niche

niche

Feltetted már a kérdést: kit érdekelnek a civilek?

2017. január 16. - nicheblog

A kormány nyílt harcot hirdetett a civilek ellen.  Ez rossz, sőt aggasztó, de a sopánkodás helyett én azzal szeretnék foglalkozni, hogy vajon miképpen állhatott elő egy ilyen helyzet: miért áll fegyvertelenül, nevetségesen erőtlenül minden csoport, amelyet a kormány betámad? Van értelme ebben a helyzetben orbánozni, meg rezsiszilárdozni?

Kezdeném azzal, hogy nincs, nincs értelme orbánozni.
Ez a véleményem, orbánozni pótcselekvés, különösen annak, aki nem akarja megérteni, hogyan jutottunk idáig. A poszt nem a jóságos civilekről és a gonosz kormányról szól - kerülném ezt a szűk narratívát, mert a dolgok mögött mindig van valami más, ezt keresem, jó szórakozást!

 

A civilek elleni háború szerintem nem a civilekről szól, tágabban értelmezve inkább  arról, hogyan vált védtelenné minden, amit a liberális világrend itthoni képviselői szilárdnak hittek. Kit érdekelnek a civilek, de kit érdekel a többi dolog, az emberi jogoktól a sajtószabadságig?

Tényleg, kit érdekelnek a civilek?

Vicces, amikor egymást hergelve ilyet mondanak emberek: "ebből biztos botrány lesz". Nem. Abból nem lesz botrány, hogy történik valami valakikkel, akiket igazán csak pár ezer ember ismer. Vajon hány magyar választópolgár tudja kibontani a TASZ betűszót? Hányan ismerik Orbán és Soros igaz történetét? És a Helsinki Bizottság küldetését? Mivel a válasz az, hogy nagyon kevesen, ezért az említett személyek és szervezetek szabad prédák, nem védi őket semmi, mert nem ismeri őket senki. Tudod miből lett először IGAZI botrány például a Rákosi-éra legsötétebb napjain? Az elvesztett berni döntőből. Nem a koncepciós perekből, vagy a kuláktalanításból. 

És mi az, ami szintén nem érdekel már senkit?

A balliberális elit kormányzása idején egyesek annyira elszakadtak a valóságtól, hogy hajlamosak voltak azt hinni, eljött, vagy hamarosan eljön az idő olyan kérdések társadalmi szintű megbeszélésre, mint melegházasság, eutanázia, drogliberalizáció. Ez az idő nem jött el. Őszintén, bár fontos kérdések ezek, de azon még talán túl lehet lépni, hogy ezeket most egy darabig nem beszéljük meg. Az már ennél is parább, hogy az emberi jogok, az emberiesség, a sajtószabadság, az állam átlátható működése (és sorolhatnám) is devalválódott fogalmak lettek. Már itt tartunk, és még nincs vége.

Mi az, ami szintén nem fogja érdekelni az embereket?

Egy történés akkor tud igazán ijesztő lenni, ha nem önmagában, hanem egy folyamat részeként vizsgáljuk. A folyamatot én így látom: nincsenek már szent tehenek, nincsenek tabuk, nincsenek érinthetetlen értékek, mert a korábban mögöttük álló erő és önvédelmi rendszer bedőlt. Ma még nincs konkrétan kimondva, de hónapok kérdése, és Európa is diplomáciai szinten deklarált ellenség lesz. És aztán ki tudja, hogy még mennyire mélyen kalandozunk el a józan észtől távoli sztyeppébe, és hogy vissza tudunk-e onnan térni? Mondjuk az EU-ból történő kilépés után.

És mi az, ami inkább érdekli az embereket?

Nem tudom, hogy egy ellenzéki politikus, vagy egy politikailag aktív "civil" mit gondol, mi érdekli ma az egységnyi magyar választópolgárt. Pontosabban tudom, csak nem akarom elhinni. Nem akarom elhinni, hogy nem veszik észre az alábbi (nagyon) leegyszerűsített képletet:

- vannak a "balosok": az ő gondolataikat ismerik, tudják befolyásolni - igazából nekik politizálnak. Ők már ilyenek maradnak, de a számuk és befolyásuk egyre elenyészőbb. 

- vannak a lekötelezett "jobbosok": tudod, aki szórólapozásért trafikot kapott, kampánytámogatásért nyertes pályázatot, ja meg adócsökkentés és CSOK-ot. Az ő fejükben kb. az van, amit Lázár mond.

- vannak a nem lekötelezett "jobbosok": fura állatfaj, mert szarabbul él mint valaha, de a feje mégis rezsiszilárddal van tele.

- és ott az istenadta nép I. : a tömeg. Akik érzik, hogy semmi nem lett jobb, érzik, hogy baj van, de közéleti (!) tájékozatlanságuk és ösztönös viselkedésük miatt befolyásolhatók. A kormány remekül beszéli a nyelvüket, hat a félelmeikre, kihasználja a politikai tudatlanságukat, nekik szól a félelemkampány, az árnyékbox, minden. Egy dolgot szeretnének: biztonságot. Aki ennek az illúzióját felvillantja, megnyeri őket. Mi érdekli őket, az ő fejükben mi van? Amit a híradó mond. Legszívesebben egy terepszínű miniszterelnököt szeretnének látni, valami ilyesmit:

981726_10151684878826093_656818787_o.jpg

De mondjuk semmiképpen sem egy ilyet:

76667ed034b1f1749492ef3401f2acd0.jpg

- és az istenadta nép II.: a tömeg másik fele. Nekik elegük van az egészből, nem fognak zászlóikra idézeteket írni az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatából - fogadunk? Esetleg egy közvetlen ígéretért (lebetonozzuk az utcádat), vagy egy még közvetlenebb ígéretért (egy zsák krumpli) elmegy és ikszel egyet.

Demokráciát akartak, hát megkapták Hölgyeim és Uraim. A demokrácia alapja minden ellenkező humbuggal ellentétben a választási matematika. A fentiekből mi is jön ki...? 

És akkor most jön a "hogy jutottunk idáig" rész:

Hogyan koptak el a szavaink?

Úgy, hogy sokan észre sem vették. Régen elég volt az kiabálni: korrupció, és az emberek rezonáltak rá. Ma kiabálhat akárki akármit, csak néz utána bután, hogy nem hatottak a varázsszavak. Kicsit "jön a farkas" jelenség, de szerintem ez ennél összetettebb, folytatom...
Az vagy, amit képviselsz. De ez megfordítva is igaz: amit képviselsz, azt veled azonosítják. Ha rólad kiderül, hogy egy tróger vagy, akkor nem hiszem el neked, hogy az életvezetési tanácsaidat meg kell fogadjam. A számomra fontos értékeket számomra hiteltelen emberek jelenítik meg ebben az országban. Ez bennem azt okozta, hogy ilyen cikkeket írok, de kitartok az elveim mellet. A többségnek viszont nincs ennyi ideje ezzel foglalkozni, így hajítja - tök jogosan -  az elveket az elvek emberei után. Az elvekkel a szavaink is kukába kerültek, és csak üresen csengenek a körúton belüli pártszékházakban meg az Aurórában. A szavakkal meg a jogaink is a semmibe lettek, mert ami a papírra van írva az semmi, aki alkalmazza őket, az a minden. 

Hogyan nem vettük észre, mi történik?

Egyszerű. Ki kellett volna nézni a Magyar Narancs mögül. Ez szerintem annyira triviális, hogy nincs is kedvem kibontani.

Ha hangoskodsz, csak még jobban megutálnak az elveiddel együtt!

Én például szeretem a zöldet a városban és utálom az elcseszett, korrupcióban tocsogó presztízs-beruházásokat. De most már úgy vagyok vele, hogy szépen öntsék le betonnal az egész átkozott Ligetet és rendezzünk rajta Nemzeti Tizenegyesrúgó és Hurkatöltő Bajnokságot.
Vannak ezek a magukat nevetségesen heroizáló módon 'Ligetvédőknek' hívó, irritáló tarisznyás balfaszok. Na miattuk mondom ezt. Ők és az általuk képviselt attitűd az, amire jogosan mondják egyrészt, hogy tök jó, hogy kiállsz a fákért, de mondjuk a kórházakért is kiállhatnál ilyen hisztérikusan; másrészt, hogy az ügyeddel együtt komolyan vehetetlen vagy. Azt hiszem, mindenki ilyen arányt, stílust és célt tévesztett ellenzékre vágyik.

d2eonf2ibf2.png

A reprezentáció fontossága - ki, mit, milyen kontextusban?

Az van, hogy a hatalom alapjának tekinthető szavazatokat leadó emberek élik az életüket, ami nem könnyű. Eközben nem feltétlenül foglalkoznak alapvető jogi, politikai, társadalmi fogalmi keretek értelmezésével. Furcsa? Hát ja, ez nem annyira szokás. Ezért az emberek többségének a szavakról nem gondolataik vannak, hanem érzéseik. Azokat pedig nagyban meghatározza, hogy ki, mit, milyen kontextusban mond nekik. Ha ebből a hármasból valamelyik nem stimmel, akkor borul a mutatvány. Egy orvosnak nem hiszed el, amit az atombombáról mond, egy tolvaj szavára pedig nem adsz kölcsön pénzt. Mesélek erről valamit...

Egy történet erről

Valamikor Gyurcsány alatt volt egy balhé a Hollán Ernő utcában. Az olvasók biztos emlékeznek, én nem annyira, de valami olyasmi volt a lényeg, hogy náci arcok betámadtak egy jegyirodát. Biztos nem szolgálták ki őket kannásborral, vagy nem volt jegy a Kárpátiára, szóval balhéztak, és azt hiszem be is törtek egy kirakatot, fenyegetőztek stb. Nem egy jóízű sztori, főleg nem egy olyan kerületben, ahol elég sok olyan ember él, aki megélte a vészkorszakot. Közel lakom, hát kimentem az ügy kapcsán szervezett demonstrációra. Dühített az eset, de annál is jobban dühített az az undorító, gátlástalan rátelepedés, amit a Gyurcsány-Schröder páros előadott. Dühös voltam, mert arra gondoltam, hogy ez az ember (GYF) itt komoly dolgokról beszél, fontos emberi értékekről, elvekről, és mivel a személye maga a hiteltelenség, így ezeket a dolgokat voltaképpen maga után rántja a semmibe. És aki őt utálja (az ország 95%-a), az azokat is utálni fogja, akiket ő képvisel. Ez régen volt. De igazam lett. (Erről majd még úgyis írok.)

A Körút és a Maslow piramis

A fentieknél is fontosabb: az ún. értelmiségiek elfelejtették a főiskola/egyetem első félévében tanult alapvetést a Maslow piramisról. Előbb teszünk a biztonságunkért, és utána azért, hogy tiszta legyen a cipőnk, előbb várunk megoldást a közbiztonság problémájára, mint az iskolai szegregációra, akkor is, ha éppen az előbbi miatt kell az utóbbit beáldozni. 
Amikor halára vált arccal sírnak emberek az ATV-ben, akkor erre is kéne gondolniuk (ja igen, meg arra, hogy az ATV egy kapzsi szektás színháza bukott balosokkal dühös balosoknak). Nekünk itt a Körúton belül nincsenek létproblémáink. Nem kell félni a tyúktolvajoktól, a hidegtől, a rossz terméstől. A mi problémáink akkor lehetnek validak mások szemében, ha az ő - Maslow piramison lejjebb szereplő! - problémájukat már megoldottuk. 
Akinek a lét a tét, attól ne várjunk azonosulást a TASZ problematikával. Sajnos ez ilyen egyszerű. Még akkor is, ha a TASZ éppen az ő jogait hivatott védeni. Paradox, de így van.

A jóléti rendszer alapja nem az elvei, hanem a jólét maga (és nem egy csoport jóléte)

Elérkeztünk a lényeghez: a nyugati modelleket lelkesen másoló, szép ingekben nyugatias dolgokat mondó politikusok és holdudvaruk kora leáldozott. Miért? Azért, mert bár sokáig el lehet adni az embereknek a mázat, a végén kiderül, hogy a hiperkorrekt, nyugatias arcok valójában korruptak, ráadásul fogalmuk sincs, hogyan léphetünk egyel közelebb Ausztriához. 
Az emberek dühösek lettek Európára, a polkorrektségre, az emberi jogokra, a szabad (pf) sajtóra, mindenre. Azért, mert ezeket a szavakat kapták jólét helyett. Mintegy elvárásként, hogy akkor vagy rendes ember, ha ezeket tiszteletben tartod...Óriási hiba.
A jóléti állam alapja ugyanis a jólét maga, és nem a jóléti állam elvei. A békés, nyugodtan élő dán nyugdíjas befogadó a környezetvédelem problémájára, a frusztrált, szegény, becsapott magyar nyugdíjas pedig azt mondja:
"Hol érdekel engem ez a baromság? Erről pofáztok, miközben én a kórházi folyosón fogok meghalni? Azonnal hibást akarok! A civilek meg a migráncsok? Dögöljenek meg!"

Az a döbbenetes, hogy a magyar kisembernek igaza van, úgy értem, jogos a frusztrációja. A magyar kisember pedig ikszekkel választja ki, ki lesz a nagyember. És ő nem azt választja, aki női egyenjogúságot ígér, hanem azt, aki két zsák krumplit. 

És a civil szervezetek? Ebben a történetben hol érdekelnek bárkit is, ne vicceljünk, védtelenek és gyengék. A kormány ezt érzete meg, röviden a folyamat még egyszer: a kormánynak ellenség kell, hogy a permanens honvédő háború érzetét fenn tudja tartani. Rájöttek, hogy szinte minden határt átléphetnek. Hagyhatnak éhen halni menekülteket, küldhetnek rendőröket alapítványokhoz, a józan ész őrei politikai és társadalmi támogatottság nélkül csak rikoltozó szerencsétlenek. A jog? Ne vicceljünk. Külön probléma, hogy a világban éppen hasonló folyamatok vannak, az inkorrektség forradalma söpör végig a nyugati világon, ezért itthon simán túl lehet tolni a biciklit.

Van  megoldás?

Van. Miért ne lenne? Megoldást kéne kínálni az égető problémákra, hitelesen és őszintén beszélni az egészségügyről, a szegénységről, a cigány-problémáról, az elvándorlásról. És hagyni a francba az érthetetlen szavakat, azokról akkor kell beszélni, ha már sikerült leváltani ezt a borzasztó kormányt. 
Igen, ez áldozat. De inkább úgy mondanám, politikai racionalitás, avagy pragmatizmus. A politika, a hatalom kemény dolog. És egy szegény, lecsúszó országban nem lehet másképpen viselkedni, mint keményen, populistán, pragmatikusan. Ha Orbán lennék, és ellenfeleket kéne választanom, olyanokat választanék, akik ezt nem látják be. A rossz hír, hogy ő már választott, és be is jött ez a választás, sőt 18-ban is be fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr512130015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kheiron 2017.01.17. 22:15:55

Hajaj, itt alapvető problémák vannak a valósághoz való viszonyoddal, ha jól látom.

"Akinek a lét a tét, attól ne várjunk azonosulást a TASZ problematikával. Sajnos ez ilyen egyszerű. Még akkor is, ha a TASZ éppen az ő jogait hivatott védeni."

Lószart. A TASZ távolról sem tekinti feladatának, hogy a vidéki kisnyugdíjas jogait védje a kertjét letaroló cigányokkal szemben, az nem érdekli őket. Azt tekinti feladatának, hogy a kisnyugdíjas kertjét letaroló cigányokra nehogy cigányként hivatkozzanak, hanem "roma"-ként.

-JzK- 2017.01.17. 23:10:41

NANE, MigSzol, Open Society meg a többi libsi páholy, ami minden "aláírásgyűjtésnél" ott tolong. Mindnek máglyán a helye. Nem a kormánykritikával van baj, hanem az ideológiai háttérrel: balliberalizmus, kulturális marxizmus, SJW-izmus a magyar fehér-keresztény tömb elleni uszítás, buziimádat, cigányimádat, migránsimportáció erőltetése, nőkből rikácsoló hárpiát faragni akaró feminizmus.

Amikor ők "demokráciáról" beszélnek, valójában az ő safespace-es-buziházasságos világrendjüket értik alatta. Kultúrmarxista, cigánysegélyező, buziimádó, feminista, kokeróimádó SJW-k. Hogy vinné el őket az ördög. Remélem Trump elnöksége láncreakciót indít be, és a nyugati világból is kisöprik ezt az ideológiai szemetet.

sírjatok 2017.01.17. 23:16:52

Szokásos "én, a felvilágosult liberális, megpróbálom megérteni a hülye plebszet, mert ők olyan buták, hogy ez NAGY SZÓ" picsogás.

Képzeld baszki, mindenki tudja, hogy mit jelent a TASZ, és mindenki tudja azt is, hogy Orbán Soros-ösztöndíjjal tanult harminc éve. Vagy ha nem, maximum megnézi a neten. No és? Valójában ha nagy tömegeket tartasz ostobának, akkor sokkal valószínűbb, hogy te vagy ostoba, mint hogy ők.

"Az emberek dühösek lettek Európára, a polkorrektségre, az emberi jogokra, a szabad (pf) sajtóra, mindenre. "

Ez még talán a legközelebb van az igazsághoz. Csak ez nem csak Magyarországon van, hanem a világban mindenhol, Trump, Brexit. Fasza tele van mindenkinek a jól láthatóan hazudó, ám önmagát mércének tartó sajtóból (tömegpusztító fegyverek propagandájától a migránsok GDP-növelő hatásának abszurd levezetéséig), az irreálisan életszerűtlen, a társadalom marginális kisebbségét foglalkoztatő kérdésekből (genterideológia), meg a többi ilyen liberális, hipokrita nyafogásból. Basszus a béke-nobeldíjas Obama egyoldalú háborúkat indít és kínzótábort tart fenn, de aggodalmaskodik az amerikai külügy, hogy Ahmedet 10 évre ítélték? Komoly? Az az amerika nyafog az oroszok soft powerén, aki kb. abba a választásba nem piszkál bele, amelyikbe nem akar? Nem kérlek, az nem korrupció, ha Collin Bell egymillió dollárért veszi meg a nagykövetségi posztot: az lobbizás. Ja oké...

Nem annyira a jólétről van itt szó, hanem a cinikus, emberek pofájába röhögő gőgről. Tik, tudatlan parasztok, nem tudjátok, mi a gond, majd mi felvilágosult liberálisok megmondjuk: nem Ali a gond, aki felrobbant téged, vagy Lakatos, aki megkésel, hanem te, hetero fehér férfi, hogy nem vagy elég toleráns.

(mellesleg: Maslow-piramis! Az aztán igen jól magyarázza, hogy miért éhezik valaki meg sodorja magát létbizonytalanságba azért, hogy presztízs-termékeket, pl. iPhone-t vegyen. Nem kéne némi frissítés ebben a dogmában?)

Te is itt sírsz, hogy megkérdőjelezhetetlen tabuk omlanak össze a szemed előtt, miközben a hasonszőrű libsik űznek gúnyt a kereszténységből, családból, értékekből, vaskalapos, maradi dolgoknak beállítva ezeket. Van egy rossz hírem: ezeket az evolúció már tesztelte pár ezer évig, és átmentek a próbán. Az abortusz-imádó, negyven évesen is bulizósfiatal, homokosságot bátorító kultúra viszont jól láthatóan teljesen magától hal kifele, Aliék maximum gyorsítanak ezen a természetes folyamaton.

A világ nem visszafele halad: a világ lassan leráz titeket, mint kutya a bolhát, és megy tovább, ahogy eddig. Szép volt a liberalizmus addig, amíg el nem érte a célját (törvény előtti egyenlőség, egyenlő munkáért egyenlő bért, stb), onnantól egy idegesítő kisebbség értelmetlen, hangos hobbija.

Nem, köszönjük, nem kell harmadik nemű vécé, nem hiszem, hogy Kossuth ezért volt liberális. Nem, köszönjük, azt sem hisszük el, hogy ha a börtönök feketékkel vannak tele, akkor a fehérek a hibásak. Nem, ha az integrált osztályt tönkrebassza három cigány, akkor nem a toleranciával van a gond, hanem a cigányokkal.

Ez nem egy elitellenes lázadás. Trump, de akár Orbán is az elit része, ha tetszik, ha nem. Nem, az emberek kifejezetten ezt a valaha liberális, mára torzzá és dogmatikussá vált rendszert (és annak szószólóit) utasítják el. És ameddig a "jobbosok" számodra azok, akik "trafikot kaptak szórólapozásért", addig szerintem ezt esélyed sincs megérteni.

A civilek meg azok, akik kimentek a netadó ellen tüntetni. El is érték, amit akartak. Ezeket nem lehet betiltani. A TASZ-t? Ugyan kérlek :D

sírjatok 2017.01.17. 23:20:55

@sírjatok: az elírásaimat meg javítgassa aki akarja, genter -> gender, stb, értsétek jól.

bkkzol 2017.01.17. 23:37:30

Mis tulajdonképen a bajuk most??? Az, hogy el kell számolni nyilvánosan, hogy honnan jön a pénzük, vagyon nyilatkozniuk kell a vezetőknek?? Ez az ő érdekük! Ezért harcolnak régóta! Átláthatóság, tisztaság. Arra van energiájuk, pénzük, hogy hazájukat feljelentsék Brüsszelben, Strasbourgban.... és ahol lehet. Szép csapat ülhet ott is! Friss információ szerint kitúrt a Helsinki Bizottság 10ezer eurót két devecseri romának... sok ezret a raboknak. Gusztustalan ezen tevékenységük is.
Régen bűnözővé kellet volna őket nyilvánítani. Embercsempészet, kémkedés, a fennálló társadalmi rend megdöntésére való szervezkedés.....

Voyager10 2017.01.18. 00:59:21

@-JzK-: "NANE, MigSzol, Open Society meg a többi libsi páholy, ami minden "aláírásgyűjtésnél" ott tolong. Mindnek máglyán a helye. Nem a kormánykritikával van baj, hanem az ideológiai háttérrel: balliberalizmus, kulturális marxizmus, SJW-izmus a magyar fehér-keresztény tömb elleni uszítás, buziimádat, cigányimádat, migránsimportáció erőltetése, nőkből rikácsoló hárpiát faragni akaró feminizmus.

Amikor ők "demokráciáról" beszélnek, valójában az ő safespace-es-buziházasságos világrendjüket értik alatta. Kultúrmarxista, cigánysegélyező, buziimádó, feminista, kokeróimádó SJW-k. Hogy vinné el őket az ördög. Remélem Trump elnöksége láncreakciót indít be, és a nyugati világból is kisöprik ezt az ideológiai szemetet."

Létezik magyar, fehér, keresztény tömb? És uszítanak ellene? A liberálisok? És kiket uszítanak a liberálisok? A nem magyarokat? A nem fehéreket? A nem keresztényeket? Magyaoeszágon alig élnek olyanok akik "nem magyarok". Akik nem fehérek azok esetleg a cigányok. Ámbár Nagyecseden ahonnan származunk él(t) egy népes, szőke hajú és fehér bőrű cigány familia. (Évek óta nem voltam otthon. Lehet, hogy már elmentek.)
Kik a nem keresztények?
Nehezebb kérdés mint elsőre gondolnád nyájas, kommentelő barátom, mert a keresztény szükebb értelemben a katolikust jelenti. A reformátusok például keresztyének. A fent említett Nagyecseden és számos szomszédos településen például elsöprő többségben vannak a reformátusok akik nem keresztények, hanem keresztyének. Az ott élők minden kétséget kizáróan magyarok töbsségében fehérek de nem katolikusok. Akkor most őket uszítják a katolikusok ellen? Netán a szintén református cigányokat? (Nem vettem észre! Igaz, hogy Sheffield-ben élek már három éve, de csak észrevettem volna ha uszítanak.)
Esetleg azokat uszítják a liberálisok akik nincsenek megkeresztelve? Itt elég sok a nem fehér és nem magyar, a liberális demokraták a felsőházban vannak és akadnak magyarok is. De a liberális demokraták nem uszítják a kb 64.6 millió nem magyart az itt élő mintegy 400 ezer magyar ellen. Akkor sem ha keresztény akkor sem ha nem az. (Kb mindenki szarik rá. hogy milyen. )
Szóval akkor mi is a baj ezekkel a magyar liberálisokkal? Mikor utoljára megszámoltam őket elfértek volna a halásztelki Kisbogrács vendéglő egyes asztalánál... És, hogy jönnek a cikkben leírtakhoz? A c

sírjatok 2017.01.18. 01:05:41

index.hu/belfold/2017/01/17/10700_eurot_kapnak_fejenkent_a_devecseri_romak/

fú én sírni fogok, ha ezek nem lesznek, hogy totálisan egyoldalúan jogot védjenek

sírjatok 2017.01.18. 01:12:53

@Voyager10: "És uszítanak ellene? A liberálisok?"
abszolúte, lásd pl. a fentebbi, totálisan egyoldalú jogvédelmet

valahogy akitől a fenti cigók loptak, azokat sosem védte meg egy Helsinki Bizottság sem

de ugyanez van mindenhol, BLM-AI, stb. Teljesen egyoldalúnak látszik a jogvédelem és a support valahogy mindig.

Kereszténygyalázásért meg szintén nem kell a szomszédba mennie a libsi sajtónak, igaz hogy mióta tótaw már nem itt blogol, valamivel ritkább a karácsonyra időzített inkvizíciós cikk, de azért akad még mindig elég. Persze érthető, mert a valláskritika egy blogon úgy néz ki, hogy jaj a zsidókat nem lehet bántani, a mohamedánokat lehet csak lefejeznek, a többi túl menő vagy egzotikus (ki szólna be Odinnak), akkor baszogassuk kicsit a kereszténységet.

VaradiJanos 2017.01.18. 01:18:07

A "meleg" szó után most a "civil"-t akarják lenyúlni maguknak. Miért nem volt jó a "buzi" és a "hazaáruló"?

KalmanBlog 2017.01.18. 01:21:03

Nem érti, pedig egyszerű. Senki nem fogja megvédeni azokat, akik migránsokat akartak idehozni. 98% mond valamit?

Ha valaki valamit akar Orbánnal szemben, akkor annak a kerítésépítés és az alkotmánymódosítás mellett kell lennie. Van ilyen ellenzéki párt? Na, ezért lesz négyötöd.

KalmanBlog 2017.01.18. 01:21:44

@VaradiJanos: Ez jó. Kénytelen leszek valami egyenruhás szervhez csatlakozni, nehogy civilnek nézzenek :-)

incze 2017.01.18. 01:53:02

@-JzK-: faszság. látszik, hogy a pestisrácktól olvasod, mi a tasz.

incze 2017.01.18. 01:54:06

@KalmanBlog: faszság. biztos a pestisrácoknál olvasod, hogy "migránsokat" akart bárki is idehozni.

Jakab.gipsz 2017.01.18. 02:23:14

Nocsak-nocsak. Ámde az újság írás még nem tudomány.

Pedig a tudományos Marx-izmus nevében kéjjel gyilkoltatok, minden feudálisnak kikiáltott értéket, aztán még egyszer és ismét a tudomány nevében.

Tehát egyet tehetünk és más semmit, le kell ülni és gondolkodni.

Senki ne csináljon semmi jóvátehetetlent, se szóval, se tettel, de még gondolatba sem.

E.Katolnai 2017.01.18. 05:29:30

"az emberi jogok, az emberiesség, (...) devalválódott fogalmak lettek" -: nagyon helyes, mert ezekhez a fogalmakhoz hozzá kéne tenni, h "magyar emberek jogai", "magyar emberekkel szembeni emberiesség" és nem a hóditó afrikai négerek meg közel-keleti hulladéknak járó emberi jogokról és emberiesség a fontos, sőt az egyáltalán nem fontos. A nemzetünk érdekei melletti kiállás teljes hiánya még undoritóbbá teszi a 'civileket', hiszen pl. mélyen kussolnak, mikor a magyarokat bántják, üldözik az utódállamokban vagy mikor a férgek idős magyarokat gyilkolnak Borsodban-Szabolcsban.

E.Katolnai 2017.01.18. 05:40:15

Az összes fentebb közölt hsz-el egyetértek, vajon hol maradtak a szélsőséges (minden hulladékot felkaroló) libsi kommentelők?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.18. 06:13:02

Egyszerűen háború van. A háttérhatalo,m csapatai, zsoldosai - a "civilek" - minden erővel támadják a demikratikus kormányzatot-

Előbb-utóbb válaszolni kell az odadobott kesztyűre-

nu pagagyí 2017.01.18. 06:31:13

Visszamentünk az időben. A Kádár-rendszert jellemezték az ilyen belenyugvást és cinizmust terjesztő, semmit mondó cikkek. "Vannak még problémák, nem tökéletes a rendszer, de majd jó lesz". Nem lesz jó. "Hitelesen, őszintén" - persze. A hatalom nem kíváncsi semmire, amit mondanál. Egy dologra reagál csak, ha dühösen mondod, a tartalom lényegtelen.

nu pagagyí 2017.01.18. 06:43:37

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Azért szörnyű, hogy a humánus, velejéig demokratikus és nem utolsó sorban talpig becsületes diktatúra útjában mennyi kesztyűt hajigáló ellenség van! Csak el ne fogyjanak, mert akkor nem lesz kitől megvédeni az egyszerű embereket.

nu pagagyí 2017.01.18. 06:57:53

@E.Katolnai: Valószínűleg az lehet a problémád, hogy nem tisztelnek. Tudod, aki mások jogait semmibe veszi, az ne számítson, hogy az övét tiszteletben tartják. Nem az baj, hogy magyarnak mondod magad, hanem az, hogy szar ember vagy. Az ilyet mindenhonnan kiközösítik előbb-utóbb, még azok is, ahová tartozni szeretne.

midnight coder 2017.01.18. 07:05:43

Gyerekek, jöttök itt olyanokkal hogy liberalizmus, sajtószabadság... Miközben a szent PC nevében, a legalapvetőbb emberi jogot, a szólásszabadságot korlátozzátok, és nem csak itt, hanem szerte Európában. Innentől kezdve meglehetősen hiteltelen ballib oldalról a liberalizmusról nyivákolni.

A másik probléma ezzel, hogy a 90-es évek második felében, amikor szinte a teljes elektronikus és írott média a ballib oldal kezében volt, egyik liberráltnak sem jutott eszébe a sajtószabadság miatt siránkozni. Pedig akkor a jobboldalt két, minimális olvasottsággal rendelkező média képviselte, a másik oldalon pedig ott volt minden a közszolgálati médiától a népszabóig. Ja, és akkor nem volt az átlagpolgárnál internet sem. Ma picit csökkent a balos médiatúlsúly, és máris minden balféknek roppant mód hiányzik a sajtószabadság.

nu pagagyí 2017.01.18. 07:09:38

@sírjatok: Beszéljünk a lényegről. A tehetségtelen emberek csak erőszakkal tudnak boldogulni, önálló életre alkalmatlanok, alkotni nem alkotnak, de azért gazdagok szeretnének lenni, mert az mégis csak jobb.. Ezek lennétek ti. Közeleg a hájfejű párttitkárok, a mekegő-makogó fontos emberek országa.

midnight coder 2017.01.18. 07:10:54

@nu pagagyí: A cigányoknál te ugyanúgy paraszt vagy ahogy a magyarok közt a cigány cigány. És ez szemernyit nem változik azzal, hogy tiszteletben tartod-e a jogaikat. Nagyon buta liberrált az, aki azt hiszi, hogy faji előítéletek csak a fehéreknél vannak.

midnight coder 2017.01.18. 07:13:12

@nu pagagyí: Én a tehetségtelenséget itt leginkább baloldalon látom. De ott sugárzik.

nu pagagyí 2017.01.18. 07:13:16

@midnight coder: A jobboldali szennylapokat senki nem olvasta. Most sem, pedig már alig van más. Jellemző módon te is tolongsz. Jó reggelt!

midnight coder 2017.01.18. 07:24:30

@nu pagagyí: A baloldali szennylapokat sem igen olvassa senki. Azért is ment csődbe a kedvenc népszabótok.

midnight coder 2017.01.18. 07:36:16

@nu pagagyí: Egyébként úgy 100 millióból azonnal újra lehetett volna indítani a Népszabót, mondjuk Új Népszabó néven. Ami neked vagy nekem sok pénz, de a ballib oldalon bőven vannak akiknek a mellényzsebéből kijön. Az, hogy nem tették meg, egy döntés volt. Egyfelől nem voltak költséghatékonyak, másfelől ha a Jobbikkal akarnak összefogni, akkor kissé kényelmetlen lenne nekik a mostani baloldali értelmiség. Az pedig, hogy közben még a sajtószabadság veszte miatt is lehet sírni, külön bónusz.

Bizony, a jó Népszabó veszte mindkét oldalon nagy nyereség. És neked is jó reggelt!

nu pagagyí 2017.01.18. 07:50:29

@midnight coder: Ugye azt tudod, hogy az volt a legolvasottabb lap, valódi előfizetőkkel és veőkkel, mert aki fizetett érte, ebben a rezsimben csak magánember lehetett.. Viszont a beszántása óta elmondható, hogy Magyarország legolvasottabb politikai napilapja valószínűleg az 1000 példányban megjelenő Magyar Hírlap lett. Igaz, mind az 1000 példányt állami vállalatok rendelik, ahol viszont még nem láttak olyan embert, aki belenézett volna.

nu pagagyí 2017.01.18. 07:58:54

@midnight coder: Ne izgulj. A lapot be lehetett zúzni, az újságírók viszont megmaradnak. Majd indítanak néhány újabb portált a mai időknek megfelelően. Legalább nem fogsz unatkozni, hiszen te sem olvasod az általad képviselt oldal vonalas, buta írásait. Nem is lenne időd rá, hiszen te vagy az Index egyik leghűségesebb olvasója és kommentelője.

midnight coder 2017.01.18. 08:01:21

@nu pagagyí: Azt ugye tudod, hogy mind a két lap papír alapon csak akkor tudott megélni, ha állam bácsitól kapott megrendeléseket, vagy amikor a mögöttük álló politikai oldal finanszírozta őket. Ahogy amúgy ez szerte a világon kb. minden pártlapra igaz. Amúgy a Népszabadság példányszáma úgy 38 ezer körül volt, míg a Magyar Nemzeté olyan 32 ezer körül, ami a G-nap után lement 22 ezerre.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.18. 08:17:15

@nu pagagyí:

Hatalmi harc van és eszmei harc. A te oldalad neked tetszik, ezért hagyod figyelmen kívül annak negatív cselekváseit.

conchita wurst 2017.01.18. 08:19:34

index.hu/belfold/2017/01/18/a_politika_brutalis_-_colleen_bell_amerikai_nagykovet_bucsuinterjuja/

Panyi szabi a független Index nagyinterjúban megpróbálja meggyőzni a (demorata) távozó amerikai nagykövetet, hogy:

1. a Népszabadságot politikai okokból zárták be
2. Orbán utálja a civileket
3. Orbán antiszemita
4. Az oroszok beavatkoznak a magyar politikába

Sikertelenül....

Úgy látszik ezeket a toposzokat az Index találta ki, és mindent ezen a szemüvegen keresztül kell látni most már mindenkinek (amerikában is).

LoL

Netuddki. 2017.01.18. 08:23:54

"miért áll fegyvertelenül, nevetségesen erőtlenül minden csoport, amelyet a kormány betámad?"

Talán azért bammeg, mert meg kéne kérdezni a kormánytól, hogy ugyan mondjon már arra példát hol szolgálnak "idegen érdekeket" ezek a szervezetek. Állítani valamit könnyű, ha nem kell bizonyítani.

conchita wurst 2017.01.18. 08:24:42

@nu pagagyí: Ha olyan sikertörténet volt a Népszabi, akkor minek adta el az MSZP?

conchita wurst 2017.01.18. 08:27:38

@Tibi !: A kormány annyit akar hogy tegyék hozzáférhetővé mennyi pénzt kapnak és kitől.

Nyilván a pénzadó főnöke érdekében fog cselekedni minden szervezet, ahogy te is teszed.

torró 2017.01.18. 08:31:19

Olvasva a posztot, és a hsz-t . igen van sok igazság bennük, de rajtunk kívül, ki olvassa még? Nézem Obama leköszönő beszédé, és csak nézek, három négy fontos dolgot említ amit sikerült(állítólag) neki egyenesbe hozni(?). Ezek közül egyik "fontos" a melegek házasságának törvényesítése. Mondom, na bammeg, a nyomornegyedek meg a gettók meg le vannak sz...a . Az nem számít. Fontosabb a melegek házassága.És nálunk meg szintén ahogy leírtátok, majdnem ez a liberóknak a fontos.Most hogy átkeresztelték magukat civileknek, a trend náluk nem változott. És tényleg, mi a bajuk hogy tisztázzák a vagyoni helyzetüket? Mondjuk ezt megtehetnék a politikusaink is pártállástól függetlenül, és természetesen a holdudvaruk is! Úgy látom az emberiség kezd meghibbanni ! Attól retteg mindenki, ha valaki azt mondja, na most rendet kéne tenni! Abban a pillanatban kitör a hisztéria.
Láttam egy tanúságos részletet egy tv sorozatból tegnap, véletlenül, mert néha keresgetek , hátha találok valami érdekeset. Szóval a lényeg. ott értem oda, hogy az anya a nappali közepére egy nagy halomba odaönti a gyerekek lomjait, és mondja nekik, hogy válogassák ki mi a fontos , de azt vigyék a saját szobájukba, ne itt legyenek szétszórva mindenfelé. Ismerős? A férj is megjön , és a tiltakozó gyerekek helyet a felesége mellé áll, hogy na végre vissza foglaltuk a nappalit, és letesz az asztalra egy nagy ananászos pizzát, amin a gyerkőcök szintén kiakadnak. Az asszony azt mondja. Na ezután ki lesz téve az étkezéskor a megfelelő kaja, aki eszik , eszik akinek nem tetszik az éhen marad. Jelzem valamikor az én anyám szintén ezt tette. Ha nem ettem akkor, mars az asztaltól. Na ezek után a gyerkőcök haditanácsot ültek és szövetkeztek, hogy visszafoglalják a házat! Értitek? De! Most úgy csinálják, hogy egyetértés színlelnek és majd lassan, ahogy lankad a szülők figyelme, szépen újra visszaáll az ő uralmuk. Hát nem sikerül nekik, de nem is néztem tovább. Lehet hogy ez kissé banális, de azért van benne egy kis mai világ. Nos elég tömören írtam le, mert ettől több volt benne a gyerekek lázadásának részleteit nem akartam itt hosszan tolni. De a lényeg benne van, szinte társadalmi szinten.

FlybyWire 2017.01.18. 09:22:56

@conchita wurst: Orbánt nem kedvelem, és az egész magyar politkai egy hányás (mindegyik oldala), de ez a Panyi egy orbitális idióta f*sz., ez már régebben is feltűnt.

Ritka, hogy valaki tényleg annyira gáz, mint ahogy kinéz, de itt most ez helytálló.

nicheblog 2017.01.18. 18:41:41

Sajnálom, de nem fogok egyesével válaszolni a Spíler blog szintjén író kommentelőknek.

Voyager10 2017.01.18. 20:14:12

@sírjatok: És uszítanak ellene? A liberálisok?"
abszolúte, lásd pl. a fentebbi, totálisan egyoldalú jogvédelmet

valahogy akitől a fenti cigók loptak, azokat sosem védte meg egy Helsinki Bizottság sem
de ugyanez van mindenhol, BLM-AI, stb. Teljesen egyoldalúnak látszik a jogvédelem és a support valahogy mindig.

Akár igazad lehetne, ha csak a cigányok lopnának. De tőlem már loptak nem cigányok is és váltam már támadás áldozatává is. Valóban nem védett meg senki (a rendőrség sem). Nekem inkább az a bajom, a magyar joggyakorlatban szinte biztos, hogy megbüntetnek , ha megvéded magad. De ez nem a Helsinki Bizottság vagy más jogvédő szervezet hibája. Ez a rossz jogalkalmazás számlájára róható fell. Magyarországon az "igazságosság" vagy az "erkölcs" nem számít a bíróságokon csak az írott jog. Ezért is születnek olyan hihetetlenül felháborító itéletek.

Kereszténygyalázásért meg szintén nem kell a szomszédba mennie a libsi sajtónak, igaz hogy mióta tótaw már nem itt blogol, valamivel ritkább a karácsonyra időzített inkvizíciós cikk, de azért akad még mindig elég. Persze érthető, mert a valláskritika egy blogon úgy néz ki, hogy jaj a zsidókat nem lehet bántani, a mohamedánokat lehet csak lefejeznek, a többi túl menő vagy egzotikus (ki szólna be Odinnak), akkor baszogassuk kicsit a kereszténységet.

Nem tudom pontosan mit értesz keresztény gyalázáson. Egy inkvizícióról szóló cikket annak tekintesz? Szerintem egy kétezer éves egyház már kapott ennél durvábbat is és még mindíg létezik. Napóleon fogságba ejtette a Pápát. Ali Akca meg rálőtt. Csak, hogy két durvábbat említsek. Ja a nácik is gyakorlatilag fogságban tartották az egyházfőt. Fegyveres, német katonák álltak a Vatikán kapuinál. Ellenőrzés nélkül se ki, se be. Akkor az mi volt? A zsidókat lehet piszkálni. Akarsz hallani néhány zsidó viccet? ;-) A legjobbakat zsidó barátaimtól hallottam. A viccek legkedveltebb céltáblái a rabbik. Na azokat aztán, még a zsidók sem szeretik.
A muszlimok kottázása, meg necces. A Charlie Hebdo dolgozói mesélhetnének róla, ha életben lennének... Ja, de ők nem kímélték a Pápát sem. Aztán: je suis.
Ja lefejezésről. Tudom, hogy ez senkit nem boldogít, de nem csak az iszlám szélsőségesek csinálják. A napokban Mexikóban állítólag megtalálták egy dorg kereskedő banda hat tagját egy kocsiban. A fejük bezacskózva a kocsi tetejeén. Állítóleg az Mexikóban nem szokatlan. A rivális bandák így üzennek egymásnak és a világnak. (Ütősebb mint egy FB poszt az biztos!)
És tételesen meg tudom cáfolni, hogy a liberális jogvédők csak az általad felsorolt csoportok jogait védenék. 2006-ban a rendőri túlkapások áldozatait a Magyar Helsinki Bizottság részesítette jogi segítségben. Ja és igen erősen támadták az akkori kormányzatot a jogsértések miatt... Pedig akkor nem konyervatív kormáyn volt hatalmon.
És nem azért vitatom amit állítasz, mert az egyik, vagy a másik oldalhoz húzok vagy mert pénzt kapok érte a gyíkemberektől. :D Hanem mert a tények nem igazolják azt amit állítasz. De ha vannak esetleg olyan tények amelyek ellenőrizhetők, alátámasztják a véleményedet és esetleg elkerülték a figyelmemet akkor kérlek ne habozz megosztani velem!
süti beállítások módosítása