niche

niche

Aki a balliberálisokban hisz, az miben hisz?

2017. május 19. - olajszőkítés

Kolléga úr írt egy cikket, ahol azt keresi, miben hisz, aki a Fideszben hisz? Annyira adja magát, hogy az ő cikkét átírva rákérdezzek: Miben hisz, aki a baloldalban hisz? Ha azt gondolod, hogy kit érdekel a baloldal, meg nincsenek kormányon, meg már régen volt, meg nehogy az őszödi beszéddel, meg a nokiás völgyhíddal jöjjek, akkor azt mondom, hogy a mai politikát döntően meghatározza, hogy mit és hogyan tett a baloldal.

 

Szóval íme itt a tükör cikk:

 

Van egy politikai közösség, amelyiknek nagyobb hatalma volt, mint bármelyik rendszerváltás utáni elődjének volt. (Mivel a hatalom, gazdasági erő és a sajtótúlsúly pont a rendszerváltás előtti időszakból származott.) Gondolhatnánk, hogy ez a garnitúra stabil és jól kitalált ideológiával bír, vonzó politikai valóságot kreált, na meg jól is kormányoz - hát hogyan máshogy lehetett volna ilyen sikeres? A valóság az, hogy ez az oldal összegyúrta a Kádár-éra, és a rendszerváltás utáni világ minden mocskát, mindent ellopott, ami mozdítható, a híveik nagy része pedig lyukas gatyában és éhes gyomorral támogatja őket (a kis része meg az X5ösben ülve). Joggal merül fel a kérdés, mi (volt) az összetartó erő, mi a habarcs ebben az abszurd közösségben?

 

A cikk végén lehetőség van kommentelni, várom a szembeköpött demokraták megfejtéseit is. 

 

Nincs Pro, csak Contra

Egy valamirevaló politikai erőnek vannak értékei, és vannak fontos ügyei. Hiszen nem lehet egy pártot huzamosabb ideig a támadásra, az ellen-politizálásra építeni, mert kormányra kerülve ez a politika érvényét és hitelességét veszti - gondoltuk, aztán rájöttünk, hogy ez nem igaz. 

Gyurcsány felismerte, hogy a kormányzás alapvetően egy szar dolog. Csomó dologra kell figyelni, mindenféle gondokat kell megoldani, mindezt egy rakás pénzéhes, tehetségtelen hülyével - hát kinek kell ez? 

Ezért Gyurcsány nem is kormányozott, hanem csak elbábozza a kormányzást. És kizárólag a neki tetsző részeire fókuszál a kormányfői létnek: autópályát épít, amiből lop, hatalmat gyakorol és imádja magát. 

Ezzel annyi a gond, hogy a baloldal az égvilágon semmit, de semmit nem tudott felmutatni felmutatni 8 év kormányzás után, ami egy igazán sikeres és JÓ ÜGY lenne. És már a kedve is elment, hogy megpróbálja. Ott van például a demokrácia kérdése. A baloldal megígérte, hogy hiperdemokrata lesz, aztán ugye jöttek a demokrácia nyűgjei… újságírók kellemetlenkednek, emberek tüntetnek, ellenzéki pártok okoskodnak, meg csomóan más véleményen vannak… áh inkább hagyjuk.

"Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek"

Gyurcsány Ferenc, volt kormányfő, jelenleg a DEMOKRATIKUS Koalíció elnöke

 

Na ennyit ezekről a hülye pro dolgokról. Kell a fenének a jó ügy, ahhoz dolgozni is kéne, na meg kevesebbet lopni.

A valóságot a baloldal már 2006 elött elvesztette. Politikusi zsenialitásuk egyik bizonyítéka, hogy ezt felismerték és nem küzdöttek tovább holmi népjólétért, fejlődésért, versenyképességért, meg azokért az ember nevű szerencsétlenekért. Csak a választást akarták valahogy megnyerni. 

Mit lehet tenni, ha a kormányfő elveszti a meccset a valóság frontján? Hát fogja az összes lopott pénzt, az összes befolyása alatt lévő médiumot, és izomból nekiáll egy nem létező univerzumot építeni, amiben nincsenek már célok, csak ellenségek, nincs együttműködés, csak harc Orbán meg a fasiszták ellen.

Minél rosszabbul megy, annál jobb demokrata harcos leszel?

Amíg a lelkes balliberális demokratáktól nem kapok használható válaszokat, addig kénytelen vagyok arra gondolni, hogy:

Gyurcsány zseniálisan ismerte fel, hogy ő maga egy igazi lúzer kormányfő és is felismerte, hogy ez nem baj, ebből is lehet tőkét kovácsolni, sőt, ebből lehet csak igazán. Na de hogyan? Irigységre és félelemre kell építeni.

Egyrészt, ki kell alakítani az érdekeltek körét. Akik félnek a jobboldaltól, félnek a náciktól, félnek a fasisztáktól. Mennyire aljas dolog a félelemre építeni és a félelemben feloldani a közösségeket egyéni félőkre?! De így már csak össze kell rántani a frusztrált, emberek tömegét, meg kell találni a frusztrált, dühös ellen-politika híveit. Azt a közel két millió embert, aki egyszerűen nem találja a helyét ebben a világban. Aki szerint a közösség a lehető legrosszabb dolog az életében, hiszen az felelősséggel jár.

Remek szövetség, figyelj: a kormánynak kellenek a hívek, akik vele vannak a gyűlölködősdiben, akik semmi másra nem vágynak, mint hogy Orbánra, meg a határon túli magyarokra, a Betyárseregre, meg Bayer Zsoltra kenhessék az egész életük minden nyűgét. Ezek az emberek már nem is várnak jólétet.

mszp_ne_fizessunk_ra_kettos_allampolgarsag.jpg

(Irigységre és félelemre építeni.)

Utálják az egészet, mert rájöttek, hogy az osztrákok portája nem azért olyan tökéletes, mert gazdagok, hanem éppen azért olyan gazdagok, mert van eszük, igényük és szorgalmuk rendben tartani azt a portát. "Hát menjenek a fenébe az osztrákok! Inkább rohadjunk meg mind, de senki ne emlékeztessen minket arra, hogy a saját sorsunk saját elcseszői vagyunk."

Ennek megfelelően a kormánnyal szemben nem is elvárás, hogy jót tegyen. Aki fél az elhiszi nekik, hogy ők fasizálódó, mucsai magyarok miatt nem kormányozhatnak jobban, ők meg megadják ezeknek a félőknek az önigazolást, hogy nem a saját elcseszett életük miatt olyan elcseszettek, hanem a Orbán miatt, meg a Magyar Gárda miatt.

Durva szavak ezek? Lehet. De sokkal kevésbé durva, mint az, hogy emberek százezrei köpik magukat szembe hétről hétre, - tegnap még teliszájjal simicskázva, ma már Simicska kenyerét falva, - és mindezt azért, mert lételemük az ellenségkeresés. 

A végén meg mindenki megrohad

Ebben a szövetségben rövid távon volt, aki jól járt. De hol van ennek a vége? Lettek igazi nyertesek?

Talán az a pár ezer liberális szent, akit kivételezett helyzetben tartott a rendszer? Nem, ők sem járnak jól. Mert a kormányuk elbukott, és mire mentek a milliókkal? Fogalmuk sem volt, hogyan tartsák fent a meglévő életszínvonalukat. "Mindenkinek a saját szegénysége a legnagyobb szegénység" - okos mondás. Az MSZP-s polgármester szerinted gazdag? Miért? Mert van 100 milliója? És ha hozzászokott, hogy havonta egy millát költ, és most hogy elzavarták mi lesz? Egy frusztrált senki lesz, mert a "piacon" aztán tuti nem él meg. De majd remek alany lesz egy következő gyűlöletpártnak...
A másik: mire megy az ember a sok pénzével, egy szétrohadó országban?

A nép megkapja a biztos semmit, az ellenségképet és az önigazolást, hogy mindig más a hibás.. Lehet mantrázni a semmi ideológiáját: "nem azért nem értem el semmit, mert nem csináltam semmit, hanem a Kövér/Kósa/Sijjártó miatt". 

 

"Leszúrtak egy fiút a fasiszták"

Tamás Gáspár Miklós, a Mortimer-ügy utáni antirasszista tüntetésen a Moszkva téren

 

De ez tényleg zseniális ám!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire merész és pengeéles húzás volt erre vinni a kormányzati ideológiát. 

A szoci kormány abból húzott hasznot, hogy egyre szegényebbé teszi az embereket, egyre kisebbé, frusztráltabbá, betegebbé - és a végén mindezt pár milliárd kommunikációs forinttal rákeni a demokráciára törő fasiszta jobboldalra (és még ebből a pénzből is lop). 

Többet lophat, mert kevesebbet ad a népnek, és közben még ellenséget is gyárt azokból, akiknek nem tetszik ez a tempó, tényleg zseni. 

Az emberek meg minél szegényebbek, minél kisebbek, minél betegebbek, annál inkább nem fognak nekimenni a helyi szoci hűbéruraknak, akik lassan teljhatalmú urakká váltak.

És akkor velünk mi lesz?

Velünk? A maradék 8 millióval? Semmi. Kimegyünk külföldre, az öregek meghalnak, aki meg marad, az küzd, mint malac a jégen. Velünk senki nem törődik, pedig mi 4-szer annyian vagyunk. És valahol meg is érdemeljük. 

Szóval a válasz...

...a válasz egyszerű. Aki a baloldalban hisz, az semmiben nem hisz. A kimutyizott kis pénzében hisz, ha az sincs, akkor a gyűlöletben, az irigységben, a másokra kent élethibákban, a folytonos önigazolásban - azaz: a SEMMIBEN.

És te, kedves demokrata, elmondod, miben hiszel? 

Na most jöhetnek a balliberális megmondóemberek online hadosztályai! Gyerünk srácok, írjátok már meg kommentben, hogy mit adott nektek balos kormány 8 év alatt, milyen JÓ dolgot? (Annyira tiszteljük meg egymás szellemi képességeit, hogy a völgyhíd szót nem használjuk, köszi)

Aztán azt is magyarázzátok el kedves demokrata barátaim, hogy miért jó az, ha a liberális államfő, kommunista emlékhelyeket koszorúz egy kommunista országban 5 évvel a téren történt vérengzés után, vagy hogy a miniszterelnök a saját házában látja vendégül Putyint, akkora cimborák?

9ad708d1-b838-4ee5-9637-e8199e33442e.jpg

(Demokraták, nyugatos européerek)

Azt is magyarázzátok el, hogy a magát kisebbségek elsőszámú védelmezőjének beállító kormány, hogy lehet totál érzékelten a határon túli magyarokkal szemben?

De tényleg mi a baj a határon túli magyarokkal? Miért kellett riogatni velük?

Azt is légyszi, hogy mi a baj Brüsszellel, miért kell eltitkolni előle az államháztartás valós számait?

És az miért jó, hogy milliárdokat öntünk olyan autópályákba, amit senki nem használ? Mert sok MSZP-s vezetőnek van kedves mozgalmi múltja Pécsról?

Arra mi a megfejtésetek, hogy tudatosan zülleszti a kormány az egészségügyet? Miközben az egészségügyi reform konkrétan üres lapokból állt és a gyakorlati ötlet az lett, hogy a szegényektől, meg a nyugdíjasoktól, ugyanúgy, mint a tehetősebbektől beszednek 300 forintot??

20070215vizitdijo.jpg

(A szédületesen nagyívű reform, az innováció, ami a mucsai magyarok életét rendszerszintűen átalakítja és végre ezzel felzárkózunk Európához!!) 

Miért nem volt jó nektek a kommunizmus? Lehetett nyalni az oroszok seggét, nem volt verseny, nem volt Nyugati befolyás, nem voltak nemzeti kérdések, de voltak egyen tankönyvek, tehetségtelenséggel is vezető lehettél, nem volt ellenzék, mi volt ezzel a baj?

És végül: mit vársz? Mi a megoldás, betiltod a Magyar Gárdát, a Fideszt, Bácsfi Dianát, a Betyársereget, az Echo tv-t? Újra megkapja az állami hirdetéseket a Hócipő? Újra lesz Nap-kelte? Fodor lesz a főpolgármester? Az SZDSZ megkapja megint az oktatásügyet? Vagy mentek újra Kínába, meg az oroszokhoz, loptok egy kis autópályapénzt, eladjátok a repteret meg még egykét dolgok, visszaszervezitek a franciáknak a kajajegyeket, adtok 13. havi, aztán elveszitek? Beszéltek a könnyűdrogliberalizációról aztán nem csináltok semmit? Koalíciós egyeztettek a tehetetlenségik? Lezártok tereket, ahol nem lehet ellenetek tüntetni? Újra érezni fogjuk a már majdnem elfeledett könnygázt? Sosem látott szlovák terroristák fenyegetnek majd minket?

Milyen ötleted van baloldal? Mi a válaszod?

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr8612525167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.19. 11:24:46

Sok ballib ismerősöm van.

Miben hisznek?

A fanatikusok abban, hogy mindenre megoldás a nyugat követése, a liberalizmus.

A mérsékeltebbek meg abban, hogy a ballibek a kisebbik rossz a Fideszhez képest.

morph on deer 2017.05.19. 14:43:17

Tudod, azért van egy alapvető különbség az orbánhitű és a nem orbánhitű gondolkodásmód között, nevezetesen a fanatikus szurkolótábori mentalitás vs annak hiánya.

Itt már rég nem bal- és jobboldal szembenállásáról van szó, hanem a fltétel nélküli vakhit és annak elutasítása a kérdés. Az orbáni autoriter személyi kultusz akkor is taszít, ha véletlenül éppen nem csupán a saját- és klikkje számára előnyös lépésekről lenne szó, én például ilyen vagyok. Nálam a cél soha nem szentesíti

morph on deer 2017.05.19. 14:52:28

@morph on deer:
sem az eszközt, sem az alkalmazóját, akkor sem, ha mindkettő tocsog a nemzetiszínű trutymóban.

Még annyit, hogy ez az álláspont nem azt jelenti, hogy akkor automatikusan amásik oldalhoz tartozik valaki, hanem csak azt, hogy az orbáni szektához soha, semmilyen okból és semmilyen feltétellel sem.

Ajánlom egy pillanatra ezt a változatot is átgondolni, a teljesség kedvéért.
Tehát: orbánhitű oldal versus orbánmentes oldal, se bal, se jobb!

olajszőkítés 2017.05.19. 15:49:41

@morph on deer: Köszi, hogy elolvastad! Tök elfogadom, amit mondasz, csak azért írtam le, - amiket, már ezerszer leírt más korábban, - hogy az is legyen világos, hogy megvan annak is az oka, hogy sokan a ballib szektához soha, semmilyen okból és semmilyen feltétellel sem tartoznának már.

morph on deer 2017.05.19. 17:50:09

@olajszőkítés:
Hát ez az!
Azt hiszem, ideje lenne már megszabadulni ezektől a hitvitáktól, és elkezdeni végre értelmes célok mentén 'politizálni' - a szó klasszikus értelmében.

Szerintem ezen a 'szurkolótábor' gondolkodásmódon csak veszíteni lehet!
Agyrém, hogy az ország egyik felének mindenáron le kell győznie a másikat - ahelyett, hogy pl a hülyeséget győznénk le...

6.Lenin 2017.05.19. 18:05:19

@morph on deer:

"Azt hiszem, ideje lenne már megszabadulni ezektől a hitvitáktól, és elkezdeni végre értelmes célok mentén 'politizálni' - a szó klasszikus értelmében."

Természetesen az "értelmes cél" az, amit a te torodhoz tartozók határoznak meg.
Átkereszteljük az ideológiát értelmes céllá.

Nem rokonod a mádi zsidó? Ő is mindig ugyanoda jutott, ahonnan elindult.

6.Lenin 2017.05.19. 18:06:25

@6.Lenin:

torodhoz= táborodhoz
bocsi.

morph on deer 2017.05.19. 18:39:03

@6.Lenin:
Nem rokonom, sajnos.

Mert szerinted ha valamilyen cél 'értelmes', akkor azt már csak az orbánmentes oldal határozhatja meg?
Érdekes észrevétel.

Viszont ha figyelmesen olvastad volna amit írtam, akkor tudnád, hogy egyáltalán nem ezt írtam, hasonlót sem!

Nekem csak tele van az összes hócipőm azzal, hogy 'politika' címén sóznak ránk üres lózungokat és a patetikus faszságokat, jöjjön az bárhonnan.

6.Lenin 2017.05.19. 19:01:01

@morph on deer:

Én sem azt írtam, amit leszűrtél belőle,de tulajdonképpen igazoltad is ezzel azt, amire céloztam.

Aki valamivel nem tud azonosulni, annak minden üres lózung, bárki is mondja, bárhonnan is jön.
Vagyis
19=20-1

Azért ez az "értelmes cél" izgat 1 picit, különösen a spontán ősrobbanás óta.
Mi a tosz célja lehet egy véletlennek?

Amennyiben te belemagyarázol valami neked tetszőt, akkor én azt miért is nem tehetném meg?
Ja, hogy ellentétes a tiéddel?
Na, és?
Nem leszarom az üres lózungokat bárhonnan is jön, ha az tartom tartalmasnak, amiket én pufogtatok?

6.Lenin 2017.05.19. 20:43:47

Aki a ............ban/ben hisz, az miben hisz?

A saját igazában, és miért is ne tehetné?

( az idős a bölcsességében/tapasztalataiban, a fiatal, hogy mindent tisztábban lát/tud, aztán megöregszik, a gyerekei meg simán hülyének nézik)

morph on deer 2017.05.19. 22:22:08

@6.Lenin:
"Nem leszarom az üres lózungokat bárhonnan is jön, ha az tartom tartalmasnak, amiket én pufogtatok?"

Mi is volt az a lózung amit tőlem olvastál?

Mi is volt - szerinted - az, amit én 'tartalmasnsk találtam', holott...?

Számomra visszataszítóan primitív az "állítsuk meg Brüsszelt" idiotizmus a lopott dizájnjával együtt.
Engem alapállásból taszít a "fizessenek a gazdagok" című proletárdiktatúrát idéző botkai elmeszülemény.

Oldalfüggetlenül utálom a gyökér dolgokat, bár orbánnak - személy szerint, és nem "oldalilag" - komoly fórja van az utált/megvetett köcsögök között. Megdolgozott érte, szó se róla!

Attól a suttyóság még nem lesz elfogadható nálam, hogy nemzetiszínű maszlagba csomagolják, márpedig most megint ez zajlik. De a teljesség kedvéért: a vörös zászlóba csomagolt bunkó sem kap másféle megitélést, tekintve, hogy pártsemlegesen antibunkó az alapállásom.

Nem úgy általában semleges, csak éppen ezekhez a pártokhoz képest. De ezt úgy is tudod.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.20. 06:38:30

@morph on deer:

Fanatikus minden oldalon van, s egyik oldalon se fanatikus a szavazótábor zöme.

Zsoltbacsi 2017.05.20. 08:47:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Dehogynem, ott van peldaul a degeneralt kommunistak (DK). Megis mi mas miatt szavazna valaki fletora?
Amugy adatok is bizonyitjak: amiota léteznek, szinte mindig minden kutatonal 3-4 szazalekra allnak, se bovules se lemorzsolodas.
süti beállítások módosítása