niche

niche

Kunhalmi Ágnes - a leghitelesebb magyar politikus

2017. január 03. - nicheblog

A jobboldali média most imádja Kunhalmi Ágnest, és meg kell valljam én is, csak más okokból. Már akkor felfigyeltem különleges képességeire, amikor elröhögte magát egy szoci rendezvényen, mert valami olyasmit mondott, hogy igenis vannak ott fiatalok. A kormánymédia szerint egy tudatmódosító szer áll a fura röhögőgörcsök hátterében, szerintem valami egészen más. 

Ha varázserővel rendelkező, kissé gonosz manó lennék, akkor biztos azzal átkoznám meg a politikusokat, hogy minden egyes égbekiáltó baromság/hazugság kimondásakor rájuk tör a röhögőgörcs. Orbánt például minden szerdai rádióinterjúja után kórházba kéne szállítani a görcsök miatt, és 300 milliós nézettséget produkálna az erről készült felvétel. Kunhalmi talán éppen egy ilyen varázslat fejlesztésén dolgozó manó kísérleti példánya - az eredmény elég biztató!

Ez a magyarázat pont olyan életszerű, mint a jobbos sajtóé, ezért arra jutottam, csak érdemes lenne komolyabban megnézni ezt a jelenséget. Ami amúgy nagyon vicces, mindig imádok komoly helyzetben röhögőgörcsöt kapó embereket nézni, olyan jó látni kicsit kizökkenni a valóságot, valahogy így:

Előzmények

Kunhalmi Ágnes egy fiatal, csinos szocialista politikusnő, aki talán komolyabb ambíciókat is dédelgetett magában egy olyan párt tagjaként, ami zsigerből utálja a fiatal, tehetséges, ambíciókat dédelgető párttársakat (mondjuk nem is nagyon van ott ilyen). Azt nem tudom, hogy Kunhalmi mennyire tehetséges, mindenesetre esélye sem volt igazán magasra jutni, még ebben a bukásra ítélt káoszhalmazban sem. Szerencséje sem volt, 56 szavazattal maradt le a mandátumról az egyéni körzetében a 14-es választásokon, bár listáról végül a Parlamentbe jutott. 

Nem is ez az érdekes: az érdekes az, hogy akárhányszor láttam őt tévében, vagy élőben beszélni, mindig az az érzésem támadt, hogy feltelepítették rá a politikus szoftvert, amit minden nyilvános szereplés előtt bekapcsolt. A többi politikus is így csinálja, de Kunhalmiból mindig hiányzott a szoftver megfelelő üzemeltetéséhez szükséges lazaság, politikusi csibészség. 30 évesen úgy beszélt, mint egy 60 éves irodalomtanár, úgy öltözködött, úgy gesztikulált, olyan frizurája volt, hogy egyszerűen rohadtul nem volt hiteles. 
Az ilyen erőltetett dolgokkal az a baj, hogy elég hozzá egy kis megcsúszás, és borul az egész. Nem akarok bulvárosodni, de úgy hallani, szegény hősnőnk meg is csúszott, és az összeomlás nem maradhatott el.

 

El lehet ezt mondani komolyan?

Most az egész ország Kunhalmin röhög. A balosok szégyellik, a jobbosok gúnyosan kárörvendenek. Én nem tudom...én komolyan sajnálom és komolyan együtt érzek vele. Miért?

Hát, mert ha kiállítanának december 30-án egy MSZP-s molinó elé akkora baromságokat mondani, mint hogy 2016. a fideszes politikusok bukásának éve volt, akkor elsőként kivágnám a molinót az ablakon, aztán meghívnám szegény újságírókat egy körre, ha már feleslegesen fáradtak el a világ legértelmetlenebb sajtájára. De ezt nem tehetem, nyilván. Így maradna a feszítő önellentmondás - a magamra húzott máz és vele szemben a valódi énem, hogy inkább húznék haza, mint itt bohóckodjak; a betanult (nyomtatva elém rakott) tehetségtelen politikacsinálók által rutinból odafirkantott ökörség és vele szemben a tudat, hogy ökörséget beszélek. 

Lássuk már be: valójában nem az lenne a természetes, ha valaki kiáll, és azt mondja, hogy 2016. a fideszes politikusok bukásának éve volt, hanem az, ha ezen elröhögi magát. 

Elértünk arra a pontra, hogy az a normális, ha valaki idiótaságokat mond rezzenéstelen arccal, és az az abnormális, ha ezen röhögőgörcsöt kap. Én ezzel nem akarok azonosulni, nekem ezért volt így hitelesebb ez a produkció, mintha full komolyan előadta volna.

 

Najó, de ilyet mégsem csinálhat egy politikus, hát ezért fizetjük?

Azt hiszem sokakban ez merül fel. És az van, hogy egyet kell értenem. Kunhalmi Ágnest megértem. Már korábban is látszott rajta, hogy nem tudja hiba nélkül játszani a szerepét, nem bírja a nyomást, és nem bírja, hogy folyton egy másik ember szavait mondja. Megértem őt, de sajnos nincs helye ebben a színházban, mert bármennyire is hazudnak minden darabban, bármennyire alacsony az előadások színvonala, ennek a szakmának megvannak a követelményei. Például az, hogy ne 12 éves idióta módjára tartsál meg egy olyan sajtótájékoztatót, amit annak a pártnak a nevében csinálsz, aminek köszönheted a karriered, és a havi fizetésed. Ezt a fizetést pedig nyilván az adófizetők állják. Szomorú, de ez van.

A címben azt írtam, Kunhalmi Ágnes a leghitelesebb magyar politikus (nyilván a helyén kell kezelni ezt a kijelentést...). Ezt továbbra is tartom. Annak ellenére, hogy az egész imázsa egy nagy hazugság volt mindig is.
Amiatt mondom, hogy hiteles, mert néha, egy-egy percre kibukott belőle valami, ami iszonyú őszintén, bájosan, önirónikusan kinevette ezt a szart, amit elő kell adnia minden nap. Más politikusnak, legyen ellenzéki vagy kormánypárti, fele ennyi igazán őszinte momentum sem jut.

Azt gondolod, hülyeségeket beszélek, mert te például ismersz őszinte politikusokat? Na akkor menjünk végig, kik olyan iszonyú őszinték?
A fideszesek, akiknek a hatalma és minden jelentősebb megmozdulásuk az ordas hazugságok rendszerén alapul?
A jobbikosok, akik a nemzeti érzelmű őszinteség álcája mögött olyan eszméket árulnak, amik párszor már felégették a világot, és amiket az orosz és török barátaik lelkesen szponzorálnak?
A szocik, akik éjjel-nappal, minden hullámhosszon azóta is? Akik játsszák az ellenzék szerepét, miközben a kormány hatalmának legfőbb letéteményesei? (mert amíg ők a legnagyobb ellenzéki párt, addig az ellenzék fogva van)
A dékások, akik szintén azért élhetnek és virágozhatnak, mert a szektavezetőjük a tökéletes garancia arra, hogy soha ne nyerjen az ellenzék választást?
Az együttesek, akik között sokan ismerik a fenti összefüggéseket, mégsem beszélnek róla, hanem inkább törpepártként lemondásra szólítgatják fel a kormány tagjait?
Az lmp, akikről szerintem az lmpsek sem tudják eldönteni, hogy mégis hol állnak a politikai palettán?

A többi párttal hadd ne foglalkozzak. Tudod ki őszinte? Aki hülye. Aki olyan hülye, hogy elhiszi, amit mond. Aki hisz a rezsicsökkentésben, vagy a revízióban, vagy abban, hogy az mszp választást akar nyerni, vagy magának Gyurcsány Ferencnek, vagy annak, hogy egy törpepárt keménység és vízió nélkül bármire is megy a puszta rikoltozással. De ilyen hülye kevés van. Mindenkinek van oka, hogy hazudjon neked. Kunhalmi legalább elröhögte, legalább "szólt", hogy ezt most ne vedd annyira komolyan.

Ja, és mielőtt felmerülne: nem én vagyok anarchista, fatalista, nihilista meg mittudomén, hanem a felhozatal ilyen. Vagy ha majd azt hazudom, hogy hiszek Vágó Istvánnak, akkor rendes ember leszek? Ugyan már...

A címben írt, és az előbb megerősített állításomat azonban csak akkor tudom 10 nap után is megvédeni, ha Kunhalmi Ágnes hamarosan lemond minden tisztségéről, visszaadja a mandátumát és elkezd valami olyan munkát csinálni, ahol nem kell minden nap egy másik ember bőrébe bújnia, ehhez neki nincs ereje, hagyja meg ezt a melót az igazi politikusoknak. 

Ez a szomorú konklúzió, de a szocialista politikusnőnek emiatt a produkciója miatt kevésbé kell szégyellenie magát, mint az összes többi kollégájának az év több napján előadott gátlástalan hazudozása és közlemény-felolvasó bénázása miatt. 

Szóval álszentek ezek a fránya politikusok, és bár ezt megszokhattuk, ez mégis egyre aggasztóbb hatásokkal jár: erről is írtam korábban, ide kattintva belenézhetsz, ha érdekel.

Ez pedig csodás:

A bejegyzés trackback címe:

https://niche.blog.hu/api/trackback/id/tr9312091249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.01.04. 20:14:39

Nincs már hús ezen a csonton, lehet zárni a topikot.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.04. 20:35:03

@röf: "elvtárs" szólj az elvtársaidnak hogy zárják be, és küldesd a fekete volgát is :D

hordalek 2017.01.04. 20:58:31

Nem tudom ki nevetségesebb, a posztoló vagy kunhalmi. Bár a posztolóra van jobb szó is: szánalmas.

lippsi vagy? 2017.01.04. 21:22:10

Régen alulról-felülről ilyen csajokat akartak KISZ-titkári pozícióba. Alulról azért, hogy ne kelljen komolyan venni az ifjúkommer bohóckodást, felülről meg hogy a továbbképzéseken lehessen "alapszervi munkát" végezni velük (gyengébbek kedvéért: megdugni), azután pedig garantált volt az újraválasztásuk. K Á karrierje ezeket a régi szép időket idézi

pkovaks 2017.01.04. 21:49:34

Valaki nagyon jo nevet talalt ennek a szanalmas partkatonanak: Hancur Panna

sZulamith 2017.01.04. 21:58:03

Érdekesen tartalmas poszt, szerintem Kunfalvi története beleillett a posztiró egyéb közlendőjébe. Az itt sem derült ki, hogy miért a görcsös nevetés. Véleményem szerint ilyet akkor tesz az ember, ha Hofi viccet hall, vagy ha idegileg feszült. Utóbbira tippelek:)
A videón látottakat, és a szóban forgó nevetést nem tenném egy lapra.

szepipiktor 2017.01.04. 21:58:14

Számomra az egyik olyan politikus, akit nem gyűlölök zsigeri alapon, ugyanakkor olyan szinten megosztja véleményemet, ahogy szinte semmi.
KÁ valójában egy látvány, egy üde színfolt a sok ostoba, betegagyú politikus között! Pontosabban az lenne... Ha nem hallanám nyilatkozni, amikor csendben, értelmesen kezdi, a végére meg torokból szinte üvöltve okádja az epét. Igazi lenin-lány kategória ilyenkor.
De egyszer láttam nyáron, nagyon lenge kis ruhácskában és be kellett látnom, élőben, civilként eszméletlenül nőies. Tehát jó a KISZ-es példa rá.
Egy igazi jó nő, de ha megszólal... Pontosabban, ha politikusként megszólal... Hamar lekonyul a szerszám!
Igen ilyen KISZ-es lányok régen menők voltak, de nem a politikai szempontok miatt, hanem a bulik, dugások, a szex miatt!
KÁ azonban ebben a korban belerothad egy büdőssé szikkadt pártba. Ő itt soha nem lépett volna előre, pedig induláskor egy KISZ-es karrierista volt. Ami nem bűn, százszámra vannak a politikai utánpótlásképzőkben hasonlók.
Aki meg háborog, mert egy fiatal nő egy kis bulizás közben elröhögcséli magát? Hát az anyuciját húzza a partvisra! Nekik ott a gyomorbeteg harragpéter, a áderjános, a sok alja kdnp-s álszent, a beszédhibás faék kósa, a rókamosolyú tolvaj lézeres és a csüngőhasú másodosztályú szotyolabáró és persze a többi, más pártbéli szarházi!
Szóval inkább KÁ nevetgéljen és és meg azon álmodozzak, hogy mit hova dugnék neki, mit kellene mikor csinálnia nekem...!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 23:50:12

@szepipiktor: "gyomorbeteg harragpéter, a áderjános, a sok alja kdnp-s álszent, a beszédhibás faék kósa, a rókamosolyú tolvaj lézeres és a csüngőhasú másodosztályú szotyolabáró"

:)) Szép volt.

Harag Péter.

nicheblog 2017.01.05. 00:22:52

@röf: a topic nem az elröhögés maga, hanem...mindegy :)

nicheblog 2017.01.05. 00:24:28

@hordalek: kösz főnök, aranyos vagy

Willkommenskultur 2017.01.05. 00:53:57

Nagyon hiteles, most látom először.

Remélem 2018 után se látom többet.

Pop40 2017.01.05. 01:59:46

Nincs semmi baj a csajjal, még kedvelem is, de sajna politikusnak elég amatőr, lehet, h más pályát kéne választania. Nem tudom, mit ivott-szívott a sajttáj előtt, de ha ilyen állapotban vagyok, alap, h lemondom, s nem állok ki. Bár a szociknál nem ő az egyetlen amatőr, az egész párt másból sem áll, K legalább szimpatikus. Bár azt a jelenetet inkább el se képzelem, h egy ugyanilyen előadást pl miniszterként ad elő a CNN-nek.

Mellesleg kirúghatná már a fodrászát is, ez a 60-as évekbeli szerencsétlen frizura valami borzalmas. Mint egy 70-es, karót nyelt, b@szatlan vénkisasszonynak, olyan a haja. Pedig alapban nem lenne rossz csaj, de 30-as létére az egész megjelenése olyan, mintha 50 lenne. Kedves Ági, ne öregedj már hozzá a szocialista párt dinoszauruszaihoz! :-)

rockjano 2017.01.05. 04:12:01

Én birom a nőt szerintem szexi..persze szerepet játszik ő is de legalább néha kijön belőle...

2017.01.05. 07:32:06

Maníros, butuska csaj. Élete tragédiája, hogy nem vették fel a Színművészetire, de a Csárdáskirálynő címszerepét játssza mai napig is minden megszólalásakor.

Van baj Ágikával elég, diplomáért, nyelvvizsgáért már mióta küzd, lassan Deutsch Tamás nyomdokaiba lép ezzel, komolyanvehetetlen (nem a nevetgélés miatt), belőle próbáltak oktatáspolitikust faragni Maszopéknál. Ő máshogy rossz, mint a szemforgató ájtatosmanó kereszténytálibok meg a cápagalléros, sunyi képű, velejéig korrupt fideszes kis balfasz tinók.

Medgar 2017.01.05. 09:00:51

@sZulamith: Ági beseggelt kicsinyt, ennyi a történet...

Leylandi 2017.01.05. 09:54:57

@Kelly és a szexi dög: Hogy szülhetne? Az a baj, hogy alaposan még meg se rakták :-(
Az ilyenre régebben volt megoldás, az orvos hivatalból elégítette ki, "ettől elmúlik a hisztéria" címmel.
Jelentkező pedig biztos lenne...

Pilotax 2017.01.05. 10:13:09

"Kunhalmi Ágnes - a leghitelesebb magyar politikus"
Ez ugye csak egy hülye vicc!!!
Ez a kis nő állandóan oktatási politikusként illetve ill. oktatási szakértőként aposztrofálja magát. Minden értelmes pedagógusnak feláll a szőr a hátán ha ilyen kérdésekben nyilatkozik.
Csak azt nem értem milyen alapon minősíti magát oktatási szakpolitikusként?
Tudniillik sem az életpályája - soha nem dolgozott a való életben, valódi munkát végezve, csak politikai körökben mozgott. Sem pedagógusként, sem másmilyen munkakörben. A "képzettségeit" tekintve , Szegeden kommunikációt tanult, az ELTE-n meg politológiát, de diplomája egyikből sincs. A családi háttere (tudtommal hajadon és gyermektelen) nem adhatott olyan tudást - pláne nem tapasztalatot , a koráról ez ügyben nem is beszélve -a számára, ami jogalapot teremthetne ahhoz, hogy oktatási szakértőnek mondhassa magát. Nálunk minden hülye jogot formál ahhoz, hogy véleményt formáljon egy szakmáról, pusztán azon az alapon, hogy ő is csinált már gyereket (ez a nő még ezt sem tette meg) ezért ért is a neveléséhez, oktatásához. Persze mindenkinek lehet véleménye a nevelésről az oktatásról, de ez nem jelenti azt, hogy ért is hozzá. Érdekes, hogy senki nem nevezi magát egészségügyi szakértőnek ilyen képzettség nélkül, de mérnök szakértőnek sem, meg autószerelőnek sem. Egy "politikus" bármihez értőnek, sőt szakértőnek nevezheti magát. Szakértőnek valaki csak sok tanulással, munkával és nem mellékesen szakmai tapasztalattal lesz valaki, nem azzal, hogy annak nevezi magát. Valaminek a szakértőjének lenni szakmai rangot jelent, nem hangzatos címet.

átlátó 2017.01.05. 10:44:50

A "szocialista" kifejezés bennem olyan enzimeket szabadít föl, aminek okán az Ágnesre még akkor sem szavaznék, ha egy lakatlan szigeten csak ketten lennénk...szavazásról beszélek, mert amúgy remek Milf kategória.
Ezzel szemben viszont akkor most fölkérem Áder Jánost, közben fölkészül Rogán, majd következik a Kósa...szeretem nézni őket ahogyan hintaló módjára olyan bölcseket mondanak.
Az Ágnessel legalább vidámabb az élet. :D Amúgy szerintem ő is tudja, hogy valamilyen véletlen módon keveredett erre a pályára, bírom ahogyan álcázza.

Cpeti123456 2017.01.05. 10:46:07

hiába nem javul a politikusi felhozatal...

Leylandi 2017.01.05. 11:50:13

@átlátó: Te is észrevetted, milyen nagyra tudja nyitni a száját?
hirhatar.com/wp-content/uploads/kunhalmi-%C3%A1gnes.jpg
Fölszabadulnak erre az enzimek, mi?;-)

átlátó 2017.01.05. 12:02:16

@Leylandi: nekem konkrétan az éjjeliszekrényemen van ez a fotó....amúgy a sok dölyfös, pökhendi, Savanyú Jóska fényképe nincsen. Azt már mondtam, hogy amikor a Selmeczit látom akkor mindig a fogazás jut eszembe? Nem mondtam? Akkor most mondom...amikor a Selmeczi Gabit látom, mindig összerándul a gyomrom, mert a fogazás jut bele az eszembe...ha megszólal, akkor is. Ezért mindig karnyújtásnyira van a távirányító, meg egy nagy lepedő is...amivel letakarom a tévét. Ez a Savanyú Jóskákra is érvényes. A Teri Blekk bezzeg ezekkel nem kúrt. Ki van tanulva.

nicheblog 2017.01.05. 12:02:55

@Pilotax: sajnálom, ha nem érted a cikket :( pedig igyekeztem utalni rá, hogy ezt a kijelentést nem kell komolyan venni.

Pilotax 2017.01.05. 12:30:16

@nicheblog:
Nyugi értettem!
Ha elolvastad amit írtam egyértelműen nem szólt sem a poszt kritikájáról sem annak tartalmáról, hanem Kunhalmi Ágnesről mint emberről, mint "hiteles" politikusról.. Mondjuk ha a címnek a hitelességről szóló részét alapból idézőjelbe tetted volna akkor jobban kijött volna a szatíra jellege a posztnak. :) Lehet akkor kevesebb lett volna a kattintás?:)
Még valamit, lehet egyáltalán a politikában hitelességről komolyan beszélni? Az én szótáramban a politikus és a hazug teljesen szinonim szavak.

nicheblog 2017.01.05. 13:00:09

@Pilotax: jó kérdés ez a hitelesség. szerintem csapdában vannak a politikusok, annyira álságos és őszintétlen a világuk, hogy saját magukat kényszerítik folyamatos hazudozásra. kb. erről szól a cikk alatt linkelt bejegyzésem is.
ja, igen, az idézőjelek elhagyása szerintem is emelt a kattintások számán :)

Pilotax 2017.01.05. 13:40:40

@nicheblog: Gondoltam, hogy a politikusok megítélésében nem állunk egymástól nagyon messze. A kattintás dolog meg csak egy kis gonoszkodó csipkelődés akart lenni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.05. 15:53:38

Amit az Együttről írtál, az csak azt jelzi, hogy nem ismered őket. Igen, látják a fenti összefüggéseket, pont ezért vannak vitáik a töbi párrtal, ezért akarnak külön listát, és ezért karaktergyilkolják Szigetváriékat a fideszes média mellett a dékás szennyblogok is.

Leylandi 2017.01.05. 16:17:04

@nicheblog: ha már kattintásra mész, mért nem idézel be ilyeneket?
www.eszakhirnok.com/kepek20150404/original.jpg
Szerintem ez hatásosabb lenne...

nicheblog 2017.01.05. 19:35:19

@Fedor: igen, sok együttes látja. éppen ezért nem ok, ez az "elég volt a korrupcióból, monnnyon le" politizálás. erőtlen és komolyan vehetetlen. az például kemény lenne, ha nem csak egymás között mondanák ki, amit tudnak. de ebben a kérdésben még az Együttön belül sincs konszenzus (mármint abban, hogy pl. a DK nettó a Fidesznek dolgozik, akarva vagy akaratlanul). ezért mondom, hogy nem őszinte az egész. 14 januárja óta kényszerpályán van ez a párt, és ezt maguknak sem vallják be, ezért nem hiteles, és ezért neveti ki őket a választók 98%-a. nem azért írtam, amit írtam, mert nem ismerem őket...

Pop40 2017.01.06. 03:25:22

@Fedor: Zseniális elképzelés ez a külön lista. Igen, Vitya megbuktatására nincs is hatásosabb módszer annál, ha az ellenzék összes 1%-os zsebpártocskája (hatalmas öntudattal, természetesen) külön listán indul.
Még szerencse, hogy az ellenzéki szavazóknak több eszük van ennél, és gond nélkül leszavaznak arra, aki helyben megbuktathatja Orbánt. Mert ha a hülye ellenzéken múlna, még 2100-ban is arról szövegelnének, miért is jó, mikor külön indul a fidesz ellen az összes mikropárt, a pártonként 3 szavazójával.

Az Együttnek meg jelen pillanatban nincs karaktere, amit gyilkolni lehetne.

Pop40 2017.01.06. 03:33:29

@Fedor:

Mellesleg igen, a blogger jó eséllyel nem ismeri az Együttet. (Meg a többi mikropártot.) Ahogy én se ismerem őket, túl azon, hogy fel tudom sorolni 1-2 emberüket.

És ha pl én, nagyvárosban élő, politikai kérdésekben folyamatosan tájékozódó ellenzéki szavazó nem ismerem őket, mit gondolsz, a falun élő, M1-ből meg Vajna Tények-ből tájékozódó Mari néni mennyire ismeri őket?

És ezek akarnak külön listán indulva választást nyerni?

Szerintem ezt az "ellenzéket" Orbán személyesen fizeti, ki van zárva, hogy valakik ingyen legyenek ennyire hülyék.

nicheblog 2017.01.06. 13:30:38

@Pop40: szerintem a külön listás indulás az egyetlen tisztességes megoldás. A külön-t úgy értem, hogy a DK-MSZP párostól külön. Miért? Mert ez a csapdahelyzet az Orbán-kormány létének alapja.
Aki nem áll be a vállalhatatlan, félig megvásárolt balos káderek mögé, azt árulónak, kerékkötőnek titulálják. De mit is árulnak el? Egy eleve vesztes ügyet? Egy kormányra kerülni és kormányozni meg végképp képtelen valamit? Nem láttad, mire képes az "Összefogás"?
Azt illetően tévedsz, hogy nem ismerem az ellenzéki pártokat. Tudom, mit tettek 14-ben, és ha te is tudnád, nem szorgalmaznád a közös listát...
Az Orbán-kormány megbukott, de nincs aki megbuktassa. És amíg ez így marad, addig kormányon lesznek. Még egyszer mondom, erre a garancia Molnár Gy, Molnár Zs., Gyurcsány, Fodor stb. Elég méltánytalan a "törpepártokat" csesztetni, hogy miért nem fognak össze ezekkel. Én inkább azért csesztetem őket, hogy ezt miért nem mondják ki nyíltan.
18-ban nyilván nem lehet külön listákkal nyerni, de közössel sem. Viszont a külön listás indulás esélyt ad(hatna) egy új ellenzéknek. ennek még a körvonalai sem látszanak, de éppen azért nem, mert az MSZP és a DK blokkolja az egész ellenzéki tábort.

Pop40 2017.01.06. 16:40:24

@nicheblog: Hát, ebben nem értünk egyet. Azzal, hogy 1%-os fantompártok bohóckodnak külön listás indulással, maximum azt érik el, hogy a választó legyint egyet, és otthon marad.
Nem nagyon értem, egy teljes körű ellenzéki összefogás mitől lenne vesztes ügy. Ez vonatkozhat akár egy sima technikai koalícióra is, ha csak annyit elérnek utána, hogy Poltot, meg a többi bebetonozott fideszkádert kirúgják, már beljebb vannak. Ez vesztes ügy? Az meg nem vesztes ügy, hogy az Együtt, a Pm, a Moma (külön-külön) nekiállnak majd azzal kampányolni, hogy "szavazz rám, mert a fél százalékommal majd csodát teszek utána"? Ez nem vesztes ügy?

" Nem láttad, mire képes az "Összefogás"? "

Nem láttam. Pedig nagyon szeretném.
2014-ben egy töketlen szerencsétlenkedést láttam, amikor az ellenzék megint noname alakulatokkal (pl Fodor nemlétező pártja) alkudozott.
Jelenleg összefogni 4 szereplő tud: a szocik, a dk, a jobbik, meg az lmp. Szimplán azért, mert nekik van mérhető számú szavazójuk. Ha ők megegyeznek, az az összefogás. Az nem összefogás, mikor 1%-os zsebpártok civakodnak egymással. Akkor se, ha utána nagy betűkkel kiírják a plakátra.

" Az Orbán-kormány megbukott, de nincs aki megbuktassa. És amíg ez így marad, addig kormányon lesznek. "

Értem, oké. Akkor ne is csináljunk semmit. Szépen 4 évenként elindul az ellenzék összes zsebpártja, utána konstatáljuk, hogy megvan még a teljes 1%-os szavazóbázis, akiket megnyugtatunk, hogy 4 év múlva újra megpróbáljuk ám, addigra lehet, hogy a másfél százalék is összejön! Addig meg hátradőlünk, és várjuk a messiást, hátha hamarabb felbukkan, mintsem Orbán 100 évesen végelgyengülésben elhalálozna.

Így gondoltad?

Amúgy bocs, de nekem ez az "Orbán megbukott, de amúgy köszöni, jól van, épp kétharmaddal kormányoz" teljesen értelmetlen. Az az ellenzék, ami ennyit tud elérni, húzzon el a vérbe, és ne pocsékolja az adófizetők pénzét arra, hogy fenntartja magát.
Szerintem (meg az ellenzéki szavazók döntő többsége szerint) Orbán majd akkor bukik meg, amikor ex-miniszterelnökként a bíróság faggatja arról, hova tüntette el a pénzt. És még véletlenül sem akkor bukik meg, amikor valami noname zsebpárt 3333-szorra is elmondja, hogy "Orbán megint megbukott".

"Viszont a külön listás indulás esélyt ad(hatna) egy új ellenzéknek" - Izé... Mire is?

Pop40 2017.01.06. 16:53:19

@nicheblog:

És még valami: " az MSZP és a DK blokkolja az egész ellenzéki tábort."
Ez nekem kicsit olyan, mintha a futóversenyen az utolsó helyezett azzal kezdené magyarázni a helyezését, hogy ő tulajdonképpen nyerne, és csak azért nem nyert, mert a többiek is indultak, és nem hagyták nyerni.

Már bocs, de kormányon milyen érdekérvényesítő képességet várjak el egy olyan párttól, ami még a szocikkal meg a dk-val szemben is csak 1% szavazót tud összehozni? Egy ilyen pártról higgyem el, hogy majd kormányra kerül, és pl eus támogatásokról hatékonyan tud majd alkudozni francia meg német delegációkkal? Mikor egy balfasz szoci bandával sem bír?

Rühellem Vityát, de politikusnak milliószor tehetségesebb, mint az egész ellenzéki banda - együtt.
Ő nem rinyál, hogy "jajj, hát ez van, mit csináljak", hanem -így vagy úgy - de megoldja azt a helyzetet.
Ilyen vonatkozásban kicsit tanulhatna tőle a magát ellenzéknek mondó dilettáns banda.

nicheblog 2017.01.06. 18:52:55

@Pop40: szerintem ebben nincs vitánk. én is azt mondom, hogy bár nehéz, nagyon nehéz új erőt létrehozni az ellenzéki térfélen, de éppen abból fogjuk látni, ha valaki kormányzóképes, ha először a szoci-dk vonal ellen tud eredményes lenni. aki 1%-ig jut, az azért jut addig, mert erre képes, egyetértünk.
én csak azt mondtam, hogy talán nem 1%-on állnának ezek a pártok, ha nem az lenne a politikájuk, hogy közleményeket írogatnának minden aktuális gumicsontra, meg néha valaki felmászna valahova egy molinóval.

Pop40 2017.01.08. 02:39:49

@nicheblog: Ezzel már teljesen egyetértek.

Virágzó Magyarország 2017.01.16. 09:56:48

Én harminchat évig voltam MTV-s, talán van egy kis rálátásom a dolgokra. A felvételt, ahogy látom, a mai fideszes MTV1 készítette. Aki már valaha látott tévéfelvételt közelről, tudja, hogy még menő színészek is gyakran kiesnek a szerepükből és átmennek privátba. Ilyenkor ők maguk kérik, hogy álljon le a gép, és vegyük még egyszer. A felvétel készítői vétettek az alapvető, íratlan televíziós etikai szabályoknak és merő rosszindulatból leadták a privátba átcsúszott részeket is a politikusnő engedélye nélkül. Egy film vágásakor általában több a kivágott rész, mint maga a film. Kunhalmi szerintem akár perelhetne is. Egyébként még így is bájosra sikeredett.
süti beállítások módosítása