar. Ha minden jól megy, Luxemburgban is az lesz, és Junckerbe esetleg belecsap a villám.

MSZP-seknek üzenjük, hogy Szegeden szép idő lesz, de máshol nem, Debrecenben, Gyulán kifejezetten csúnya meglepetésekkel találkozhatnak, maradjanak otthon.

DK-soknak üzenjük, hogy jó idő lesz, menjenek a Balatonra, és lehetőleg maradjanak is ott. Ha elég sokan betömörülnek, esetleg megszerezhetnek egy körzetet. Azért jó ott lenni, mert horgászverseny is lesz: Fletó megpróbálja kifogni az aranyhalat, ami természetesen három kívánságát tejesíti: mind a három dokumentumokat tartalmaz.

6.Lenin 2017.05.23. 22:06:48

-Megkérdeztük a neves szakértőnket, hogy rossz időjárási körülmények közt valóban nem elehet senkit megdönteni?
-Professzor úr tudna esetleg ellenpéldát hozni?
-Nos kérem, olcsó lenne most arra hivatkoznom, hogy én mindig rossz idő esetén döntöm meg a titkárnőmet, de most inkább a politikai része az érdekes.
-Vegyük példának a dicsőséges októberi-nem a 2006-ost hanem 1 kicsit korábbit
-Nos a kutatásaim szerint az Aurórán nem volt fűtés üzemanyag hiány miatt. A néhány hordó vodka is hamar elfogyott . Ekkor jött egy kiváló 5let. Elhíresztelték a matrózok közt, hogy a palotában remek meleg van, és reggel hoztak néhány hordó vodkát. Az ágyúlövés után az első beérkező dupla adagot kap. Kb fél óra múlva a palota elesett.
-Tehát összegezve, nincs hatása az időjárásnak. Csupán motiváció kérdése. Mai példát esetleg.
-Például, ha az elsők fújhatnák Mészáros L fütyülőjét a fekete nővér felügyelete mellett, vagy Kövér bajszát rángathatnák sörösé közben, természetesen a sört ingyen kapnák. De az én feladatom a kutatás és nem tippeket adni balfaszoknak.
-Köszönjük professzor úrnak.
-Én köszönöm a lehetőséget.
süti beállítások módosítása